Hae
Prime Life by Umppu

Voi kumpa se vaan jatkuisi…… ja kumpa se päättyisi

 

Tuleeko teille Suome kesässä sama fiilis, kun mulla, että nyt kun se on alkanut niin kohta se taas loppuu ja en ehdi tekemään yhtään mitään? Onneksi Toukokuu on ollut oikein lämmintä. Vaikka itse olen ollut töissä niin lapset on saanut olla jo pihalla kesävaatteissa ja läträtä veden kanssa miten huvittaa. Mulla on itsellä myös poikkeuksellinen kesä, koska päätin, että aion tehdä kesällä vähemmän töitä, kun koskaan ennen, sillä haluan olla lasten kanssa. Ensimäinen yhteinen koko perheen loma on juhannuksena ja aiomme mennä silloin mökille koko porukka. Toivomme todellakin, että säät suosivat, sillä silloin on vaikka mitä puuhaa touhuilla ulkona. Tänä vuonna olisi muutaman häät ollut, mutta en valitettavasti pääse niihin osallistumaan, jotenka jos ei tule yllätys kutsja niin senkään puolesta ei ole viikonloppuja varattuna.

 

IMG_1245

Juhannusviikolla oonkin vaan ma-ke töissä ja sitten siinä tulee mukavasti vapaita. Tänä kesänä olisi tarkoitus tehdä joku hieman edullisempi reissu ja varasin meille eilen matkan Pärnuun. Olen niinkin reipas, että lähden itse etukäteen lasten kanssa ja Juuso tulee sitten viikonloppuna perässä. Hieman on ollut nyt rahat tiukilla, kun edelleenkään ei ole kuulunut mitään mistään vakuutusyhtiöstä.

Hieman asiasta poiketen tähän vakuutusasiaan, kun moni sitä on multa kysellyt, että mikä sen laita on.. No sen laita ei ole yhtään mikään. En voi käsittää, kuinka asioissa kestää ja tietyt ihmiset eivät hoida hommiaan. Asia on nyt omassa vakuutusyhtiössäni viety eteenpäin lautakuntaan. Kun tein valituksen niin siinä luki, että käsittelyaika on 30 vuorokautta…. Siitä taitaa olla kohta 90 vuorokautta.. Mun mielestä olisi edes ystävällistä laittaa viestiä, että valitettavasti meillä on ruuhkaa ja käsittely aika on nyt kolminkertainen. Tiedän, että en ole ainut tässä maailmassa kenelle on sattunut jotain, mutta en ymmärrä tämänlaista toimintatapaa ollenkaan.

Olen myös toimittanut kaikki hankkimani lausunnot ja materiaalit taloyhtiön isännöitsijälle, joka on toimittanut ne eteenpäin. Nyt odotellaan jonkun ihmisen lausuntoa, missä on taas kestänyt pari kuukautta. Olen laittanut jo usean mailin perään ja kysellyt, koska saan vastauksen, mutta saan takaisin yhtä tyhjänkanssa olevia vastuksia. Olen ihmeissäni siitä, että jos taloyhtiön putkistoissa on rakennuslainsäädännön vastaisia paineiskuja, mitkä voi aiheuttaa kenelle tahansa talon asukkaista esimerkiksi vesivahingon, niin itse taloyhtiön asukkaita ei näytä se kiinnostavan… mua ainakin osakkeen omistajana kiinnostaisi ja haluaisin että putkistoihin tehdään tarvittavat toimenpiteet. Kukaan ei ota vastuuta mistään.

En myöskään ymmärrä oman vakuutusyhtiöni käytäntöä, että esimerkiksi minulla on keskeytysvakuutus ja tässä tapauksessa sekään ei korvaa minulle mitään… HUH HUH..  Jos lyödään ihan faktat tiskiin niin kaikkien laskelmien mukaan mulla meni vahingossa n. 30 000e arvosta tavaraa. Uuden liikkeen laittamiseen meni lähes saman verran. Sillä aikaa kun liike oli pois toiminnasta niin menetettyjä vuokratuloja, maksettuja vuokria ja tulonmenetystä oli n. 10 000e edestä. Eli karusti arvioituna tämä vahinko maksoi mulle 60 000e.

IMG_3516

Tohon rahaan saa muutamat hiukset leikata ja värjätä. Sinne meni kaikki ja vähän päälle. Ei kenelläkään pienyrittäjällä ole tollaisia summia ”pahan päivän varalle” ja siksi olen valmis viemään asian eteenpäin, koska kyseessä on ainakin mulle todella iso summa rahaa. Ei voi olla missään tapauksessa vuokralaisen velvollisuus mittauttaa putkistosta vesipaineita, vaan ne kuuluu taloyhtiön hommiin… Pahin on takana, mutta kyllä tää koko homma on tehnyt paljon sellaista, minkä korjaaminen kestää todella kauan. Yksi niistä on oma terveys. Pahimmassa tapauksessa olisin tehnyt konkurssin ja jäänyt hirveisiin velkoihin ja 5 ihmistä olisi menettänyt työpaikan…

Onneksi jaksoin tämän kaiken läpi, vaikka hieman se vaatikin. Nyt olen omilta hiuksiltani lähes tulkoon kalju, jos pidennyksiä ei lasketa, millä koitan epätoivoisesti peittää kaluja kohtia.. Kovan stressin myötä hiukseni vaan lähtee ja sille ei näy loppua. Tämä ei voi olla edes hormonaalista, koska se ei kestäisi näin kauaa..

IMG_3852

 

Tää jatkuva sairastelukin on varmasti osittain sitä, että kehoni on ollut pitkään stressitilassa ja aionkin laittaa elämäni kuntoon monellakin eri tapaa, mutta niistä myöhemmin lisää. Oltiin eilen Vili ja Juuson kanssa JVG:n keikalla. Esikoiselle hieman laatuaikaa. Keikka oli kyllä ihan super hyvä ja jätkät oli lavalla niin energiaa täynnä, että määkin jaksoin pomppia koko keikan Vili repparissa ja vauva mahassa 🙂 Olikin sitten aivan hiestä märkä..

 

IMG_3859 IMG_3874 IMG_3895

Oli kyllä hauskaa. Meillä eletään kiireisintä aikaa töissä ja on aivan järkyttävä härdelli vielä ens viikon, mutta sitten hieman helpottaa. Kävin lauantaina tekemässä mun asiakkaalle hääkampauksen ennen keikkaa ja tässä siitä kuva. Mukavaa sunnuntaita kaikille <3

-Umppu

IMG_3853

5 kommenttia

 1. Janika kirjoitti:

  Eikös sulla ollut Lähitapiolassa vakuutus? Tässä myös yksi päivänselvä tapaus vailla vakuutusta http://www.iltasanomat.fi/terveys/art-2000001188222.html
  Pitääpä ottaa omat vakuutukset jonkun toisen firman alle 😀 todella ikäviä juttuja tämmöiset. Tsemppiä, toivotaan että oikeus voittaa 🙂

 2. tiedoksi kaikille kirjoitti:

  Ajan omat hiukseni aina omalla koneella ja säästän paljon rahaa omiin juttuihini.

 3. Jii kirjoitti:

  Miten Vivianilla oli mennyt yökylässä? 🙂 Munkin pitäis uskaltaa antaa vauva jollekin kaverille, mutta jotenkin stressaan sitä, kun yöt on välillä vaikeita (ikää reilu 8kk).. Miten siellä yöt on viime ajat menny, vieläkö heräillään? Toivottavasti saat nukuttua kunnolla ennen seuraavaa vauvaa ja tsemppiä raskauteen!! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.