Hae
Prime Life by Umppu

Nettikirppikset, joissa menee järki..

 

 

En tiedä olenko ainut kenenkä otsasuonet pullahtelee nettikirppiksien tahtiin. Kuulun itse vain muutamaan ryhmään, jotka uskon vielä olevan suht iisejä, mutta jokainen ilmoitus saa mut aina raivon partaalle. Toki on hyvä olla säännöt, koska meno menisi aivan villiksi varmaan muuten, mutta se agressivisuus ja nyreys, jos vahingossa teet jotain väärin… Eniten itse pyörin design cornerissa ja lv ja chanel ryhmissä, sekä lastenvaate kirppisryhmissä. Kun saat vihdoin sen oman julmetun ilmoituksen (ilmon) vihdoin hyväksytysti perille, jota ennen se on poistettu lukemattomia kertoja niin alkaa se järkyttävä kysely.IMG_4596

 

Ymmärrän toki, että moni tuotteesta kiinnostunut haluaa mittoja mallatakseen onko tuote itselle sopiva, mutta mitäs merkitystä sillä on miltä vaikka joku laukku näyttää mun päällä, kun joku muu voi olla mua 30cm pidempi ja ei näytä varmasti ollenkaan samalta hänen päällä.

En tiedä oonko ainut idari näiden lukemattomien lyhenteiden kanssa, mistä en ymmärrä puoliakaan. MMM, AV, KV, AV saisko mittoja, AV meneekö crossbodynä, vapautan, Yv jne. Lyhenteitä tulee jatkuvalla syötöllä lisää ja samalla mulla menee järki. Mietin myös, että jos kyse on monessakin ryhmässä kirppiksestä niin mitenkä tuotteita myydään samalla hinnalla, millä ollaan tuote ostettu? No eipä sinänsä kuulu mulle, mutta silti  välillä ihmettelen.

Toinen mikä rassaa on ne lukemattomat kysymykset ja jos et heti ole mittanauha kourassa niin sitten vasta loukkaannutaan, eikä vastata enää viestiin. Kysymystulva jonka jälkeen katoaminen kun pieru saharaan… Moni näissä ryhmissä on omasta mielestäni jopa hyvinkin agressiivisia ja jopa hieman ärsyttäviä viisastelija tyyppejä. Oon pahoillani, jos en osaa kaikkien ryhmien sääntöjä ulkoa ja olen vahingossa rikkonut sääntöjä. Koitan etten tee sitä enää :).

Mitenkäs sellainen tilanne, missä joku laittaa sulle viestin, että ostan ja sen jälkeen hänestä ei kuulu mitään. Odotat muutaman päivän ja luovutata useiden viestien jälkeen ja myyt seuraavalle ja sitten juuri kun olet myynyt niin tämä kyseinen tyyppi vastaa ja suuttuu, kun hän on juuri silloin ollut luomenpoistoleikkauksessa, eikä ole voinut vastata viestiin….

Juuri tämän vuoksi varsin taas sen kirppispöydän, joka alkaa ens ti ja on numero 15 Radiolla. Inohan tinkimistä ja vänkäämistä jotenka tää on helppoa, kun länttään tuotteeseen vaan lapun kiinni ja se hinta on siinä ja piste.

IMG_4598

Tällästä touhuillaan iltaisin 🙂

Mulla on paljon omia vaatteita ja kenkiä ja koitan laittaa kaikkea sisustus kamaa, mitä ehdin ja sitten on vaikka sun mitä verhoo ynnä muuta.

Tänään venähti taas työpäivä 13tuntiin jotenka tässä olaan niin silmät ristissä, että pakko mennä nukkumaan <3 Ihanaa viikonloppua kaikille

-Umppu

 

 

 

11 kommenttia

 1. atya kirjoitti:

  Haa, hyvinkin tuttua. Mä oon ollu taas huomaavinani sellasta ilmiötä, että ihmiset odottaa että melkein ilmaseks pitäis kaikesta luopua. Ja jos oot luopumassa jostain parin euron hintaan niin silti pitäs lähetellä kuvia ja lisätietoja jne mikä on jo aika naurettavaa kun on kyse lähes ilmaisesta tuotteesta. Samaan v*ttuiluun itsekin törmännyt noilla kirppareilla, kun ei joka kirpparin sääntöjä heti sisäistä ja raivostuttavinta on just se että joku vain katoaa jonnekkin. Oonkin tehnyt itse sen päätöksen etten myy enää nettikirppiksillä vaan sitten ”vanhanaikaisesti” livenä.

 2. Anna kirjoitti:

  Älä muuta sanoo.. Jos laitan treenihousut myyntiin: muutama kuva ja jopa kuva päällä ja merkkaan, että koko on S, kysytään mittoja.. Ai tarviiko oikeasti nämä housut vielä mitata? Siis eihän edes verkkokaupoissa tarkempaa mittaa ole merkattuna koon lisäksi. Toki ymmärrän kun palautusmahdollisuutta ei ole, niin ollaan tarkempia.
  Tai sitten ärsyttää kun kaupat on jo sovittu, maksuvaiheessa ihminen häipyy eikä enää vastaa ja muutenkin ollaan aika töykeitä ja hyvin kaupat menee ainoastaan silloin kun myyt älyttömän halvalla ihan vaan päästäkseen jo tästä kaikesta eroon 🙂

 3. MK1987 kirjoitti:

  Mulla on viime aikoina ollut paljon hyviä kokemuksia facekirppareilta. Kaupat sovitaan nopeasti ilman suurta määrää lisäkysymyksiä, raha tulee nopeasti ja postikuluista on saatu sovittua ongelmitta. Itse valikoin tarkkaan missä ryhmissä myyn; jos on vähänkin liian tarkat ohjeet kaikesta en viitsi alkaa myymään. Yhdessä ryhmässä joutu mun ilmoitus poistoon kun vaatteesta puuttui mitat. Miten se on niin vaikea hahmottaa mitä tarkoittaa esim H&M L-koko. Samaisella kirpparilla olis kengistäkin pitänyt olla viis eri mittaa!

 4. Virpi kirjoitti:

  Kiitos Umppu mukavasta blogista,tykkään tavastasi tuoda asiat esille.

 5. Emma kirjoitti:

  Tuo on niin tuttua! Aina etukäteen kuvittelee, että facebookissa myyminen on oikeita kirpputoreja helpompaa, mutta vähintään parin kommentin jälkeen muistaa kuin perseestä se onkaan. Itellä ei kävis mielessäkään, että rupeis kyseleen jostain laukusta tarkkoja mittoja tai vaatteista kuvaa päällä, sillä mulle riittää jo ihan se kuva kyseisestä tuotteesta. Miljoonat oharit kokeneena oon jo ihan luovuttanu koko myymisen suhteen 😀

 6. AM kirjoitti:

  Heippa!
  Itsekin kyllästyin Facebookin kirppareilla kyseisiin ongelmiin ja testasin vähänkäytetty.fi palvelua. Voin oikeasti suositella!

 7. Emmi kirjoitti:

  Freddy kirppari saa näkemään punaista. Miks maksaa 50-60€ käytetystä ja pahimmassa tapauksessa rikkinäisestä, kun uusi maksaa 80€… ? Muutenkin kirpparit ovat huonontuneet paljon hinta-laatusuhteelta. Myydään rikkinäistä ja hinnat lähes uuden tasolla.

 8. Viivi kirjoitti:

  Apua, miten hyvä kirjoitus! 😀 Mä oon tätä samaa valitellut niiiiin monta kertaa. Myyn esim lapsen paidan koko 80cm ja käytetty kunto, niin miksi pitää kysyä mittoja ja kuinka paljon nyppyä ja onko tahraton ja sitä ja tätä ja tota. Voi luoja, myyn siis KÄYTETTYÄ vaatetta ja koko lukee myynti-ilmoituksessa. Ja koska unohdin ottaa lapullisen kuvan niin mun ilmoitus poistettiin sanomatta mitään. Seuraavasta olisin lentänyt ryhmästä. 😀 Tän takia otin myös kirppispydän.

 9. minea kirjoitti:

  Mulla on taas ei-niin-hyvät kokemukset fb-kirppiksellä ostamisen suhteen. Löysin minua kiinnostavan tuotteen ja kommentoin alle ostavani sen. En kuitenkaan ollut osannut juuri sen kirppiksen sääntöjen mukaan kirjoittaa täsmälleen oikeanlaista listaa eri avkvyvevvk-lyhenteitä siihen perään, niin seuraava ostajaehdokas kommentoi perään, että HÄN ostaa k.o. tuotteen, koska ostokommenttini ei ollut sääntöjen mukainen. Aaargh. Että kaikenlaisia tyyppejä sitä tosiaan noista löytyy. 😀 Totesin, etten halua ostaa tuota tuotetta (lastenvaate) niin kovin, että viitsisin alkaa tappelemaan. Taidan tästä lähtien käydä vaan kaupassa ja ihan live-kirppiksillä. Siellä ei ainakaan toistaiseksi vielä olla tultu repimään ostoksia kädestä. 😀 😀

  • primebody kirjoitti:

   Job toi on ihme touhua. Mietin just kin ion media rattan niin minne ne oikein laittais myyntiin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.