Hae
Prime Life by Umppu

Se ihmeellinen raskaus………….

 

Raskaus se ihmeellinen asia milloinka voi tulla lähes mitä tahansa vaivoja ja kehon tuntemuksia.  Toisilla raskausaika on ihanaa ja toisilla se on elämän kamalinta aikaa.  Itse en ole koskaan nauttinut raskaudesta. Vivian täyttää kohta 9 kk ja nyt ollaan tavallaan siinä vaiheessa, että raskaanaolemisesta ja synnytyksestä on molemmista sama aika.

IMG_1842

 

Mitä omassa kehossani on tapahtunut synnytyksen jälkeen? Niinkuin olen aiemmin sanonut, että kaksi lasta on aivan eri asia kun yksi. Mun ystävä oli tällä viikolla meillä kylässä ja meillä on lähes samanikäiset lapset. Juteltiin päiväkodista ja mun ystävä hieman kauhistellen, että tuntuu hieman pahalta viedä oma lapsi päiväkotiin, kun itse olin, että JES pian alkaa tarha. Muistan kun Vili oli pieni ja mun sydäntä riipi jokainen aamu ja itkin, kun kävelin tarhasta bussipysäkille. Ajat muuttuu ja ajatusmaailma muuttuu monessa asiassa. Esikoisen kanssa kaikki on uutta ja ihmeellistä. Todellakin haluan elämään selvän rutiinin ja vaikka lapsia rakastan niin en viihdy kotona….. Molemmat äitiyslomat on olleet tän pimeän ja synkän talvi/syksy ajan ja nyt se äitiysloma jo loppuukin.

 

IMG_1856

 

Nyt todellakin kaipaan tiettyä rutiinia elämääni ja nimenomaan sitä päiväkotia. Mun palautuminen v. 2008 oli hieman eri luokkaa kun nyt. Heti kun hieman liikun tulee ihanat liitoskivut takaisin, toki lievempänä. Mua ei oo koskaan ennen närästänyt, kun raskausaikana ja se on jatkunut siitä asti. Toki sekin paljon lievemmässä muodossa. Mulla ei ole ollut todellakaan aikaa käydä missään salilla, eikä mua oo kyllä edes kiinnostanut. Se kuka tähän kommetoi, että ”ajanpuute on vain tekosyy” niin kutsun sinut mieluusti kylään tänne mun koti/kävelevään toimistoon, missä hoidan kaksi lasta, kodin, pyykit, tiskit, siivoan, hoidan yritystä ja tällä hetkellä siihen liittyvää remonttia, valmennan jne.. Ai niin unohdin mainita vielä puolen vuoden valvomisen :)..

Vaikka äidin on hyvä olla hyvässä kunnossa, että se jaksaa paremmin niin mulle liikunta ei tällä hetkellä merkitse sitä, että haluan siltä ”jotain” pinnallista. Mun tavoitteena ei ole pyöreämpi pylly, eikä isompi hauis vaan energia. Maailma on mennyt siihen pisteeseen, että enään ei oo ruokaa, vaan on hiilarit, proteiinit ja rehut ja kaikilla joku dieetti. Kukaan ei liiku liikkumisen ilosta vaan kaikki haluaa kehittää omaa ”fysiikkaa”…. Eli liikutaan sen takia, että perskannikat kasvaa pöreämmiksi, että voidaan hipsuteela salilla topilla ja minishortseilla 🙂 Eikä siinäkään ole mitään pahaa, koen sen vain nyt jotenkin niin pinnallisena ja omaan elämään kaukaisena asiana. Onko se sitä liikunnan iloa kun nappaillaan saliselfietä?

sisältää kaupallisia linkkejä*

Mun oma kehoni on viimeisen raskauden aikana muuttunut paljonkin. Olen kaksi kertaa omannut mega vatsan ja jo ensimäisestä raskaudesta vatsalihakseni hieman repesivät…. Uskon, että toisesta raskaudesta ne ovat erkaantuneet entisestään toisistaan mikä tekee sen, että vatsani aina vähän pömpöttää.. Siihen on ollut loistava apu Esbelt! Biancaneveltä saatava korsetti mikä tukee vatsan seutua ja auttaa selkäkipuihin.

Korsettiin TÄÄLTÄ

Olen vannoutunut Esbeltin käyttäjä ja siksi meitä pyydettiin jopa sen mainokseen 🙂 Olin eilen koko päivän Biancaneven kuvauksissa kameran molemmilla puolilla.

IMG_1872 IMG_1874

 

Nyt mikä ehkä itselleni kamaajana on ”pahinta”  tässä raskauden jälkimainingeissa, että mulla lähtee hiukset… Moni on varmaan huomannut, että oon tummahiuksinen taas ja syy siihen on selvä. Saan hiukseni näyttämään silloin vahvemmilta. Hiuksia lähtee pesun yhteydessä kunnon tukko ja mietinkin, että koskakohan tää mahdollisesti loppuu. Varmasti tähän vaikuttaa myös tämä järkyttävä stressitila, mikä on päällä kokoajan. On kokoajan sellainen olo, että en kohta uskalla pestä hiuksia tai olen kalju…  Tässä hyvänä esimerkkinä yhden pesun jälkeen irronneet hiukset…..

 

IMG_1712

 

Todellakin pitää paikkansa, että raskaudesta toipuminen vie yleensä sen n2.v että keho on kokonaan palautunut….

Nyt on vielä aamu ja tänään olis tarkoitus lähteä Ähtäriin pappaa moikkaamaan pikkusiskon ja lapsien kanssa. Mulla on nokka ihan tukossa ja palelin eilen koko päivän.. Nyt ei olis aikaa millekkään sairastelulle….

Pyydän teiltä vielä apua 🙂 Paljon on tullut ääniä, mutta otetaan vielä loppukiri. Jokainen ääni voi olla ratkaiseva. Jos pidät näistä kuvista niin käy antamassa mun pidennyskilpailu työlle ääni. Voin sanoa, että varmasti tämän kaiken kokemani jälkeen  todellakin piristäisi mieltä 🙂

Äänestykseen pääset TÄÄLTÄ

IMG_0394

 

-Umppu

11 kommenttia

 1. Laura kirjoitti:

  Mä nään sussa ja mun äidissä ihan mielettömän paljon samaa. Molemmat ihan mielettömiä naisia! Aina luen sun blogia ihaillen kun tiedän minkälaista lapsiperheen äidin yrittäjän arki on. Mun äiti on koko meidän lapsuuden ollut täysipäiväinen yrittäjä ja en osaa kuvitellakkaan sellaista hetkeä että hän olisi salille kerennyt! Koko ajan kiire ja jos lapsenvahtia ei löytynyt, otti hän meidät lapset töihin mukaan. 🙂 Vaikka stressi ja paineet on kyseisellä alalla suuret, nautti/nauttii hän työstään suuresti.

  • primebody kirjoitti:

   Niinhän se vaan on 🙂 Täällä ei oikein anneta vaihtoehtoja, mutta silti rakastan sitä mitä teen ja on vaan yritettävä kaikkensa

 2. Anniina kirjoitti:

  Tuo raskaudenjälkeinen hiustenlähtö oli kyllä melkoista! Mulla se kesti muistaakseni kolmisen kuukautta ja ehdin jo ajatella ettei se lopu ollenkaan… Mutta nyt on kiva 5 cm sänki tuolla pidemmän hiuksen seassa 😀 Että kyllä ne takaisin kasvaa, älä huolestu 🙂

 3. netta kirjoitti:

  Pakko kommentoida tohon erkauma – asiaan. Oletko tietoinen, että säännöllisestä lantionpohjan ja poikittaisenvatsalihaksen treenistä on apua erkauman hoidossa? Suosittelen ottamaan yhteyttä asiaan perwhtyneeseen fysioterapeutti mikäli asia vaivaa ja siitä haluaa päästä eroon 🙂

  • primebody kirjoitti:

   Joo olen tietoinen, mutta sitten kun ne ovat kunnolla menneet niin siihen ei auta valitettavasti kun veitsi… Tiedän monta äitiä kenelle on leikkauksella kursittu vatsalihakset yhteen juuri tästä syystä

 4. Liisa kirjoitti:

  Mua on myös kauan ärsyttänyt tuo lause ”on vain tekosyy tai laiskuutta jos perheellinen ei ehdi liikkumaan”!! Hyvä että otit asian esille koska todellakin perhe- elämä voi olla niin kiireistä ettei ehdi liikkumaan! Itse en ole yrittäjä, mutta 4 lasta, miehen reissutyö ja lasten useat harrastukset vaan vievät niin paljon ettei salille pääse vaikka liikkua tykkäisinkin. Sitten joku tulee sanomaan että on vaan tekosyy jos ei liiku niin argh, raivostuttaa!

 5. M kirjoitti:

  Noi sun hiukset on kyllä tosi hyvän väriset! Mikä sävy niissä on?

 6. mustikka kirjoitti:

  Heippa! Mulla olis kysymys liittyen hiusväriin, toivottavasti jaksat vastailla 🙂
  Eli mulla on ollut vuoden tumma tukka ja yks väreistä on ollut lähes musta Elumen (an@5) kumminkin tummien värien aiheuttaman allergian ja Elumenin tarttumattomuuden juurikasvuun vuoksi päädyin vaalentamaan.

  Mun tukkalle on nyt siis tehty seuraavaa: Värinpoisto, vaalea ruskea (n. 7) väri joka taittaa vihreää pois, vaaleat raidat. Ja nyt mun pituudet on vihreät. Ihan homeen vihreät. Kolme kampaajaa mietti mitä mun tukalle tehdään ja nyt tiistaina kokeillaan lähteekö Elumenin returnilla sillä se on se Elumen joka siellä vihertää,

  Olisko sulla jotain vinkkiä mitä vois tehdä? Lämpimäksi blondiksi tarvis tukka saada ja vihreät pois. 😀

  • Vierestäkatsoja kirjoitti:

   Pakko kommentoida ihmetystäni, minkä takia kampaajilta kysytään aina tuollaisia kysymyksiä ? Ymmärrän tämän kysymyksen, jos olet varaamassa aikaa Umpulle, mutta olet menossa muulle kampaajalle, ja haluat silti ilmaisia vinkkejä ? Varaa aika Umpulle, niin hän tekee sen, mitä osaa. Ei kampaajan työ ole kuitenkaan mitään hyväntekeväisyyttä (niinkuin mikään muukaan) jossa jaellaan omia tietoja parhaansa mukaan asiakkaalle, joka ei edes ole oma asiakas. Kiitos, olen puhunut.

 7. Sanna kirjoitti:

  Hei!

  Olen hankkimassa Esbelt-korsettia raskauden jälkeen käytettäväksi. Olen tällä hetkellä raskaana kahdeksannella kuulla. Oletko itse hankkinut korsetin jo raskausaikana eli osaatko antaa vinkkiä oikean koon valinnassa? Kokotaulukkoa katselin, mutta ei varmaan kannata muistella mittoja raskautta ennen?

  • primebody kirjoitti:

   Jos olet todella isokokoinen ota L, jos suht normaali ota M ja jos olet todella pieni ota S. Kokoa voi aina pienentää pikkuhiljaa. itse aloitin M koolla, josta siirryin s kokoon

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.