Hae
Prime Life by Umppu

Lähteekö sometus ihan snäpistä?

 

 

Mun on pitänyt jo monta kertaa kirjoittaa tästä aiheesta, mutta oon jättänyt kirjoittamatta, koska tuntuu, että moni ei ”ymmärrä” tai näe asiaa ollenkaan huonona asiana vaan täysin normaalina käytöksenä. Puhun nyt ylipäänsä somesta ja tästä uusimastsa, hirveessä nosteessa olevasta snäpistä. Kokeilin itse snäppiä muistaakseni viime kesänä ehkä viikon ja se oli siinä. Toki en osannut sitä oikein kunnolla käyttää, mutta ei silläkään ollut niin suurta merkitystä, kun sillä mitä sielä snäpissä tapahtuu. Jos olen täysin rehellinen niin olin aivan järkyttynyt. Snäppiin lisätään kuvia ja videoita, mistä kertyy sinun päivän ”tarina”, mikä säilyy sielä 24h. Voit myös lähettää kuvia ja videoita yskityisesti muille.

Snäpin käyttö on lisääntynyt myös vanhempien ihmisten kekskuudessa hurjaa vauhtia, mutta onko se niin, että kun videot pysyvät sielä vain sen vuorokauden niin sinne voi suoltaa ihan mitä huvittaa? Tarkoitan tällä vanhemmalla noin itseni ikäisiä ja siitä vähän vanhempia.  En ole huumorintajuton ihminen lainkaan, mutta koko homma ei uponnut muhun sitten millään tapaa. Jos ihminen dataa itsestään kaiken mahdollisen tiedon snäppiin (tyylillä istun tässä kakalla ja mulla on tylsää niin kuvaampa sen teille), niin onko jo niin, että sillä korvataan jopa jo ystävät. Ihmettelen, kuinka ihmisillä riittää aika kuvata koko päivä omia tekemisiään ja vielä kaikenlisäksi kysyn, että ketä kiinnostaa?

 

IMG_3169

 

Oltiin perheen kanssa JVG:n keikalla ja mun edessä seisoi kaks nuorta jätkää. Toinen niistä snäppäs koko keikan ajan ja kuvas itteensä (kuinka dorkalta se näyttikin mun mielestä). Musta tuntui, että hänen koko keikka meni ohi ja pakko sanoa, että se häiritsi myös ainakin mua, koska kamera oli kokoajan mun naaman edessä ja koitin kaikilla mahdollisilla keinoilla välttyä pääsemästä kiekkojunnun snäppiin :). Keikka oli sen verran pitkä, että hänen akku pääsi loppumaan, mutta eipä hätää, kun taskusta kaivettiin lisälataaja, millä saatiin akku taas täyteen. Pojat eivät keskustelleet toistensa kanssa mitään, koska heillä ei varmaan ole mitään puhuttavaa, kun kaveria voi seurata ”livetilassa”..

Ymmärrän, että joskus on kiva hassutella, mutta se, että aikuiset ihmiset lisäävät itsestään kuvia, mihinkä on päälle tungettu mielestäni  hieman jo mauton koiran naama, että en voi käsittää. En tiedä mikä mulla tässä mättää ja jos joku viisaampi keksii voi mua tässä auttaa.  Oonko vaan liian vanha? En sano, että kyseinen sovellus on muuten ihan turha, mutta aina mietin, että miten ihmiset kuvittelee heidän elämänsä kiinnostavan kaikkia. Tiedän valitettavan monia sometilejä, mitä seurataan vain sen vuoksi, että niille nauretaan, enkä tarkoita tällä hyväntahtoista naurua, vaan ilkkumista.

En voisi itse kuvitella, että kävelisin kapungissa ja samalla kuvaisin itseäni pitämällä monologia, kuinka just söin yhden kurkkuleivän ja nyt juon kahvit, jonka jälkeen lähden töihin. . Jotenkin koen sen tarpeettomana ja hieman nolona., tai oikeastaan todella nolona. Tämä on kai sitä nykypäivää, mutta ajattelen vastaan tulevista itseään kuvaavista ihmisistä ihan samalla tavalla. Mietinkin aina, että onko sosialiset taidot livenä katoava luonnonvara ja kaikki esiintyy jonkinlaisena somepersoonana koirankorvat päässä?. Toisaalta se ei ole multa pois jos joku haluaa tehdä itsestään idiootin tai nolata itsensä, vaan joltain muulta ja tehkööt kaikki tyylillään. Jos voisin jotain asiaan liittyen kehoittaa niin lukekaa vaikka kirjaa snäppäilyn sijaan, sillä se on varmasti kehittävämpää :).

Sosiaalinen media muuttaa muutenkin ihmisiä todella paljon ja huomaan kuinka moni on täysin eri henkilö somessa ja sitten kun tapaat sen kasvotusten, et edes hiffaa, että kyseessä on sama ihminen. Koitan itse kokoajan vältellä somen käyttöä ja olenkin onnistunut siinä ihan hyvin. Olen oppinut, että mun ei tarvitse olla tavoitettavissa kokoaikaa (niinkuin ei kenenkään muunkaan). Sitä ei tarvitse myöskään sen kummemmin kuuluttaa: kuinka hyvä ihminen olen, kun olin päivän ilman puhelinta, koska siihen pitäisi pystyä jokaisen ja sen pitäisi olla sitä normaalia.

Mua itseäni välillä ahdistaa se asia, että esimerkiksi mulle aletaan varaamaan aikoja aina Sunnuntaisin ja yleensä vielä siinä 11 aikaan illalla. Koitan opettaa kokoajan asiakkaille nettiajanvarauksen käyttöä, mikä helpottaa minua ja silloin kaikki saa rauhassa selata itselleen sopivaa aikaa. En myöskään halua antaa kuvaa, missä minut saa aina kiinni. Se että haluan illalla rauhoittua on ihan oikeutettua meille jokaiselle ja myöskin hyvin suotavaa. Toki toinen vaihtoehto on istua se puhelin kourassa koko ilta ja seurata ihmisten snäppejä ja toilailuja, johon saa varmasti upotettua useita tunteja.IMG_4926

Kaupallisia linkkejä*

Mun TAKKI TÄÄLTÄ

 

Itse olen aina viihtynyt kameran väärällä puolella ja en muutenkaan tykkää, kun musta joskus on otettu kuvia vaan haluan äkkiä pois tilanteesta. Jotenkin ajattelen taas että kuinka joku jaksaa kuvata itseään päivän aikana tuntitolkulla? Tästähän oli tehty joku tutkimus vielä, että moni itseään jatkuvasi kuvaava kuvittelee olevansa paljon kauniimpi, kun mitä onkaan ja usein niissä itse otetuissa kuvissa näytetään omasta mielestä kauniimmalta, kuin muiden, mikä ei pidä paikkaansa.

 

En tiedä oliko tämä postaus joku mutsi paasaa, mutta toivon että jokainen hieman miettii, kuinka paljon käyttää sitä aikaa sometteluun ja nimenomaan siihen itsensä kuvaamiseen.

4

 

Muistakaa vielä hyödyntää tänään viimeisen päivän Elloksen jo alennetuista tuoteista -50% koodilla: 335478

Shoppaile TÄÄLTÄ

(Alennus koskee uutta tilausta Elloksen ALE-valikoimasta. Alennus koskee alehintaisia vaatteita, kenkiä, asusteita, kodintekstiilejä, sisävalaisimia, tapetteja ja mattoja (punaiset hinnat), myös merkkituotteita. Alennus on voimassa 29.6.2016 asti, ja sen voi käyttää vain kerran. )

-Umppu

41 kommenttia

 1. Suoraapuhetta kirjoitti:

  WORD ! Oon miettinyt aivan samaa. Ihmiset on huolestuttavan sekaisin nykypäivänä. Ainoa tunne mikä noita snäppejä katsoessa herää, on todella suuri myötähäpeä!

  Ihan pakko nyt vielä sanoa, että sun bloggaajakollega outikarita on tästä ehkä järkyttävin esimerkki. Ikää on 30+ ja herranjumala JOKA päivä on kuvattu aamusta iltaan. Aivan joka jumalan käänne, asu ja ateria on siellä selostettuna. Pahoittelut hyvin suorasta ilmaisusta mutta en vaan voi ymmärtää mitä ihminen itsestään kuvittelee kun toimii noin.
  Ja syy miksi häntä seuraan on nimenomaa tuo naureskelu, eikä tosiaan kovin hyväntahtoinen.

  • Juulia kirjoitti:

   Siis mitä ihmettä? Oiskohan se vika kuitenkin sinussa jos sulla on tarve seurata jonkun somettelua ihan vaan, että voit naureskella toiselle? Käsittämätöntä, että kehtaat vielä ääneen sen myöntää, mutta et tajua ongelman olevan sinussa. Outi Karita vaikuttaa todella sympaattiselta naiselta, joka tuskin haluaa pahaa edes kärpäselle. Jos sulla on noin suuri ongelma sen kanssa, että tällainen ihminen kuvailee omia puuhian johonkin sovellukseen, niin kannattaa laittaa asiat elämässä tärkeysjärjesytkseen.

  • Outi Karita kirjoitti:

   No kiva tuottaa sulle viihdettä: D

  • Jaana kirjoitti:

   ”Pahoittelut hyvin suorasta ilmaisusta mutta en vaan voi ymmärtää mitä ihminen itsestään kuvittelee kun toimii noin” < ihan vaan vinkkinä, että kannattaa varmaan myös miettiä omaa käytöstä ja sitä miten ja mitä kirjoittelee toisista ihmisistä, huhhuh 😀

   Ja Outi Karitalle terkut, jatka samaan malliin <3

   • Outi Karita kirjoitti:

    Terkut perillä, kiitos ja jatkan <3 🙂
    Niinhän se on, kun tuollaisia kommentteja kirjoittaa voisi pysähtyä ja lukea oikein ääneen mitä on kirjoittanut ennenkuin lähettää kommentin, miettiä ihan samaa "mitä itsestään kuvittelee". Noh, meitä on moneen…

 2. Norppa kirjoitti:

  Maailma ja some muuttuu, kaikkea ei tarvitse ottaa niin vakavasti. Tuntuu että sulla nousee (blogipostausten ja niiden käsittelevien aiheiden myötä) verenpaine kattoon nykyään aika monesta asiasta. Rentoudu, hyvä ihminen.

  • primebody kirjoitti:

   Mun paineet on ihan kohdillaan 😉

  • Suski kirjoitti:

   Samaa mieltä.. Jos menee noin pahasti ihon alle ja tunteisiin, ei kannata varmaan niitä Snäppejä seurailla. Maailma muutuu, some muuttuu, ihmiset siinä mukana. Kyllä mun mielestä se kertoo ihmisestä itsestään aika paljon, jos jaksaa noin paljon ärsyyntyä toisten käytöksestä. Toivottavasti teet näitä ”mielipiteitä herättäviä” postauksia vain klikkausten toivossa, etkä oikeasti ole noin katkeroituneen ja negatiivisen oloinen ihminen.

   Tykkäsin ennen lukea tätä blogia, mutta nykyään kun silloin tällöin tänne eksyn, saa täältä vaan pahan mielen, kun negatiivisuus meinaa nielaista väkisin mukanaan.

   ”Stay away from negative people. They have a problem for every solution”

   BYE 🙂

   • primebody kirjoitti:

    Siksi en juuri seuraakkaan niitä snäppejä ja poistuin koko palvelusta, mutta noilta koiran naamoilta ja kukkaseppeliltä ei voi välttyä, koska niitä on some täynnä 🙂 En tiedä mistä revit ton negatiivisuus ja katkeruus kortin ja mitenkä se liittyy tähän. Jos olisin kateellinen niin toki voisin itsekkin tehdä samaa. Luulen myös, että moni asia on paljon omasta asenteesta kiinni. Saan paljon palautetta nimenomaan 🙂 ehkä olet osunut joka kerta ”väärään aikaan 🙂

 3. Taru N. kirjoitti:

  Mä en myöskään tajua Snapchatin hienoutta, mutta toisaalta en ole sitä ikinä käyttänytkään enkä ikinä katsonutkaan kenenkään Snäppejä. Olen aika pihalla näistä.

  http://www.lily.fi/blogit/stuff-about

 4. Heidi kirjoitti:

  Mä oon niin samaa mieltä! Mut vielä pahempi siinä mielessä et en kestä ”selffieitä” tai niiden ottaminen on must noloa! Jos joskus otan, niin sillä tavalla ettei kukaan näe 😀 ( huom en koskaan julkaise niitä. Ymmärrän et Kim Kardashian ja muut julkkikset ottaa niitä mutta tavalliset ihmiset? Yleensä ne on tyyliltään ”hei kato kun mun vatsa on littee”. Yleensä ne otetaan vielä sellaisesta kuvakulmasta, et ihminen näyttää täysin erilaiselta kuin luonnossa.

 5. Miss J kirjoitti:

  Umppu sun kanssa oon tässä asiassa enemmän kuin samaa mieltä! En vaan tajuu snäppiä tai sitä hemmetin koiranaamaa..! 😀

 6. fityoutoo kirjoitti:

  ”Mietinkin aina, että onko sosialiset taidot livenä katoava luonnonvara ja kaikki esiintyy jonkinlaisena somepersoonana koirankorvat päässä?” Repesin aivan totaalisesti tälle lauseelle, vaikka se varmasti onkin tulevaisuutta. Noi koirankorvat… on kyllä kaikkien aikojen pohjanoteeraus, että aikuiset ihmiset leikkii koirafilttereillä 😀 !

  Mulla on 16v kummityttö ja hän olisi meilläkin käydessä ihan koko ajan puhelin kädessä jos en välillä patistaisi häntä tekemään jotain muutakin. En tiedä jutteleeko hän kavereidensa kanssa enää ollenkaan livenä….

  • Monna kirjoitti:

   Mutta ehkä se onkin aikuisille (ainakin itselleni) nimenomaan läppä – ne koirankorvat siis. 😀 Muuten mun mielestä snäpit sun muut on ihan ok kamaa siinä missä muutkin somekanavat. Itselläni kesti pitkään ennen kun viitsin/halusin ottaa snäpin käyttöön. Ja otinkin sen vasta tässä vajaa kuukausi sitten, varmaan samoihin aikoihin kun Katri sinä. 🙂

   Mun serkku on 15v ja hänellä on myös huolestuttavan paljon kännykkä kädessä. Mutta toisaalta, niin on kaikilla hänen ikäisillään. Ehkä se muutos pitäiskin lähteä vanhemmilta – tai kasvatuksesta. En tiiä. Mutta varmasti on vaikeaa yhtä teiniä saada kerrallaan vähentämään somen käyttöä. 🙂

 7. Sanna Hoo kirjoitti:

  Oon Umppu kanssas suht saman ikäinen ja oon nyt vuoden opiskellut amk:ssa nuorten puolella. Ei ihan teinejä tietenkään ole muut mutta reippaasti nuorempia. Se minkä olen huomannut aikasempiin opiskeluihin vuosituhannen vaihteessa niin ryhmän kommunikointi keskenään puhumalla puuttuu käytännössä täysin! tunnilla what’s app-ryhmään voi tulla viestiä mutta ääneen ei voi kukaan keskenään mitään sanoa. Toki voi olla persoonista kiinni mut itseäni häiritsee tämä. Jotenkin tuntuu ettei kukaan uskalla ääneen sanoa mitään?! Kun sen voi viestittää tms. Itse en ole puoleen toista vuoteen ollut facebookissa enkä tosiaan mitään snäppiä ymmärrä?!

 8. Maarit kirjoitti:

  Olen sun kanssa suunnilleen saman ikäinen, ja tympäännyin sosiaaliseen mediaan jo viitisen vuotta sitten, jolloin poistuin Facebookista. Siinä vaiheessa Facebook oli vielä se käytetyin alusta, jossa kerrottiin reaaliajassa päivän ruokalista, kahvihetkien tunnelmat, kävelylenkkien pituudet ja kaikki muukin, joka ei todellakaan olisi voinut minua vähempää kiinnostaa.

  Syön yleensä työkavereideni kanssa lounasta toimiston taukohuoneessa. Siellä lehtien luvun lomassa jauhamme keskenämme edellisen illan (usein varsin arkipäiväiset) tapahtumat, keskustelemme toistemme eväsvalinnoista ja lomasuunnitelmista sekä puhumme säästä ja autoremonteista. Mukava hetki, mutta ei niin merkittävä, että se täytyisi jakaa sosiaalisessa mediassa. Tällaista on elämä, pieniä hetkiä, joista kuitenkin syntyy suuria asioita, kuten kiva työilmapiiri, vuosiksi elämään jäävät lentävät lausahdukset ja aika usein myös hyvät naurut. Ja kenenkään muun ei tarvitse sitä reaaliajassa päästä todistamaan, että me elämme ihan kivaa elämää kahvihuoneessa.

  On ihanaa olla liian vanha snapchattiin!

 9. Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

  Mä aloin vähän aikaa sitten käyttämään snapchattia. Joskus aiemmin en tajunnut sitä ollenkaan mutta sitten löysin sieltä paljon mielenkiintoista seurattavaa, ja sen mukaan aloin itsekin snäppäilemään.

  Tykkään sovelluksesta tosi paljon sen helppouden vuoksi. Pikaisia päivityksiä, hauskoja mielipiteitä ja juttuja, naurua, laulua, jonkun nopean ohimenevän tilanteen tallentamista jne. Vuorokausi on juuri sopiva aika, joskus tulee snäpättyä enemmän, joskus vähemmän.

  Mä toivon että mua seuraa vain sellaiset ihmiset ketkä aidosti on kiinnostuneita mun höpinöistä, shoppailuista, meikkailuista, ajatuksista ym mitä sinne nyt laitankaan, ja toki, nauraa saa, se on jopa toivottavaa. Ilkeämielisyyttä ym en sen sijaan tajua, joten jos olen jonkun mielestä täys pelle niin, noh, hyvä jos saa minusta huvinsa.

  Mä seuraan useampaa bloggaajaa, joitain mun blogin lukijoita, paria meikkitaiteilijaa, joitan some-kuuluisuuksia ja oikeita julkkiksiakin, ja varsin hauskaa puuhaa. Pikaisesti aina vilkuilen päivän mittaan mitä kaikkea on tapahtunut, ja itse mm. tykkään tosi paljon aiemmin kommentoidusta Outi Karitasta 🙂 Mutta niin, makunsa kullakin.

  Snäppäilemisiin!

 10. J kirjoitti:

  Ei kai se oo niiin vakavaa vaikka joku hassutteleekin koiranaaman kanssa jossain snäpissä! Eri asia jos tekee sitä jatkuvasti ja koko ajan ja että se vie ajan muulta tärkeeltä tekemiseltä. Mutta vähän huumoria hei ?

  • primebody kirjoitti:

   Nimenomaan tarkoitan sitä, kun sitä tekee jatkuvasti—päivittäin 🙂 Kyllä mulla riittää huumoria, mutta ei siihen että ihminen nolaa itsensä jatkuvasti kuvitellessaan olevansa hauska 🙂

 11. Punttimimmi kirjoitti:

  Oon meinannu kirjoittaa ihan samasta aiheesta. Menin snäppiin pari viikkoa sitten ja on kyllä herättänyt kummastusta. A) miten jollain voi olla aikaa laittaa tunnin selostusta omasta päivästään joka päivä ja B) KUKA NIITÄ JAKSAA KATSOA??? Muutaman tyypin olen joutunut instagramissakin unfollowaamaan, kun alkoi ärsyttämään niin paljon ne mukahauskat jutut ja jatkuva snäppääminen 😀

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Mulla menee joku 5-15min max koko päivässä Snäppiin, sehän sen idea on: Todella lyhyitä ja nopeita snäppejä, ei siellä yleensä tuntikausia voi snäppäillä kun videotkin loppuu lyhyeen.

   Ja kuka jaksaa katsoa? MÄ!! Todella mukavaa viihdettä 🙂

   • Jonna kirjoitti:

    Sama! Tykkään hitokseen paljon vaikken joka päivä kauheasti itse snäppääkään. Snäppään sillon kun sattuu huvittamaan. Musta snäpin hienous on just se arkipäiväisyys. Monet bloggaajat haluaa tehdä blogeistaan pelkkää glamouria ja pintaliitoa, mutta snäpissä heidän elämänsä taas näyttää ihan erilaiselta, tavalliselta.

    Itse haen myös snäpistä paljon ideoita ja motivaatiota. Instagram on mun silmissä kokenut melkoisen inflaation snäpin myötä, koska instakin on täynnä pelkkiä pintaliitokuvia.

    Ja Outikarita on tosi symppis <3

 12. Karoliina kirjoitti:

  Asiaa puhut jälleen kerran Umppu. Mä olen ”vasta” kakskymppinen ja en siltikään ymmärrä mm. Instagramia ja tuota Snapchatia, toki instassa käyn sillon tällän katsomassa vaikka jonkun julkkiksen tai meikkigurun tiliä, mutta en ole omalle tilille kokenut ikinä mitään tarvetta. Mutta niinhän Facebookiinkin pari vuotta sitten suurin osa kirjoitti kaikki päivän tapahtumat ja mihin oli menossa ja kenen seurassa niin ehkä se on nyt vaan siirtynyt näihin uudempiin kanaviin. Ja oon myöksin huomannut tuon ilmiön, että keikoilla ja muissa muistamisen arvoisissa tapahtumissa ihmiset kuvaa todella melkein koko ajan, kai siinä nyt menee se keikka edes vähän sivu suun, kun keskittyy siihen kuvaamiseen.
  Toki itsekin kyllä myönnän, että omatkin aivot on älypuhelimen myötä ”jääneet koukkuun” siihen jatkuvaan ylivirittyneeseen tilaan, että kun tulee joku muka tylsä hetki niin käsi on heti hakemassa puhelinta laukusta ja olenkin päättänyt, että esim. bussia odotellessa ja ihan sen bussimatkankin ajan ja varsinkin kavereiden seurassa se puhelin pysyy siellä laukussa ellei joku vaikka soita tai laita viestiä. Ihan turhaan mä esimerkiksi selaisin Facebookin tai sähköpostin läpi uudestaan ”tylsyyden” hetkellä, kun olen sen just ennen kotoa lähtemistä tehnyt. Kyllä mulla ”normikännykkä aikoina” oli puhelin paljon vähemmän kädessä kuin nykyään, kun voin just selata blogit sun muut läpi kännykällä. Ja sekin ihmetyttää mua, kuinka nuorille lapsille niitä älypuhelimia ja tabletteja (tabletti on kyllä kans yksi, jota en itse tajua kun mä pärjään oikein hyvin kotona olevalla läppärillä ja kännykällä) nykyään ostellaan, siis ymmärrän, että ala-asteikäinenkin jos vaikka kulkee koulumatkat yksin on hyvä olla joku puhelin, millä saa yhteyden vanhempiin, mutta tarviiko sen olla se uusin Iphone? Itse sain ekan kännykän varmaan ollessani kolmosluokalla ja sekin oli äidin vanha Nokia eikä sillä tosiaan muuta tehty kun soitettiin tai laitettiin viesti, jos asiaa tuli.

  • Riippumaton somesta kirjoitti:

   Näin! Täällä myös parikymppinen jonka ainut some on facebook, siskolleni uhosin että ”oonhan myös watsapissa”, mutta korjasi heti että se ei kuulemma ole somea? 😀 Snäppäilyä en ole koskaan kokeilut saati nähnyt mitä se on, ainoastaan niitä mitä tänne blogiteksteihin moni kaiketi kopioi sieltä. Instagrammissakin juuri silloin tällöin jotain bloggaajia tms. käynyt katsomassa kun eivät omien sanojen mukaan kaikkia kuvia aina blogiin enää jaksa suoltaa!

   Puhelimella tosiaan SOITAN useammin kuin laitan sitä viestiä, sekä tottakai kuvia otan. Feispuukki ja sähköposti on sen jälkeen kovimmalla käytöllä ja spotifysta on helppo kuunnella musiikkia mutta niitäkään en feispuukkiin päivitä – tosin eipä sinne enää nykyään kukaan muutenkaan paljon päivittele muutakaan kun on nämä kaikki muut!

   Ja niinkun moni on sanonut, kaikkein inhottavinta on että ystäviä ja kavereita nähdessä suurin osa on puhelin kourassa ja se irl kohtaaminen saattaa jäädä hyvin suppeaksi. Mulla on puhelin laukussa tai autossa hyvinkin usein ja sitähän ei räplätä muina töinä jatkuvasti! Harmi että tää taitaa vaan olla katoavaa luonnonvaraa ja välillä säälillä mietin että mitä se tulevaisuus sitten mahtaa olla kun nyt jo on näin.

 13. Jenni kirjoitti:

  Nuo koiranaamat on ihan v**** ärsyttäviä. ”Hihihi, lapset oli päiväunilla, niin äiti vähän leikki, tässä teille näitä koiranaamareita…”

 14. Minna kirjoitti:

  Heippa Umppu!

  Aiemmin en todellakaan ymmärtänyt sun ajatusmaailmaa, ja jos aiempia kommenttejani näät, niin oon sanonut sulle myös ikävästi, mm. sun kirjoitusvirheitä mollannut ja siitä et olisit kateellinen fitnekseen hurahtaneille(myönnän, olin huonossa suhteessa oleva, epävarma, omaa napaani ajatteleva fitnesspönttö silloin itse ja olin kateellinen siitä miten varma ja onnellinen vaikutit olevan).

  Ajatuksissa on ollut kirjoittaa tästä jo aiemmin sun blogiin(ja olen saattanut kirjoittaakin, en nyt muista), mutta nykyään oon ihan sun fani, ja haluan pyytää anteeksi aiempia ikäviä kommentteja! 🙁 En tiedä oonko vähän kasvanu aikuseks ja ulos just tästä vallitsevasta fitness- ja some-hömpänpömpästä viimein, mutta tosiaan nykyään oon sitä mieltä et nää sun ”paasaukset” on just huippuja ja oon kyllä yleensä samaa mieltä melkein kaikesta mitä sää tänne laitat.

  Vaikutat tosi tervejärkiseltä, aikuiselta, fiksulta ihmiseltä. Maalaisjärki on varmaan se oikea sana. Jatka samaan malliin, oot yks mun lempibloggareista nykyään. Ihanaa kesää ja odotusta sinulle ja teidän perheelle 🙂

 15. Varpuslintu kirjoitti:

  Hyvä ja hauska kirjoitus. Et vaikuta lainkaan huumorintajuttomalta saati vanhalta, vaikka lyttäätkin tätä nuorison snäppimeininkiä. Minusta on vain yksinkertaisesti outoa, kummallista ja käsittämätöntä, että joku näkee tarpeelliseksi kuvata ja raportoida kaikki tekemänsä asiat verkon kautta muille. Tulee miltei sellainen olo, että tällaiset henkilöt pelkäävät katoavansa maailmasta, jos ovat joskus yksin niin, ettei kukaa tiedä, mitä he ovat tekemässä. Ikään kuin kaikki muuttuisi todelliseksi vasta, kun sen jakaa someen. Ikään kuin he pelkäisivät, että kaikki unohtavat heidät ja lakkaavat välittämästä heistä, jos snäppiin ei päivitykään koko ajan jotain. Eivät he sitä varmasti itse näin ajattele, mutta siltä se vaikuttaa ulkopuolisen silmin. Eläisivät joskus edes yhden päivän ihan vain elämälle.

  Varpuslintu
  viikarivartti.blogspot.fi

 16. Somemummo kirjoitti:

  Hmmm…olen kanssasi hieman erimieltä. Laitathan itsekin kuvia mm. Instagrammiin aika ahkeraan ja olet synnyttänyt tv:ssä. Kaikki ei välttämättä ymmärrä sinun valintojasi, siitä mitä jaat mediassa. Minusta Snäppi on kiva paikka ja ideana loistava. Koirankuvat ja kukkaseppeleet tuovat huumoria mukaan ja eihän elin tarvitse aina ollakaan niin ”aikuismaista ” saati korrektia 😉
  Mielipiteitä saa ja pitää olla, vaikutat oikein mukavalta ihmiseltä, joka seisoo sanojensa takana ja uskaltaa kertoa julkisesti oman mielipiteensä. Meitä on moneen junaan, siinä missä yksi ei ymmärrä bloggaajia (jotka avautuvat julkisesti myös elämästään useinkin suht avoimesti ) niin toinen taas ei ymmärrä snäppejä wc-pöntöltä 😉 kukin tavallaan 😉

  Hyvää ja aurinkoista kesää!

  • primebody kirjoitti:

   Mun kanssa saa olla eri mieltä en sitä sano 🙂 Jotenkin vaan ajattelen periaatteela että se mitä lapsi edellä äidin ei tarvitse tehdä perässä 🙂

 17. Outi Karita kirjoitti:

  Heips!

  Tosiaan täällä meinas mennä tänään salaatit väärään kurkkuu, ei sun tekstisi takia vaan kommenttikentän takia, mutta tästä jo viestiteltiinkin ja omassa snäpissäni tästä snäppäilin 😛

  Sulla on monta hyvää pointtia tässä tekstistä, josta tärkeimpänä nostaisin tuon, että mihin jää niistä hetkistä nauttiminen kun some vie kaiken ajan. Noh, joku on saattanut saada kuvan että snäppään kokoajan, mutta ne on hyvin lyhyitä pätkiä, enkä todellakaan ole kokoaikaa snäppi päällä vaikka paljon siellä jaankin, kuten blogissanikin 😀 Ahkerasti snäppääjistä saattaa saada tällaisen kuvan. Mä oon kuitenkin aina ollut hetkistä ja seurasta nauttimisen puolesta puhuja ja niille jää snäpit ym. somet kakkoseksi mennen tullen 🙂

  Tänne kommenttiboiin sellaiset terveiset, että omat kommentit kannattaisi lukea läpi ennekuin julkaisee. Hyviin käytöstapoihin ei kuulu mun mielestä toisten julkinen solvaaminen, mutta tästäkin selvittiin ja some-elämäni saa jatkua. Ehkä joku päivä tulossa ajatuksia omaankin blogiin 😉

  • Ghita kirjoitti:

   Mutta Outi, tämä kaikkihan sataa nyt sinun laariisi: en ole itse sinua tietytkään, mutta nytpä sait klikin, kun etsin 🙂

 18. Elanya kirjoitti:

  Yritän koostaa jotenkin tämän kakskymppisen mielipiteen asiaan. Olen yrittänyt miettiä somettamista, selfieitä, jokaisen arkipäivän kuvaamista Snäppiin ja Instagramiin ja nimenomaan sitä, miksi niin tehdään. Ajattelen asiaa kolmelta kantilta; huomionhaku ja itsevarmuus, jonka kautta ajatellaan, että ”miksei näin voisi tehdä, näytän hyvältä ja haluan jakaa onnellisen arkeni muille”, sekä huvin vuoksi. Kuulun kaikkeen kolmeen kategoriaan, vaikka Instaa olen päivittänyt viimeksi marraskuussa. Ripaus kaikkia, pari kertaa viikossa Snäppiä. En usko, että kukaan tekee sitä täydestä itsevarmuudestaan, mukana on oltava toivoa palautteesta, tai takaraivossa ajatus, että ”kattokaa mitä mä teen”. Ainakin meillä nuorilla. Snäppi on kätevä sovellus, sieltä saa myös hyviä vinkkejä ja tsemppiä arkeen, riippuen siitä kenen juttuja kattelet. Ollessani eilen keikalla kuvasin sitä Snäppiin, koska halusin jakaa hyvää musiikkia ja aurinkoista päivää muillekkin, tosin ilman yhtäkään selfietä.

  Huolestuttavinta ainakin tässä ikäpolvessa on se, kun kavereita nähdään niin riippuen päivästä, puhelimen ääressä ollaan 30-50% ajasta. Ei keskustella keskenään koko aikaa, vaan jutellaan enemmän siitä, kuka on tehnyt somessa ja mitä. Järkevää keskustelua saan aikaiseksi muutaman kanssa kymmenistä tutuista tai kavereista. Eikä se jää kavereihin, vaan mummon näkeminen on nykyään sitä, että jutut menee ohi korvien ja mummo selittää itsekseen. Äidinkin jutut menee joskus seinille. Myönnän, että olen tehnyt itsekkin joskus niin ja se hävettää.

  En ymmärrä argumenttia ”maailma muuttuu, some muuttuu”. Vaikka meillä on älypuhelimet ja huippulaitteet, niin kuka on keksinyt olla puhelimen ääressä 5 tuntia päivässä? Miksi koulussa keskitytään enemmän viesteihin kuin opetukseen? Miksei puhelin toimi enää hiukan laajempana välineenä hoitaa asioita, vastata ja laittaa viestiä. Päivän jutut ehtii lukemaan pari kertaa päivässä, ei joka tunti. Jokaisen kannattaisi tehdä sopimus itsensä kanssa siitä, kuinka minimoisi somen ja elektroniikan käytön päivittäin, myös mun itseni. Ja kaupan päälle iltamedian lukemisen lopettaminen, niin kyllä elämänlaatu paranee. Kokeiltu on.

 19. tietämätön kirjoitti:

  Pakko kysyä että miten niitä kaikkia snäppikuvia sitten ehtii nähdä jos ne on vain sen 24h siellä? Roikkuuko porukka siellä myös vuorokauden ympäri kyttäilemässä mitä kukakin päivittää? 😀 tätä olen pohtinut jo siitä asti kun ekan kerran siitä kuulin, en minä ainakaan jouda arjessa tosiaankaan olemaan koko ajan puhelinta seuraamaan vaikka miten itsekin kuulun tähän nuorisokategoriaan päälle parikymppisenä!

 20. Minttu kirjoitti:

  Tämäpä oli mielenkiintoinen kommenttiboksi ketju lukea. Mukana keskusteluissa useampi seuraamani bloggaaja. Sain pienen tietopläjäyksen siitä miksi Snäppi 13-vuotiasta tytärtäni kiinnostaa, uskon että sieltä löytyy hauskoja seurattavia mm. tubettajia. Toisaalta huolestuttaa kovasti kuinka some vie lasten,nuorten ja aikuisten aikaa ja ylivirittää aiheuttaen mm. unettomuutta (ainakin herkemmillä) ja koukuttaa. Annetaan kaikkien kukkien kukkia 🙂

 21. ? kirjoitti:

  Oletko koskaan miettinyt, mitä seuraamuksia voi tulla lasten kuvien laittamisesta nettiin? En kysy pahalla tätä. Mutta itse en uskaltaisi laittaa omien tai muiden esim. Kummilasteni kuvia nettiin, koska kuvat voidaan kaapata vaikka ties minne. Ajattelen ensin ja jätän tässä tapauksessa toimimatta sitten :).

  • primebody kirjoitti:

   Voidanhan se lapsi ihan kaapata livenäkin. En elä elämääni pelossa, enkä nää siinä mitään pahaa että lapsien kuvia on esim netissä. Jos viittaat tällä jotenkin esim pedofiiliaan niin se on sairas sairaus ja he saavat sen sairaan tyydytyksensä ihan missä vaan. Mun puolesta ne sais kaikki lahdata.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.