Hae
Prime Life by Umppu

Miten asia mitä pidät normaalina onkin epänormaalia?

 

Tällä viikolla on paljon kaikkea jännittävää edessä ja aikataulut on tiukat jokaiselle päivälle. Tänään olis tarkoitus menä aamusta verikokeisiin, keskiviikkona on neuvola ja perjantaina on ensimäinen ultra. Toisaalta ei mua edes jännitä 🙂 Jotenkin tuntuu, että oon ollu vaan kokoajan raskaana, niin tää on tavallaan tuttua hommaa. Tällä viikolla en pääse tuksulla töihin, kun se on huollossa 🙂 Siinä oli muutama vika ja siihen tarvittiin pari  varaosaa, jotenka joudun liikkumaan julkisilla, mikä on aina mun inhokki hommaa. Varsinkin raskaana hajut tulevat todella voimakkaana ja hassua, kuinka vähän ihmiset pitävät huolta omasta hygieniasta. Meinasin eilen joutua jäämään bussista pois, kun pelkäsin että oksennan edessä istuvan päälle, koska hänestä lähti niin karmea haju…

Kävin toissapäivänä nopsaan pyörähtämässä töissä ja sain puhelun kotimatkalla, että käy kaupassa, koska telkkarista tulee suomen peli. Painelin tohon meidän lähi Siwaan niin eiköhän sielä ollut taas ryöstö menossa. Oon itse osunut paikalle jo kolme kertaa, kun sielä on varkaita ja usein näinä hetkinä, sielä on vain yksi myyjä töissä (onko se edes laissa mahdollista)…. Nyt sielä sattui olemaan asiakkaana toinen myyjä, joka auttoi toista tälläisessä tilanteessa. Kolme tyyppiä yks nainen ja kaksi miestä ja kaikki huumeissa….. Seurasin itse tilannetta ja varmaan mielessäni kuvittelin, että musta vois olla jotain apua… Jos ei muuta niin ainakin henkistä apua, sille myyjälle. Ne ihmiset oli pelottavia ja sekaisin. Ja vaikka kuinka sain edelliseen kirjoitukseeni liittyen palautetta, että kaikia pitää kohdella saman arvoisesti, niin pysyn edelleen kannassani… . Tollasessa tilanteessa ei uskalla puuttua, koska näet, että heidän ranteet on täynnä neulan jälkiä ja he ovat sekaisin kun seinäkellot.. Käytös on uhkaavaa ja sekavaa.

IMG_3491

 

Mää jouduin viime viikolla miettimään paljon asioita ja ehkä tulee hieman pois omasta onnelisuus kuplastani ja ymmärtämään asioita eri näkökulmista. Musta oli todella outoa, että ihmiset tulee sanomaan, että voi kun te ootte niin ihana perhe.. Jotenkin toi lause kolahti ja kovaa. Mun ystävillä on oikestaan kaikilla samanlainen perhe, enkä oo jotenkaan nähnyt siinä mitään ihmeellistä. Tuola reisussa oikestaan tajusin, kuinka jopa harvinaista on olla naimisissa ja vielä lasten isän kanssa. Jotenkin asia on mulle aina ollut selvää pässinlihaa, että kun kerran mennään naimisiin, niin siinä pysytään onnellisina, kunnes kuolema meidät erottaa. Asia, jota pidät normaalina onkin äkkiä epänormaalia.

Jotenkin ehkä itse hieman vetäyti miettimään, että mikä ”mussa on vikana” kun mulla on kaikki hyvin. On kamala ajatella, kuinka esimerkiksi pettäminen on niin yleistä parisuhteessa ja moni muu vastaava tilanne. Se minkä tajusin matkalla, että että se tuiki tavallinen perhe on tänä päivänä monelle todella epänormaali asia.

Mun ystävistä ei ole kukaan eronnut ja kaikki on naimisissa ja lähes kaikilla on lapsia ja ehkä siksi se on itselle se normaali asia ja sitä pitää tavallisena, mutta kun kuuntelet muiden ihmisten tarinoita, niin se ei olekkaan enää normaalia, vaan olet itse ”epänormaali”. Epänormaali on ehkä väärä sana, mutta ehkä tajusitte pointin. En osaa sanoa pystyisinkö koskaan luopumaan omista lapsistani ja vielä antamaan niitä jonkun toisen naisen hoidettavaksi. Se olis ajatuksen tasolla jo niin kamalaa, että toivon, että mun ei edes koskaan tarvitse miettiä asiaa.. Täytyy nostaa hattua kaikille eroperheille ja sille, että vanhemmat hyväksyy exien uudet puolisot. Se on varmasti todella haastava tilanne ja suuri elämänmuuntos.

On ollut ihanaa olla kotona ja touhuta kaikenlaista lasten kanssa. Mun edelliseen teksiin liittyen, en tiennyt että ylibuukkaus on niinkin yleistä. Ihmettelin sitä sen vuoksi, että esimerkiksi itse lennään useita kertoja vuodessa (meno paluu)  ja koskaan mun kohdalle ei oo sattunut vastaavaa. Tässä on myös yksi kommenntti minkä haluan nostaa esille:

Kannattaa ehkä alle 1-vuotiaan lapsen äitinä miettiä lähteäkö viikoksi etelään vai ei….katsos kun kaikkea voi sattua ja tapahtua, lennot myöhästelee ja koneet hajoaa, niinkuin tulit huomanneeks..viikko voi muuttua pidemmäksi ajaksi jne…ihan turha porata silmiä päästä ja hajota henkisesti jos kaikki ei mene aikataulun mukaan ja niinkuin sinä toivot! Jos noin helvetin koville ottaa niin kyllä viikon loma lapsista on sillon ollut liikaa ja kannattaa vastedes lomailla hieman lyhyemmän aikaa kun lapsetkin sulla on noin pieniä.

IMG_3491

 

En oo koskaan ymmärtänyt vastaavanlaista ajteelutapaa. Mun mielestä missä vaan ja koska vaan voi sattua mitä tahansa ja siihen ei tarvita todellakaan etelänmatkaa. Musta on hassua, että tällä kommentilla yritetään selvästi taas kertoa ”olet huono äiti kun hylkäät lapsesi ja turha sitä on porata”. Kyseessä on työmatka, missä on lähes päivittäin koulutusta. Joskus se ero nimenomaan lapsista tekee sinusta paremman äidin ja suosittelen kokeilemaan ihan jokaisen. Itse ennemmin arvostan niitä äitejä, jotka luottaa muihin ihmisiin hoitajina, kuin vain itseensä ja kasvattaa lapsistaan perskärpäsia, jotka ovat täysin uusavuttomia. Kaiken lisäks musta olis todella epänormaalia, jos mulla ei tulisi mun lapsia ollenkaan ikävä ja totta helvetissä saan sitä asiaa itkeä…  Kyseessä ei ollut ”niinkuin sinä toivot” vaan ihan sovittu lento jo lähes puoli vuotta sitten 🙂 Kaikki tekee tyylillään eiks je 🙂

-Umppu

 

16 kommenttia

 1. Johanna kirjoitti:

  Oon niin samaa mieltä tosta bussiasiasta! Oon oikeestaan aika samoilla viikoilla sun kanssa, nyt menossa 11+2 ja kaikki hajut on niin voimakkaita. Oonkin kävelly töihin välttääkseni julkisilla liikkumista 😀

 2. Voi aikoja voi tapoja kirjoitti:

  ”Itse ennemmin arvostan niitä äitejä, jotka luottaa muihin ihmisiin hoitajina, kuin vain itseensä ja kasvattaa lapsistaan perskärpäsia, jotka ovat täysin uusavuttomia. ” Vähän taas yleistäen.. Joo toki kaikkien meidän äitien, jotka ei lähde viikoksi etelään millään verukkeella, ja hoitaa ihan itse ne lapsensa, ja vielä saattaa pitääkin siitä omien lapsien kanssa olemisesta, eikä koe tarvitsevansa lomaa omista lapsistaan, lapset on ”perskärpäsiä” ja uusavuttomia. Sori vaan, mutta mä olen ainakin hyvä äiti ja kasvattaja omille lapsilleni enkä kaipaa etelään, jotta voisin olla hyvä äiti. Kaikki äidit ei näet koe tarvetta hoidattaa lapsiaan muilla, eikä siinä ole mitään väärää. Nykyaikana tosin näemmä oletus on se, että äiti tarvitsee aina jotain ”omaa aikaa” jossain bändikeikoilla, lomalla, hotellissa jne.. Lapsien saaminen voi olla joillekin niin tuskaisen tien takana, että niitä ei välttämättä haluta jättää noin heppoisin syin hoitoon muille, eikä sitä pitäisi sinun tuomita. Meidänkin lapset ovat meinaan keskivertoa älykkäämpiä eikä tosiaankaan mitään tissiposkia, niin kuin sinun mukaasi heidän tulee olla, kun kerta eivät ole edes hoitoon päässeet. Tiedän, että ohitat tämänkin mielipiteen noin vain, mutta ajattelepa tuota sanomaasi ja tätä kommenttia hetki, niin voisi sinunkin näkemyksesi vähän avartua välillä.

  • primebody kirjoitti:

   Tarkoitan tällä esimerkiksi sitä, että moin äiti ei luota lasten isään, eikä anna hänen hoitaa lapsia, koska kuvitellaan että ei se pärjää. Jos ei koskaan anneta mahdollisuutta niin ei ne pärjääkkään. Itse olen aina halunnut että molemmat vanhemmat on saman arvoisia. Haluan että myös isä voi lohduttaa lasta, jos lapsi sitä tarvitsee yms.. Ymmärsit asian ehkä hieman eri tavalla, kun olin sen tarkoittanut.

   Olen aina sanonut, että jokainen äiti on paras äiti lapselleen. Kaikilla on erilainen arki. Mulla on ollut todella paljon viimeaikoina takaiskuja ja suuria sellaisia elämässä ja musta on hassua etten saisi sanoa ääneen, jos olen väsynyt. Jos luit tekstin niin varmaan huomasit, että kyseessä oli kuitenkin työmatka eikä mikään viikon ryyppyreissu 🙂 Meillä oli koulutusta lähes päivittäin.

   Kirjoitatpa hienosti ”lue rivienvälistä” asioita mitä minä olen tehnyt. Nämä minun hotelli keikat on myös ollut työmatkoja 🙂 ja ei hitto jos oon ollut kerran keikalla ja yötä pois kotoa 🙂

   Hyvä jos sun lapset on normaalia älykkäämpiä. Itse arvostan eniten terveyttä ja saan olla onnellinen, että lapsillani ei ole sairauksia. En jaksa myöskään sitä, että aina vedetään jokaiseen keskusteluun ”ääri tapauksia kuten lapsettomuus, joka on asia aivan erikseen ja millään tapaa viittaa siihen tällä tekstillä.

   Ja todellakaan en ymmärtänyt sun pointtia. Mukavaa kesää teidän perheelle <3

 3. Emma kirjoitti:

  Moikka!

  En ole aiemmin kommentoinut, lukenut olen kyllä pidempään. 🙂
  Mun mielestä (en toki voi tietää kun en ole kommentoija) toi kommentti ei tarkoita että olet huono äiti kun ”hylkäät” lapsesi yms vasn sitä että ehkä tosiaan noin pitkä ero oli sinulle kerralla liikaa, koska reagoit noin voimakkaasti tuohon vastoinkäymiseen, tuo kun on aina mahdollista että lennot myöhästyy, peruuntuu yms. Toki olisin itse saattanut reagoida samalla tavalla vastaavassa tilanteessa. 🙂
  Hyvää kevättä ja onnea tulevasta perheenlisäyksestä

  • primebody kirjoitti:

   Eihän kukaan voi tietää, mikä on juuri mulle liikaa kun minä itse? Ihan sama vaikka mulla ei olisi ollut lapsia niin olisin varmasti pillahtanut itkuun. Voin kertoa että meidän porukasta varmaan puolet itki siitä alle sadasta ja kaikilla ei ole lapsia. Toiset reagoi herkemmin kun toiset ja mun mielstä tän arvostelun voi jättää tähän puolin sun toisin. Mää en oo yhtään sen huonompi äiti kun olin viikon pois 🙂 kun kukaan muukaan

   • Emma kirjoitti:

    En tietenkään tarkoittanut että olisit huonompi äiti, tai muutenkaan arvostella. Yritin vaan nimenomaan tuoda sitä puolta esille ettei tuo kommentti ollut välttämättä pahalla sanottu.
    Ja itselläni ei siis ole lapsia ja sanoin myös tuossa että olisin saattanut itse reagoida samalla tavalla tuossa tilanteessa, suht herkkä kun olen. 😀

 4. Tuuli kirjoitti:

  Sun reaktio oli ihan normaali. Mulla ei edes ole lapsia mutta haluan matkoilta lähtöpäivänä vaan mahdollisimman nopeasti kotiin. Matkustaminen on rasittavaa jos ei asu pääkaupunkiseudulla, kun lyhytkin lentomatka sisältää odottelua kentällä ja matkustusta autolla. Eli yleensä menee koko helkutin päivä ja olet joskus aamuyöllä himassa.
  Kyllä siinä jokainen vastoinkäyminen on vaan liikaa.
  Mikä noita kommentoijia oikeen vaivaa? Mun on pakko todeta että monet naiset vaan on ilkeitä perusluonteeltaan. Miehet ei ikinä kommentoisi toisilleen niin ikävästi kuin naiset vaan osaa. Jotain ihme ylemmyyden tuntoa hakevat ja tarttuvat joka vit*n sanaan. Hankkikaa oma elämä ja alkakaa bloggaamaan siitä jos uskallatte!

 5. Emilia kirjoitti:

  Voi helvetti nyt näitten kommenttien kanssa… ”ehkä ei kannattais olla viikkoa poissa, joka oli selvästi liikaa kun reagoit noin voimakkaasti” .. Ei ehkä pitäisi kommentoida, kun ei toisen elämästä mitään tiedä. Eikä voikkaan tietää blogin perusteella. Itse olen myöskin semmoinen, joka haluaa lomalta pois silloin kun pitääkin 😀 Jos asiat ei mene ”kuin on suunniteltu” menee nopeesti hermo ja olisin varmaan myös itkut vääntänyt 😀 Samaa mieltä olen myös ylemmän kommentoijan kanssa, että matkustaminen on erittäin rasittavaa ja vielä kun lentää helsinkiin, pitää sieltä vielä ainakin omassa tapauksessa ajaa kotiin monta tuntia.

 6. Liisa kirjoitti:

  Nämä aikaisemmat kommentoijat kertoivat hyvin paljon itsestään, omista arvoistaan ja varsinkin peloistaan tekstinsä välityksellä, varsinkin ”voi aikoja voi tapoja”. Tajuavat he sitä itse tai eivät, luultavammin eivät 🙂

  Olemme kaikki ihmisiä (uskoakseni) ja kaikki erilaisia.

  Ihanaa kevään jatkoa ja auvoisaa odotusaikaa 🙂

 7. oliivia75 kirjoitti:

  Mä olin kanssa aikaisemmin iloinen siitä ettei kukaan tuttavapiiristä ollut eronnut. Mutta nyt, kun ollaan 40-v molemmin puolin, tuntuukin että ”kaikki” eroaa ?
  Tosi kurjaa..

 8. Sari kirjoitti:

  Joo, mutta ehkä kyse olikin tässä siitä, miten Umppu arvostelee taas muita aika kovin sanoin, mutta ei sitten näe itsessään/omissa toimissaan mitään arvostelemisen varaa. Koskaan.

  • primebody kirjoitti:

   Silloin kun ihminen väittää itseään täydelliseksi niin silloin ei näe itsessään mitään vikaa. Näen itsessäni paljonkin puutteita ja koitan kokoajan kehittyä ihisenä ja äitinä. Kaikki lähti tästä kommentista ”etä turha porata” 🙂

 9. Sini Heino kirjoitti:

  Siis odotatko sä kolmatta lasta? Vaikka olen tätä blogia seurannut niin en ole huomannut mainintaa siitä aiemmin!
  Itse olen yrittäjänä kauneusalalla ja kahden lapsen äiti, kauhulla olen seurannut näitä sun liikkeessä olevia vastoinkäymisiä: eka murto ja sit se putken räjähdys helvetti! Et jos sä näiden jälkeen löydät itsestäs kapasiteettia uudelle lapselle niin olet kyllä aivan käsittämätön pakkaus 🙂 itse koen et ilman isompia kriisejä töissä niin tää kahden lapsen kanssa arjen pyöritys on ihan maximi mihin mä pystyn! Onnea ja voimia <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.