Hae
Prime Life by Umppu

Sairaat koirien myrkyttäjät

 

Vaikka koirat ei ole mulle henkilökohtaisesti tärkein asia maailmassa niin tiedän, että se joilleekin on. Mulla on itsellänikin ollut joskus koira, joka oli silloin paras ystäväni, mun terapeutti, mun henkireikä, jota ilman en olisi selvinnyt silloisesta raskaasta elämänvaiheestani. Koira joka oli aina iloinen mut nähdessään, joka ei koskaan mököttänyt, josta sain aina seuraa ja lohtua kun sitä tarvitsin. Se oli mun paras ja luotettavin ystävä. Se loi mulle silloin turvallisuuden tunnetta, vaikka pieni chihuahua olikin.

Suomessa on paljon koiranomistajia ja suurimalle osalle se on yksi perheenjäsen. Olen lukenut ihan liian kauan ja ihan liian paljon artikkeleita koirien myrkyttäjistä, mitä en halua lukea enään yhtään lisää. En myöskään halua, että kukaan joutuu luopumaan uskollisimmasta ystävästään sen vuoksi, että on syönyt jotain  myrkytettyjä ruokapaloja lenkkipolulta. Toisen myrkytys, on se sitten eläin tai ihminen luo monelle muulle ihan järkyttävän tuskan, mitä ei ehkä tulla ajatelluksi.

Kuinka sairas ihmisen pitää olla, että käyttää edes aikaansa tekemällä myrkytettyjä ruokapaloja ja vielä viedessään niitä pitkin lenkkipolkuja. Ihan yhtälailla tälläisen myrkytetyn ruokapalan voi laittaa lapsi, kissa tai mikä tahansa eläin suuhunsa. Suomi on monessa asiassa vihanmaa, enkä ole ainakaan itse tietoinen, että missään muualla maailmassa vihataan jopa julkisesti näin paljon, on se sitten ihmisryhmä tai joku eläin.

Jos olen rehellinen niin toivoisin tälläisen myrkytäjän joskus itse maistavan omia tuotoksiaan ihan vain kokeilumielessä. Myrkyttäminen on rehellisesti sanottuna sairaus ja mielestäni verrattavissa jopa murhaan. Siinä suunnitellaan tietoisesti joku tapettavaksi.. Jos jotain kalvaa niin paljon kerran astuttuaan koiranpaskaan niin täytyy olla todella pitkävihainen ihminen.

12924468_10206178855811498_1227118610017241652_n

Tämä kuva on lainattu (luvalla) facesta. Huvittavaa on kuinka joku jaksaa tehdä lappuja koirankakkoihin.

Luin yhden päivityksen facesta, missä tuotiin hyvin esille, kuinka joku oli nähnyt vaivaa ja liputtanut koiranpaskoja ” koirat syövät paskaa ja sitten nuolevat naamaanne”. Tämä henkilö kuka oli nähnyt nämä liput oli samalla kuvannut luonnosta löytyneitä ”ihmisten jätöksiä” Paska maantuu huomattavasti nopeammin, kun esimerkiksi tuo muovitettu lippu 🙂

Jos voin ihan ulkopuolisena katsoa asiaa ja miettiä, että mikä tätä aiheuttaa saattaa joskus syy olla todella naurettava, mutta näköjään jollekkin myrkyttäjälle se viimeinen niitti. Jokaisen koiranulkoiluttajan kannattaa muistaa kuitenkin pitää myös se oma tontti puhtaana. Kun viet koiraa lenkille niin kerää ne kakat aina ja jokaikinen kerta ja vie ne asianmukaiseen astiaan.Kenestäkään ei ole hauskaa astua paskaan 🙂   Älä heitä kakkapussia metsään, sillä ainakin täällä missä itse asun lumen sulettua näen metsissä kymmeniä kakkapusseja ja vielä samassa kohdassa. Jos keräät kakan niin ei sitä kuulu pusseineen metsään heittää. Pidä koirasi aina remmissä, sillä osa pelkää koiria. (minä pelkään isoja koiria ja vaihdan aina kadunpuolta jos sellainen tulee vastaan). Jos koirasi haukkuu koita tehdä asialle jotain, jos se häiritsee esimerkiksi naapuria. Älä vaan tokaise, että koirat joskus haukkuu. Vaikka nämä tuntuu ehkä joistain typeriltä ja mitättömiltä asioilta niin ne voi olla jollekkin elämääkin suurempi juttu, niinkuin esimerkiksi kuvan ”kakka liputtajalle”. Uskon että yllämainittuja asioita noudattaen voit myös itse koiranomistajana ennaltaehkäistä myrkytystapauksia.

Mielestäni koiran  tai ihan kenen tahansa myrkyttämisestä tulisi rankaista oikein kunnolla. Koko touhu on mielestäni sairasta, mitä en ole voinut koskaan ymmärtää. Miltähän myrkyttäjästä tuntuisi jos vahingossa vaikka oma lapsi söisi lenkkipolulla myrkytetyn makkaranpalan? Nämä myrkytetyt ruokapalaset jäävät luontoon, jos niitä ei joku kerää pois ja saattavat aiheuttaa  vaikka mitä.

Toivon sydämeni pohajsta, että nämä kaikki asiat ratkeaa ja yksikin myrkyttäjän kiinnijääminen on aina plussaa!

-Umppu

2 kommenttia

  1. Sonja kirjoitti:

    Hyvä kirjoitus! Olisi mukava saada postausta juuri tästä koirastasi?

    • primebody kirjoitti:

      Siitä on lähes 10-v kohta aikaa kun olin koiran omistaja 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.