Hae
Prime Life by Umppu

Vain parasta perheelle ja itselle

sisältää kaupallisia linkkejä IMG_3242Tää mun ihana takki TÄÄLTÄ

 

Niin simppeliä kun se onkin, että parasta mitä perheelle voit tarjota on aika. Päätin jo aluvuodesta, että tänä kesänä ja varmasti jatkossakin teen vain minimaalisen määrän töitä viikonloppuisin ja se on ollut erittäin hyvä päätös, mitä suosittelen kaikille. Viikko katkeaa kunnolla ja saa pari vapaapäivää putkeen. Se on myös aivan eri asia, kun yksi päivä. Lapset on kerran pieneiä, enkä halua luoda heille muistoa, että äiti on aina töissä. Viikonloppuna voit tehdä vähän jotain spessumpaa tai olla vaan, vaikka ihan kotona ajan kanssa. Me ei viime kesänä päästy juuri ollenkaan mökille, kun Vivian syntyi heinäkuussa ja olin kakki viikonloput töissä ja lisäksi oli niin surkeaa ilmaa. Nyt otetaankin kaikki se menetetty aika takaisin. Se on sellainen paikka, missä nautin olla. Välillä on mukava touhuta aamusta iltaan, mutta välillä on myös ihanaa vain olla.

 

IMG_3250 IMG_3257

 

Vaikka itse kaupunkilaislapsi oonkin, niin ollaan lapsena oltu paljon Ähtärin rannalla ja mummolassa vähän landemmalla. Haluan tehdä niitä samoja juttuja omien lasteni kanssa. Se mikä on hauskinta on se, että ne on ihan fiiliksissä näistä jutuista, koska ne on niille ihan uusia juttuja ja leikkejä. Vilistä oli jännää nukkua aitassa yksin, vaikka toisena yönä äitin kainalo olikin mukavempi paikka. Käytiin taas soutelemassa virveleiden kanssa ja nyt testattiin ihan perinteistä mato onkea. Niinhän siinä kävi, että mato ongella tuli lähes jokaisella madolla kalaa laiturin päästä. Esitin rohkeaa ja tungin ihan itse sen niljakkaan madon siihen koukkuun :).

 

IMG_3294 IMG_3295

 

Mun tunika TÄÄLTÄ

 
IMG_3293 IMG_3315

 

Kuinka terapeuttista on olla keskellä järveä ja ajatella ei niin mitään ja heitellä onkea. Loppuviimein on ihan sama tuleeko kalaa vai ei, kunhan saa vaan olla. Moni varmasti meditoi paljon, niin tää on se mun tapa tehdä sitä. Aina siihen ei tarvitse sen kummempaa rekvisiittaa, kun veneen ja airot.

On ihana syödä ulkona ja pelailla pelejä. Rantasauna kuuluu myös jokapäiväiseen rutiiniin. Vielä en ole uskaltanut järveen mennä uimaan (uin aina vaan uima-altaassa 🙂 ) ja voi olla, että se siirtyy taas muutamalla vuodella eteenpäin, kun näin minkälaisia kaloja laiturin päässä elelee. Tietenkin koitan lapsia houkutella sinne, vaikken itse mene.

IMG_3313 IMG_3323 IMG_3322

 

Illalla vielä poimittiin yhdessä marjaheiniä, mitkä oli lapsena ainakin mun suurta herkkua. Jos jostain voi valittaa, niinkuin suomalaisen kuuluu, niin hyttysiä on niin perkeleesti että. Oon ainakin itse aika pahasti niille allerginen ja siksi en niistä niin välitä. Suihkuttelenkin kokoajan hyttysmyrkkyä kaikkiin, ihan kun niillä jotain merkitystä olisi, muutakun mielenrauha.

 

IMG_3305

Lapsien myötä sitä aikuistuu monessakin asiassa. Sitä huomaa, että moni asia millä on ennen ollut suuri merkitys, muuttuu täysin merkityksettömäksi ja taas asiat, mitä ei ennen osannut arvostaakkaan, muuttuu juhlaherkuksi. Me ollaan tällä viikolla molemma töissä ja Juuson vanhemmat auttaa lastenhoidossa ja voi jopa olla, että lapset on yön pois kotoo. Se on todella harvinaista ja tietyllä tapaa sitä juhlaherkkua. Ei tarvitse välittää oikeastaan, kun itsestään se ilta. Sitä kokoajan oppii mitä haluaa omassa elämässä ja tulee ihmisenä vahvemmaksi. Uskallan olla täysin oma itseni ja uskallan olla eri mieltä, kun joku muu. Mun ei tarvitse vetää minkäänlaista roolia tai esittää olevani toisenlainen mitä olen. Vahvuus on myös sitä itsevarmuutta ja itsetietoisuutta ja itsensä hyväksymistä, jota arvostan ja olen onnellinen sitä itse saavuttaneena. On helppo olla, kun ei ole omien ajatusten kanssa täysin hukassa, jolloin moni asia ei tule yllätyksenä, vaikka ne yllätyksiä olisikin.

 

 

-Umppu

3 kommenttia

  1. Kaisa kirjoitti:

    Hei, koittakaapa hakea möksällä tällainen Thermacell-hyttyskarkoitin. Se toimii oikeasti, eikä ole edes hirmukallis!
    http://www.motonet.fi/fi/tuote/423181/ThermaCELL-hyttyskarkotin

  2. mutsi kirjoitti:

    (tää on oikeestaan ajatuksia tosta uudesta postauksesta, mut kommentoin tähän ton kuvan takia:D) Oon ite työnarkki kahden isolla ikäerolla syntyneen lapsen äiti. Tunnistan kyllä noi samat haasteet jotka tulee sunkin teksteistä ilmi. Perhe jota rakastan, parisuhde josta pitäis pitää huolta, kunnianhimo työssä, (kaverit???:D ) oma aika (hahhahaha) .. vähän väliä pitää pysähtyä ja ottaa vaan päivä kerrallaan. Et ei murehdi tulevia ja nauttii vaan hetkistä. Noi pienet on siinä kyllä hienosti avuksikin, muistuttaa läsnäolon tärkeydestä. Toisinaan mut valtaa sellanen kokonaisvaltainen riittämättömyyden aalto. Sit mietin et miks haluun väkisin ottaa joka suunnasta jotain paineita? Mua auttaa välillä ajatus siitä että tää ei oo pysyvä tilanne, nyt on ne ”pahimmat” ruuhkavuodet myös sulla. Anna itelles myös armoa! Esim mä oon ajatellu et koti voi olla täydellinen sit ku oon 50v. Ps en kestä miten ihana toi kuva on, missä Vivian roikkuu isoveljen sylissä <3 Ihanaa kesää! Oot huippu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.