Hae
Prime Life by Umppu

Miten voi joku äiti tai isä tehdä lapselleen niin?

 

 

Mulle riittää yksikin luettu teksti siitä, kuinka lapsi jätetään näillä helteillä autoon ja piipahdetaan kaupassa…. Kun ulkona on lämminta reilu 20 astetta, niin auto, mikä ei ole käynnissä ja missä ei silloin myöskään ole ILAMSTOINTI päällä, voi asteet nousta lähes saunan lämpötilaoihin hetkessä. Sielä ei tarvitse montaa minuttia edes olla, kunnes olet jo lähellä lämpöhalvausta ja riskiä jopa kuolla. On ihan sama vaikka jätät auton varjoon niin se ei sinua pelasta. Lapsia ei yksinkertaisesti vaan jätetä sinne autoon.

En ymmärrä miten kukaan vanhempi voi olla niin välinpitämätön tai ajattelematon, että kuvittelee, että kyllä se sielä nukkuu ja äkkiäkös mää tässä kaupassa käyn kun se nukkuu.. Tämä on asia, mitä ei saa koskaan tehdä.Missä on ihmisten maalaisjärki?  Näitä samoja kirjoituksia saa vielä lukea joka vuosi etenkin kotieläimistä, mikä on myöskin yhtä sairasta ja menee jo eläinrääkkäyksen puolelle. Kannattaa kokeilla itse istua autossa kesä helteellä ja mitata aikaa kauanko kestää. Tämä on siis todellakin varoitus kaikille äideille, ja isille, että näin ei saa missään tapauksessa toimia, vaikka olisi kuinka kiire. Hommatkaa turvakaukalo, mikä saa nostettua omille pyörille, niin vauvaa ei tarvitse herättää ja hoituu kauppareissut helposti. Nyt tuli onneks kaikki pahailma ulos ja jatketaan mukavemmin 🙂

IMG_4199

 

Mun työpäivä venähti eilen 13,5h ja se kertoo siitä, kuinka kiirettä tällä hetkellä on. Menin aamulla jo kuuteen töihin ja pääsin illalla puol 8. Olin niin poikki, että kun pääsin kotiin niin en jaksanut tehdä yhtään mitään. Tai siis vaikka en jaksanut niin pakko se oli tehdä 🙂 Harvoin on olemassa niitä äidin lepoiltoja. Mitin jo valmiiksi, että kuinka selviän Lauantai aamusta, kun mulla oli yksi asiakas aamusta ja sitten Vilin todistustenjako ja Juusolla vielä tentti, mutta mun asiakas joitukin perumaan aikansa ja se oli mulle ihan lottovoitto, niin aamulla ei tarvinnut säätää sen kummemmin mitään. Asioilla on tapana järjestyä ja nyt kävi onni onnettomuudessa.

 

IMG_4202

Nää ei lopu ihan heti 🙂

Luulin, että aamulla on vain todistusten jako, mutta juhla kestikin hieman odotettua kauemmin. Vili sai hienon todistuksen ja matematiikasta oikein kiitettävän <3. Ei oo äidiltään niitä lahjoja oppinut. Kyllä se vuosi meni hurjaa vauhtia ja nyt ollaankin jo tokaluokkalaisia.

 

IMG_4190

Me koitettiin tappaa aikaa kaikella mahdollisella tavalla ja otettiin Vivianin kanssa selfieitä 🙂 Köyhät on huvit, mutta toinen vaihtoehto oli ollut koulun kasvien mullan nyhtäminen ruukuista.

 

Mää päätin tänään, että meillä alkaa ens viikolla remotti. Juuso nakottelee aina kaikkea uutta vastaan, mutta kun osaan tarpeeksi hyvin perustella asiat niin saan aika usein tahtoni läpi. (lue aina) Vaikka meillä on tässä asunnossa ihan hyvin tilaa ja on edelleen, kun viides perheenjäsen syntyy, niin säilytystilaa on surkee määrä ja täysin epäkäytännöllisesti. Me ollaan asuttu tässä mun mielestä nyt 5 vuotta ja muutettiin asuntoon kun se oli uusi. Meillä on 5h+keittiä ja olisko 107m2. Kun muutat uudiskohteeseen niin joudut tekemään materiaali valinnat jo hyvissä ajoin ennen muuttoa ja meidän tapauksessa ne valinnat on tehty siinä 5-6 vuotta sitten jotenka osa alkaa jo olemaan hieman menneen talven lumia.

IMG_1253

Makkari nyt

Sisältää kaupallisia linkkejä*

En voi enää sietää kotona romantiikkaa sisustuksessa ja kaikki mahdollinen kaunokirjoitus saa häipyä. Haluan sitä mustavalkoista ja modernia tyyliä tilalle, jotenka rempan saa hyvin käyntiin tilaamalla tuottee valmiiksi ja ilmoittaa vaan koska aloitetaan. 🙂

Maalasin liikkeeni seiniä mustalla ja pakko kehua Elloksen maalia, mikä on parasta millä olen koskaan maalannut, eikä sotke. Maali on kuin hyytelöä ja todella helppo käyttää. Ja tämä musta maali on aluksi harmaata ja kuivuu mustaksi.77-0008-2

 

Maali on nyt vielä tarjouksessa -50% MAALI TÄÄLTÄ

Tällä tulee kokonaan takaseinä ja tapetti lähtee hiiteen.

Muuten huoneessa on kaikki valkoista, jotenka halusin kevyet mustat verhot. Liian raskaat ja paksut pienentää aina huonetta, mutta nää näytti kivoilta. Laitan sitten rinnakkain mun inspiskuvan ja valmiin miltä se lopputulos näyttää.

Verhot TÄÄLTÄ

Ja huomioikaa, että koodilla 335729 TÄÄLTÄ  5.6.2016 asti saat -40% tilauksen kalleimmasta tuotteesta

85-5052gs_H

Huoneeseen ei muutenkaan tuu paljoa muutosta näiden lisäksi. Uusin hetki sitten päiväpeiton (kuvassa vielä vanha) ja tyynyt on kaikki valkoisia. Koitan ajaa myös läpi, että vaihtaisimme lattian (mihin Juuso ei kuuna päivänä suostu). Mietin jopa, että mitäs jos vaan salaa purkaisin sen ja löisin vaikka vasralla pari lommoo siihen, että se olisi käyttökelvoton :). Lisäksi vaihtoon menee kaapistot, mikä on juurikin se juttu.

Haluan samanlaiset kaapit, mitkä meillä on töissä, jotka ovat syvyydeltään muistaakseni 37cm. En ymmärrä miksi kaappien pitää olla syvät, koska sinä vaiheessa, kun vaatteet menee kahteen eri riviin niin vaatteet hukkuu. Samme tällä systeemillä myös makuuhuoneeseen hieman lisää leveyttä, koska meillä tulee olemaan varmaan kuitenkin tässä nyt ainakin vuoden putkeen jonkun muunkin sänky makkarissa, kuin oma.

eos-large-01_57a30f03-407c-4ed4-82c1-c72ce1cd9212Tilasin myös tämän kauan kuolatua häyhen valaisimen <3 Koko homma tuskin on kun muutaman päivän maksimissaan ja voidaan nukkua vierashuoneessa se aika, jotenka ei oo mitään hätää. Tietää vaan Koskiselle hommia 🙂

-Umppu

4 kommenttia

 1. sanna kirjoitti:

  Ihan mahtava blogi. Meillä ei ole kerrassaan mitään yhteistä; Asun eri maassa, ei lapsia taikka mitään perheen perustamishaaveita. Silti olen koukuttunut blogiisi koska kirjoitat arkeesi auki niin rehellisesti ja mitään säästelemättä. Tsemppiä 3 vauvan kans ja kaikkea hyvää teidän perheelle!!

 2. freyja kirjoitti:

  Ihan vaan tiedoksi, uudemmissa autoissa ilmastoinnin voi jättää päälle vaikkei auto olisikaan käynnissä/avaimet virtalukossa 🙂

  • primebody kirjoitti:

   Olkoon miten tahansa (kaikilla ei todellakaan ole ihan uusia autoja) niin lasta sinne ei kuitenkaan jätetä kauppareissun ajaksi.

   • Karoliina kirjoitti:

    Joo ei minustakaan lasta kertakaikkiaan vaan yksin autoon jätetä, vaikka miten olisi ilmastointi, voihan siellä yksin ollessa tapahtua paljon muutakin, kuin lämpöhalvaus ja itse en ainakaan omien tai kenenkään muidenkaan lasten kanssa halua mitään turhia riskejä ottaa. Esimerkkinä nyt vaikka joku voi ajaa kolarin siihen parkissa olevaan autoon, jossa se vauva/lapsi on tai jos on isompi lapsi hän voi karata sieltä autosta tai vetää vaikka käsijarrun pois päältä (vanhemmissa autoissa, tietty uudemmat on hiukan lapsiystävällisempiä) ja vielä vanhemmalle itselleenkin voi tapahtua joku onnettomuus/sairaskohtaus ja sit ei ollakkaan siinä kunnossa, että pystyisi kertomaan, että on pieni lapsi autossa kaupan parkkiksella niin sinnepä jää lapsi kunnes joku sukulainen/puoliso tajuaa sairaalassa kysästä, että missäs se meidän lapsi on. Tai vaikka mitään edellä mainituista ei sattuiskaan niin itse en edes haluaisi, että vauva vaikka herää siellä autossa yksinään ja joutuu huutamaan kurkku suorana paniikkian yksin jäämisestä, kunnes itse pääsen takaisin autolle…Minusta voi lapsen autoon jättämistä verrata ihan siihen, että lapsi on kotona päiväunilla ja vanhempi päättääkin, että no minäpä nopsaan käväsen tossa naapurissa, kun se nyt nukkuu, kuinka moni sitten toimisi näin? Toivottavasti ei kukaan, ellei sitten ne samat henkilöt, jotka surutta jättää ne lapset yksin autoonkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.