Hae
Prime Life by Umppu

Taidan olla yksinkertainen ja huono äiti

 

Mun on joskus vaikea käsitellä palautetta mitä saan, varsinkin silloin jos koen sen olevan täyttä P…….aa. Avaan vähän taustaani ja haluan perutstella näille kommentoijille, miksi olen tälläinen, vaikka mun ei edes tarvis. Kun aloitin koulun ala-asteella jaksoin vielä hyvin keskittyneesti opiskella. Koulu oli vielä silloin suht helppoa ja keskiarvoni oli lähellä ysiä (8.7). Olin silloin myös huippu-urheilija ja treenasin joskus jopa 2 kertaa päivässä. Voimistelu oli sen mun juttu. Opiskelu on mulle ollut aina todella vaikeaa. Opin aina katsomalla, mutta en lukemalla. Se kertookin miksi mun parhaat numerot on ollut aina: liikunta, kuvaamataito, käsityö, musiikki jne. Kaikki missä ei tarvitse lukea mitään ja voi käyttää omaa luovuutta.  Äidinkieli on ollut mulle aina kaikista haastavin aine ja kun en ole sitä koskaan oppinut kunnolla on se vaikuttanut kaikkiin muihin aineisiin. Se on myöskin vaikuttanut mun elämään pysyvästi. Vaikka luin koe-alueen 20 kertaa läpi en juurikaan ymmärtänyt  tai muistanut siitä mitään, siksi mulla oli todella suuri merkitys millainen opettaja mulla oli ja osasko se kertoa tarinat niin kiinnostvasti, että jaksoin kuunnella ja ne jäi silloin mun mieleen kerrasta ilman lukemista. Tykkäsin historiasta ja yhteiskuntaopista ja uskonnossakin oli mielenkiintoisia juttuja, mutta muistin niistä usein vain pieniä palasia. Yläasteella alkoi myös jo pojat kiinnostamaan ja opiskeluinto väsähti kokonaan.

Mää en voi sille mitään, mutta eilinen kommentti minkä sain todella nauratti mua. Jonkun mielestä teksteistäni huokuu läpi etten ole kouluttautunut ja loppuun vielä täräytti naseva lauseen, että siinä vasta äiti joka ei osaa kirjoittaa äidinkieltään…. Ei jumalauta mikä ihmisiä oikeesti vaivaa?. Pitääkö mun tatuoida otsaan, että mulla on lukihäiriö? Ne jotka ei tiedä mikä se on niin tässä pieni tietoisku:

Lukemisen erityisvaikeus (yhdessä kirjoittamisen erityisvaikeuden kanssa: lukivaikeus, lukihäiriö) eli dysleksia on todennäköisesti neurologinen tai neurobiologinen häiriö. Oireina voi olla esimerkiksi lukemisessa hitaus tai vaikeus sekä samankaltaisten äänteiden oikeinkuulemisen vaikeus, ja lukemisen ja kirjoittamisen erityisvaikeudessa myös kirjoittamisessa kirjainten tai niiden paikan sekoittuminen, kirjainten poisjäänti, ylimääräisten kirjainten lisääminen tai sanojen puuttuminen. Lukemisen erityisvaikeuden syynä olevia geenivirheitä on löydetty ainakin neljä ja sen vakavuutta kuvataan asteikolla yhdestä neljään. Lukihäiriö vaikeuttaa lukemista, kirjoittamista ja luetun ymmärtämistä.Arviolta 5–10 prosentilla maailman ihmisistä on lukihäiriö.

Vaikka tarkastan tekstini moneen kertaan, en itse näe niiissä virheitä. Joskus jopa mietin, että kirjoitinko koko tekstin ilman virheitä hahaha… Oon joskus aiemminkin kirjoittanut tästä aiheestajuuri siksi, koska mietin silloin mikä tekee ihmisestä tyhmän. Totesin vain silloin että huono käytös on paljon pahempi asia, kun pari kirjoitusvirhettä. (omasta mielestäni) se oli se iso pieru hississä, jos joku muistaa 🙂

13062089_10153779104114118_2341006104668843921_n

Mulla ei tulis koskaan mieleenkään sanoa kenellekkään mitään vastaavaa. Ilmeisesti tämä kommentoija sanoo kuurolle, että mikäs esimerkki sinä olet omalle lapsellesi kun et edes kuule? Koska äitiys on mitattu äidin puutteiden mukaan? Kun sanoin, että mun on joskus vaikea käsitellä palautetta niin se on juuri silloin, kun mua mittaillaan äitinä. Kukaan ei tiedä minkälainen oon täällä kotona ja mitä teen lasteni kanssa. Ei edes mieheni, koska se ei ole täällä 24/7 ja itse olen oikeastaan läsnä sen koko ajan. Oon kirjoittanut blogia kohta jo varmaan lähes 5 vuotta ja ai että, kun oon onnellinen kuinka mun kirjoitustaito on kehittynyt siinä ajassa, vaikka se ei kouluarvosanoilla ole vielä kun varmaan 6+.  Musta on myös rohkeaa ylipäänsä lähteä kirjoittamaan blogia, jos omaa kaikki mahdolliset kirjoitukseen liittyvät häiriöt 🙂

 

13055322_10153780018944118_6008003270832889717_n

Eka mää oon huono äiti ja sitten vielä oon ihan V….n yksinkertainen 🙂 Mun on pakko sanoa, että kun en ole opiskellut kielioppia missään, vaikka olenkin omalla alallani hyvinkin korkeasti koulutettu niin en edes tiennyt, että tässä sanassa ei ole lopussa N-kirjainta 🙂 🙂 . Ehkä jotain naurattaa, mutta katoin se ihan googlesta. Kun puhun niin käytät aina sanaa enään en koskaan enää. Tai tänään en tänää. Jos oon viä ihan rehelline niin mua ei oikeastaan edes kiinnosta mitenkä se kirjoitetaan, koska en koe sillä sanalla olevan mun elämässä mitään merkitystä. Mua ei edes loppupeleissä haittaa, vaikka joku pitää mua tyhmänä ihmisenä sen vuoksi, että en osaa aina oikein kirjoittaa. Se on valitettavasti hänen ongelmansa. Ehkä joskus kannattaa kuitenkin miettiä, mitä kirjoittaa ja kenelle varsinkin jos sielä on taustalla esimerkiksi jokin ”sairaus”.

Mua ei ole koskaan kiinnostanut kenenkään tutkinnot tai kuinka korkeasti joku on koulutettu, koska mulle on paljon paljon tärkeämpi se ihminen. Jokainen on varmasti jossain lahjakas ja se ihminen on usein onnekas, kuka osaa löytää sen oman lahjansa ja saa siitä kehitettyä itseleen esimerkikis ammatin, missä voit tehdä työtä mitä rakastaa. Mua ei juurikaan kiinnosta kuka on opiskellut ja missä, varsinkin jos ihminen pitää itseään muita parempana, mikä on joskus todella raivostuttavaa. Toiset ovat taiteellisia ja toiset ovat kirjaviisaita ja onneksi meitä on monenlaisia ja onneksi me ollaan varmasti kaikki hyviä äitejä <3

-Umppu

38 kommenttia

 1. Heidi kirjoitti:

  Hah, aivan kuin korkea koulutus = maailman paras äiti.
  Nyt ehkä joku korkeasti koulutettu paljasti, että tampioita on siinäkin joukossa. Mahtaakohan hän olla hyvä äiti kun tuollaisia sammakoita suustaan päästää?!? Vai miten se nyt meni…

  Anyway, oot Umppu asian ytimessä!
  Ja ihan oikein ettei vois paskan vertaa kiinnostaa tommoset vertaukset.

 2. Lauriikka kirjoitti:

  Ei ristus! Mistä näitä ihmisiä tulee.
  Tommoset kommentit kertoo enemmän kommentin kirjoittajasta kun siitä mihin se nyt on yritetty kohdistaa.
  On ihmisillä näköjään valtavasti ylimääräistä aikaa kun joutaa tuommosta kirjottaa. En pysty käsittää!
  Jos vanhemmuus mitataan oikeinkirjoitus- taidoilla niin aika moni vanhempi jää sit sen riman alle.
  Go Umppu- jatka samaan malliin.
  Ei pidä lukea jos ahdistaa niin mahottomasti;)

 3. Norhternlight kirjoitti:

  Kommentin antaneen henkilön, jos hän on jopa ”koulutettu”, pitäisi tietää että koulutus ei ole aina korrelaatiossa sen kanssa miten pystyy tuottamaan tekstiä. Ja juurikin lukihäiriö voi olla taustalla. Ensimmäisenä tulee mieleen Ruotsin prinsenssa Victoria, hän on puhunut avoimesti lukihäiriöstään ja monta muutakin nimekästä ja menestynyttä henkilöä. Onhan monen valtaa pitävänkin henkilön koulutodistus ollut syystä tai toisesta kehno ja he ovat silti menestyneet. Omalla tyttärelläni todettiin lukihäiriö viime vuonna. Nyt hän on jo oppinut kutosluokkalaisena tunnistamaan virheitään kirjoituksissaan, mutta edelleen niitä tulee. Hän oppii näkemällä ja kuulemalla. Me olemme erilaisia. Ja en ole koskaan sinun teksteissä ärsyyntynyt virheisiin, niitä on monella muullakin blogistilla.

 4. linda kirjoitti:

  En yleensä jaksa kommentoida mut kyllä tällänen pistää vituttaan! Kyllä ihminen voi olla pikkusielunen ja nähdä vaivaa et jaksaa puuttua kirjotusvirheisiin! Eikö oo muuta tekemistä??!! Jos ei kestä sun kirjotusvirheitä ni kenenkään ei tarvitse lukea sun blogia! Helvetti mikä idiootti!! Hyvä Umppu,jatka samaan malliin

 5. Miia kirjoitti:

  No tuommoisten kommenttien kirjoittajat ei kyllä valitettavasti ole itsekkään sieltä fiksuimmasta päästä. 😀 Jos sä oot fiksu, ei sulla oo tarvetta alentaa muita.

 6. Sannak kirjoitti:

  Kuinkahan huono äiti minä olen, kun minulla on näkövamma. Perinnöllinen silmäsairaus. Ja saatan kirjoittaa väärinkin. Ihan vaan kun sormi ei osu oikealle mäppäimelle, vai ihan tyhmyyttäni? 🙂 Ei apua näitä ihmisten kommentteja!!

  http://sisullajasydamella.blogspot.fi

 7. Sinde Latvala kirjoitti:

  Mulla on kaksi maisterin tutkintoa enkä osaa kirjoittaa kaikkea oikein vaikka ei ole ede lukihäiriötä. Tuossakin lauseessa pitäs varmaan olla joku pilkku jossain. Eiköhän se asia ole tärkein eikä se miten se on kirjoitettu. Jos jotain ahdistaa lukea niin menköön kirjastoon lukemaan vaikka oikeinkirjoutusoppia 😀

 8. Sofia kirjoitti:

  Uskon, että juuri tuon tyyppiset kommentoijat ovat ottaneet itseensä jostain sun teksteistä. Postauksesi ovat erittäin suoria ja välillä ehkä vähän ilkeitäkin (viimeaikojen työttömien mollaus, työhön liittyvät asiat jne.) joten on helppo haukkua toisen äitiyttä ns ”kostoksi”. Kyllähän kaikki pohjimmiltaan tietää, että olet loistava ja paras äiti lapsillesi. Juuri siksi kyseiset kommentoijat tietävät mistä saa sut hermostumaan kaikista parhaiten…

  Toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, noin typeriä kommentteja ei kannata alkaa miettimään sen tarkemmin 🙂

 9. Anna Antunes kirjoitti:

  Mulle äidinkieli ja oikeinkirjotus on lähellä sydäntä, sitten taas liikunta ei kouluaikana kiinnostanut pätkääkään. Ihmiset kiinnostuu eri asioista ja sillä selvä. Kyllä muakin kirjotusvirheet ärsyttää (enään etunenässä ?) mutta ei tulis mieleenkään jättää tollasta palautetta. Mä nään aina punasta kun vedetään äitikortti pöytään. Sä olet paras äiti sun lapsilles lukihäiriöstä huolimatta. Kaikilla meillä on puutteita, silläkin, joka näki vaivaa sun kirjotustyylistäs.

 10. meitsi kirjoitti:

  Ikävä kommentti kaikinpuolin. Mietin kuitenkin että katsotko koskaan omaa toimintaasi kriittisesti? Olet haukkunut blogissasi monia ihmisryhmiä, mietitkö koskaan että esimerkiksi jollain työttömällä saattaisi olla oma tarinansa kerrottavana samalla tavalla kuin sinulla on lukihäiriön kanssa ja näinä aikoina monilla voi tuntua todella kohtuuttomalta se syyllistäminen mitä olet täällä harrastanut..:)

  Miksi jonkun muun pitäisi osata asettua sun saappaisiin, kun sinä et osaa useinkaan asettua muiden?

  • primebody kirjoitti:

   Tiedän että minulla on vahvat mielipiteet nimenomaan työttämyydestä, tai ei niinkään siitä vaan ihmisistä ketkä käyttävät systeemiä täsin hyväkseen. Varmasti olen jotain loukannut, mutta tässä maassa et voi elää ellet jotain loukkaa. Valitettavaa mutta totta. On täysin eri asia kommentoida vaikka kertomalla oma tarinansa kun haukkua huonoksi äidiksi eikö? On myös täysin eri asia kirjoittaa omilla kasvoilla ja seistä sanojen takana kun nimimerkillä ”haista vittu” eikö?

   Tajusin sun pointin, mutta oon hieman eri mieltä

 11. Tia kirjoitti:

  Muista Umppu että kommentoija tekee itsestään yksinkertaisen kommentoimalla jotain noin uskomattoman tyhmää. 😉

 12. Mari kirjoitti:

  Mahtava kirjoitus ja täyttä asiaa! Minulta löytyy varmasti jonkin sortin lukihäiriötä jos tarkemmin tutkittaisi ja en huomaa tekstistäsi virheen virhettä? itse olen suorittanut silti kaksi korkeakoulututkintoa, vaikka kirjoittaminen on todella haastavaa. Se ei silti määrittele eikä rajoita?

 13. Tiia kirjoitti:

  Ai hyvää päivää, en tiiä pitäiskö itkee vai nauraa, jos ihminen on tyhmä kuin saapas. 😀 Kannattaa kyllä nyt tosiaankin vähän katsoa sinne peiliin ja miettiä, että voisikohan itsessä, omassa käytöksessä ja elämässä olla jotain pahasti pielessä, jos pahottaa mielensä toisen kirjotusvirheistä. Varmasti löytyy niitäkin blogeja missä ei tuota hirveää ’ENÄÄN’ sanaa viljellä tai kirjoitetaan kaikki aivan täydellisesti kirjakielellä. Kommenttien jättäjät antaa kommenteillaan itsestään muutenkin niin sivistyneen kuvan, että ehkä tosiaan kannattaa valita lukemisensa pikkusen paremmin… 😉

  Hei halooo, puhekieli muuttuu ja kirjotuskieli muuttuu. Mua ei ainakaan edes kiinnostais lukee mitään blogia, missä kaikki olis niin viimesen päälle kieliopillisesti, koska se ei olis totta. Ei ihmiset enää puhu niin eikä ne kirjota niin. Ja toi huono äiti -kortti oli ihan pohja noteeraus. Kannattaa tosiaan vähän miettiä mitä ajatuksiaan jakaa julkisesti, jos ei oo omalla nimellä valmis seisoon sanojensa takana, on parempi olla hiljaa. Kuitenkin ihmisiä tässä kaikki ollaan omine heikkouksinemme eikä ne tee meistä huonoja ihmisiä / äitejä / isiä / siskoja / veljiä / lapsia / ystäviä jne….

  Sä oot Umppu tosi upea ja rohkea ihminen. Ihailen sua. 🙂 Ihan mahtavaa, että sun blogi ei oo mitään pelkkiä hömppäjuttuja vaan kirjotat rehellisesti asioista ja elämästä, siitä mitä oikeesti tapahtuu ja siitä ettei kaikkea tarvitse todellakaan sietää tai hyssytellä. 🙂

 14. Punttimimmi kirjoitti:

  Mua niin ärsyttää ihmiset jotka kokevat olevansa parempia ja fiksumpia vain koska ovat jaksaneet lukea itselleen jonkun ”korkeamman” koulutuksen!

  Oot Umppu mun idoli vaikka kirjoitat enään! 😀 Jatka samaan malliin, vihaajat vihaa anyway!

 15. Johanna kirjoitti:

  Olen tosi pahoillani puolestasi kun joudut moisia kommentteja lukemaan. Sivistys on suvaitsevaisuutta. Nämä kommentoijat paljastavat viesteillään vain oman sivistymättömyytensä.
  Jatka pystypäin kirjoittamista! Itse pidän juurikin kirjoitustyylistäsi rosoineen päivineen. Tekstisi on virkistävää ja aitoa! Tsemppiä ja valoa kevääseen koko teidän perheelle. <3

 16. Aleksi kirjoitti:

  Miksi pitää keskittyä näihin virheisiin? Miksei voida lukea tekstiä läpi, koska siinä se ajatus koko tekstille on vaikka sitten virheineen.. Se pysyy samana vaikka kuinka olis kirjoitusvirheitä/kielioppivirheitä.

  Blogias on mukava lueskella :)+

 17. piukku kirjoitti:

  ei ehkä kannattaisi kirjottaa blogia ku vedät hernettä nenään vähän väliä jostai kommentista tai muusta. varmaan joka toinen kerta kun tän blogin avaa ni on joku raivokirjotus jostakin. keskity positiivisiin asioihin elämässäsi.

  • primebody kirjoitti:

   No ala avaa 🙂 Mun kirjoitustyyli on elämää ei vaan kaunistelua ja kauniita ruoka-asetelmia 🙂 Ei bloggaajan tarvitse kaikkea niellä, varsinkaan jos mennään henkilökohtaisuuksiin

 18. Kupla kirjoitti:

  Voi apua, mä nauroin ihan ääneen siinä kohtaa kun kirjoitit että ensi huono äiti ja sitten vielä v…. yksinkertainenkin 😀 (vaikka kommentoija sinänsä ei siis ollut hauska, vaan sun tyylis kirjoittaa siitä). Mulle ei ole tullut koskaan ikinä milloinkaan mieleen arvottaa ihmisiä kirjoituksen ulkoasun perusteella vaan sen sisällön. Luen sun juttuja just tasan sen takia miten kirjoitat ja mistä, osaat siis kuvailla asioita, tunteita ja elämää niin, että se on kiinnostavaa. En minä ainakaan itsekään kirjoita hyvää äidinkieltä (joskus tahattomasti en, joskus tarkoituksella en) vaikka olen sen aineen suhteen ollut opiskelijana ” kympin oppilas”, joten se ei kerro kyllä siitä yhtään mitään. Tsemppiä!

 19. Sanna kirjoitti:

  Voe elämä! Korkea koulutushan ei kerro ihmisen älykkyydestä yhtään mitään!! Tutkinnot voi kyllä suorittaa pelkästään hyvän muistin avulla, ymmärtämättä todellisesta sisällöstä sanaakaan 😀 Kyllä ihmisten älykkyys/tyhmyys on jossain ihan muualla.. Niin ikään äitiyteen tuskin koulutuksen tasolla on mitään vaikutusta, kuten ei älykkyydelläkään.

 20. Heli kirjoitti:

  En ikinä ole blogiisi kommentoinut, (en itseasiassa mihinkään tämän portaalin blogiin), mutta nyt oli kyllä pakko tulla sanomaan, että ihailen suuresti, kuinka kykenet kirjoittamaan aiheesta neutraalisti, kuitenkin omaa kantaasi puolustaen. Täytyy myöntää, että kuva sinusta muuttui, positiivisesti, vaikka en joistain asioista samaa mieltä olekaan kanssasi ja siksi en blogiakaan lue säännöllisesti – mutta tätä arvostan suuresti. Aitous ihmisessä virheineen kaikkineen on parempi, ja ihailen rohkeuttasi kirjoittaa vaikka tiedostat ”heikkoutesi” kirjoittamisen puhtaudessa. Ja olen varma, äitikortin esiin vetäen, että juuri sinä olet lapsillesi se paras äiti!
  Hyvää kevättä sinulle! 🙂

 21. Ae kirjoitti:

  Itsellä korkeakoulututkinto takataskussa, mutta silti toisinaan googlaan vaikkapa joitain yhdyssanoja (ja kirjoitan tietoisesti esim ”tottakai” yhteen vaikka pitäisi olla erikseen) 🙂

  Lukiessani arvostan huomattavasti enemmän hyvin esiintuotuja pointteja ja sitä itse asiaa kuin tekstin virheettömyyttä. Kieltämättä ”enääN” vähän särähtää aina minullakin korvaan, mutta unohtuu salamannopeasti kun jatkaa muuten hyvän tekstin parissa. Aika suppeaa jos tuommoinen virhe on jollekin lukijalle noin ylipääsemätön ongelma, miten voi pärjätä elämässä jos ei osaa suodattaa tuommoisia pikkujuttuja??

  Ja enpä olisi ikinä uskonut sinulla olevan lukihäirää kun tekstisi ovat kuitenkin niin sujuvia, pointit tuotu hyvin esille ja aina perustelut kohdillaan. Niihin minä eniten kiinnitän huomiota.

 22. Koo kirjoitti:

  Onneksi nykyään kouluissa lukihäiriö ei ole enää mikään ”mustan lampaan” rooli eikä se tee sinusta mitätöntä, minunkin luokallani oli useampi lukihäiriöinen eikä niitä tyhmiksi nimetty – toisin se kuulemma ennen oli kun sulle ei annettu suurinpiirtein tulevaisuuttakaan jos omasit tämän oppimisvaikeuden. Nykyään siis huomioidaan aina yksilönä ja sen lukihäiriön mukaan suunnitellaan tapa opiskella ja oppia ym ym. eikä se luojan kiitos ole heti este, haaste korkeintaan 🙂

  Eli jätä nuo omaan arvoonsa, aivan kuin olisivat juurikin tuota vanhaa kansaa jolle olet automaationa tyhmä jos näitä virheitä teet, ja niinhän sinä teet koska kuten sanoit ei niille virheille mahda mitään vaikka miten oikolukisit. Kumma kun aikuiset ihmiset täälläkin elää noin suppeasti…

 23. Piude kirjoitti:

  Huh hu ei voi muuta sanoo tälle viisaalle lukijalle et jos ärsyttää ni vissii kande ENÄÄN lukee umpun blogiii!!!

 24. Kaksi puolta kirjoitti:

  Joskus toivoisin, että arvostelevista kommenteista riehaantunut bloggaaja lukisi muutaman kerran omia tekstejään ja pohtisi, miksi jollekin kommentoijalle on tullut mieleen kommentoida niin kuin kommentoi. On siis ihan ok, että itse osoitit työttömien olevan huonoja ihmisiä, mutta kun dysleksiaasi osoittaa joku joku samalla tavalla, hän onkin tällaisen raivopostauksen kohde? Nyt please hei. Kaksinaismoralismi haisee tänne asti.

  Ja jotta ei liian hankalaksi menisi, niin voin vääntää rautalangasta: Jos sinä kirjoitat, että työtön on ihmisenä huono, voinee joku toinen samalla logiikalla kirjoittaa, että sinä olet äitinä huono. Kumpikaan ei ole mikään järin mukava kohteliaisuus.

  Ja kyllä, minustakin tämä äiti- ja dysleksia-aiheinen kommentti oli mauton. Niin oli myös sinun blogitekstisi työttömistä.

  • primebody kirjoitti:

   Pitäiskö sun jättää ihan kokonaan mun blogi lukematta? On täysin eri asia puhua yleisesti jostain asiasta omalla naamalla, kun haukkua nimimerkin takaa jotain ihmistä huonoksi äidiksi hänen lukihäiriön vuoksi. En haukkunut työttömiä vaan ihmisiä, jotka ajattelevat valtion elättävän heitä, kun he eivät viitsi mennä töihin. Ne ihmiset ei ymmärrä mistä ne rahat tulee mitä niille maksetaan. Ne tulee juurikin niiden työssäkäyvien pussista.. Kaksi täysin eri asiaa, mitä ei voi verrata keskenään. On todella röyhkeää esimerkiksi haukkua vammaista, koska se ei ole hänen oma valintansa niinkuin ei minun lukihäiriökään. Ja jos otan tämän työttömyys jutun niin se on ollut täysin heidän oma valinta jäädä kotiin ja piste. Heitä ei kiinnostanut mennä töihin.

   • Kaksi puolta kirjoitti:

    Älä huoli, en mä sun blogia aktiivisesti lue, mutta nämä jotkut provosoivat otsikkosi vilkkuvat aika mukavasti esimerkiksi Lilyn blogeja lukiessa omassa mainospalkissaan, ja draamalle hykertely on liian houkuttelevaa 😉

    Musta ei ole ok sen enempää omalla naamalla kuin anonyyminä asettaa yhtään ketään sen huonompaan ihmisarvoon kuin toista, vai? Tekeekö se oman naaman näyttäminen siitä toisen ihmisarvon polkemisesta yhtään hienompaa? Kyllä työttömyyspostauksestasi ja siihen tulleisiin kommentteihin kirjoittamistasi vastauksista huokui voimakkaasti negatiivinen asenne yleisesti työttömiä kohtaan, mikä osoittaa mielestäni puhtaasti tietämättömyyttä ja omiin, faktapohjattomiin mielipiteisiin sokeasti luottamista.

    En ylipäänsä hiffaa tätä valtavaa tarvetta bloggaajalta aina argumentoida ”tarviiks tätä mun blogii sit lukee???”, kun kommentoija on eri mieltä tämän kanssa. Logiikka, I can’t see it…

    • primebody kirjoitti:

     Ei oo ei, mutta mielestäni se on raukkamaista nimimerkin takaa. Voin vaan sanoa, että en ole sun kanssa asioista samaa mieltä ja myös sun pitää se hyväksyä 🙂 Mulla on vahvat mielipiteet ja en niitä helposti muuta jos mulle ei niitä perustella kunnolla. Me kaikki vain emme ole samanlaisia ihmisiä ja piste. Tarkoitan sillä että jos joka kertaa saa kauheanvihan puuskan lukiessa niin kannattaako? Ja jos tiedät jo etukäteen olevasi erimieltä mun kanssa niin odotatko hetkeä, että pääset näpäyttään? 🙂

     • Kaksi puolta kirjoitti:

      Jotenkin sun vastaukset menee nyt koko ajan vähän omista kommenteistani ohi.

      Anonyyminä huutelu on raukkamaista, mutta kyllä mä syvästi ihmettelen kun joku omalla naamallaan haluaa mollata muita ja kokee sen olevan yhtään sen arvostettavampaa kuin ilman sitä oman naaman esittelyä.

      En nyt oikein saanut kiinni mistä et ole mun kanssa samaa mieltä, enkä myöskään tiedä missä vaiheessa olisin sanonut, etteikö sun eriävä mielipide jostain olisi ok. Sanoinko myöskään jossain, että oltaisiin ”kaikki samanlaisia ihmisiä ja piste”? Hämmentävää.

      En ole saanut näinä parina kertana blogiisi tullessani yhtään ”kauheaa vihanpuuskaa”, joten en nyt oikein ymmärrä kysymystäsi. Ja tuntuuko susta, että näpäytän kommenteillani sua? 🙂 Siinä tapauksessa kannattaa pohtia itsekin sitä, pitäisikö vähän perehtyä blogissa käsittelemiinsä aiheisiin, jos eri mieltä olevat kommentit nyt tuntuvat jotenkin näpäyttäviltä.

      Mielipidettäsi en ole tietääkseni missään vaiheessa halunnut muuttaa. Joskus toivoisi vain ihmisten ottavan asioista selvää eikä muodostavan omia mielipiteitään vain oman mutuilun pohjalta. Subjektiiviset kokemukset eivät valitettavasti ole kovin pätevä peruste varsinkaan isommista, yhteiskunnallisista ongelmista puhuttaessa. Sen takia asioista lukeminen/jollain muulla tavalla niistä selvän ottaminen olisi toivottavaa kaikille meille.

 25. Lenin kirjoitti:

  Tuommoset kommentit ei kerro mistään muusta kuin kommentoijasta itsestään 😛

 26. Paluuviite: Lapsi - Mansikkapilvi
 27. Just saying kirjoitti:

  Eksyin tähän ketjuun sattumalta. Itseasiassa joskus jo pari vuotta sitten kirjoitin blogiisi kommenttina juuri tuosta enää sanan kirjoitusasusta. Siinä mielessä ihmettelen minäkin miten se yhä on ollut väärin.

  En näe mitään yhteyttä äitiyden ja kirjoittamisen välillä, mutta henkilökohtaisesti täytyy todeta että on miellyttävämpää lukea tekstiä joka on kieliopillisesti oikein. Siksi en varmaan yleensä blogiasi luekaan / tänne kommentoi.

  Mutta väliäkö tuolla, kun blogisi nähtävästi menestyy kuitenkin? Huonosta äitiydestä blogin perusteella ei voi kai oikein ketään syytellä.

 28. Jenny kirjoitti:

  Usein kanssani samassa bussissa matkaa muutaman alkoholistin porukka. Tiedän , koska porukka on jokainen kerta kellonajasta ja viikonpäivästä riippumatta silminnähden pää sekaisin.
  Kerran siinä kuunnellessani yksi porukan naisista kertoi tilanteen, jossa hän oli humalassa törttöillessään murtanut kantapäänsä. Nainen siinä kirosi, että v ttu mitä kohtelua kun sairaalassa ei suostuttu heti leikkaamaan (ilmeisesti oli pakko leikata murtuma?) vaikka hän oli vaan 2,5-promillen humalassa.. Laittoivan hänet odottamaan ihan aamuun saakka. Toisella kertaa ei kuulemma suostuttu ottaa verikoetta kun oli saapunut sairaalaan vaan 30min varatun ajan jälkeen ja muutama aamukaljan voimin.
  Tietenki jokaista sairaalaan ongelman kanssa saapuvaa tulee jotenkin auttaa eteenpäin, mutta ymmärrän täysin sairaahenkilökunnan ärtymyksen ja turhautumisen päihderiippuvaisia kohtaan jos todella tuollaista kuvaamaani tapahtuu usein.

  • primebody kirjoitti:

   No onhan se niin olet sitten selvinpäin tai et niin jos olet myöhässä se on sun oma vika ja myöskin ihan ymmärrettävää että kännissä olevaa ihmistä ei leikata… Tää on ehkä just hyvä esimerkki siitä, kuinka kuvitellaan osittain että mua kohdellaa huonosti vaikka syyt on ihan selvät tietyllä tapaa

 29. Heini kirjoitti:

  Mä oon itse ollut tosi tarkka kieliasusta ja kirjoitan yleensä aika tarkkaan ns. ”oikein”. Mutta ei mulla tulis mieleenkään kommentoida toiselle mitään tuollaista. Tietenkin blogia on ehkä helpompi lukea, jos kielioppi on oikein, mutta sen verran hyvin sä kirjoitat ettei mua kyllä ole häirinnyt. 🙂

 30. Nina kirjoitti:

  Oon tosi paljon tykänny sun blogista,osaat kirjoittaa tosi kivasti 🙂 ihan tyhmiä noi kommentit, jätetään ne omaan arvoonsa! Hyvää kesän alkua sinulle ja perheellesi.

 31. mira n. kirjoitti:

  Yhden jutun se korkeakoulu voi opettaa, eli että ei välttämättä kannata muodostaa niitä omia mielipiteitä vain sen perusteella mitä ”mulle ja mun kaverille” on tapahtunut, tai sen perusteella mitä tunteita mikäkin asia sattuu herättämään. Aina on ollut esim joku ihmisryhmä mitä tietynlaiset ihmiset saadaan vihaamaan ihan vain provosoivilla uutisilla ja muuten tunteisiin vetoamalla; jossain vaiheessa ne oli vaikkapa juutalaiset ja nyt turvapaikanhakijat ja työttömät. Toisin sanoen, jos on kaikesta kaikkea mieltä miettimättä asioita sen tarkemmin, on sinua helppo ylipäätään manipuloida, ajattelemaan niin kuin vaikkapa joku poliittinen puolue haluaa. ”Vahvat mielipiteet” ei tarkoita että niissä on välttämättä mitään järkeä. Ehkä se ei ole sinulle edes niin tärkeää. Hei sehän rimmasi, cheek kehiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.