Hae
Prime Life by Umppu

Kun ihminen on henkisesti ja fyysisesti aivan loppu

 

Jos ihminen voi olla niin henkisesti ,kun fyysisesti rikki niin mää oon juuri sitä. Just nyt. Oli torstai aamu kun sain ystävältäni viestin,  kuka asuu samassa talossa, missä liikkeni on, että liikkeni ikkunat oli kummallisesti vesihuurussa, että sisään ei edes näy. Mulle tuli kamala paniikki ja soitin Juusolle, että sinne on nyt lähdettävä. Kun tulimme risteykseen, mistä nään ikkunat niin tajusin, että nyt ei oo kaikki hyvin. Sydän hakkas tuhatta ja sataa ja henki ei kulkenut.

IMG_0629

Kun avasin liikken oven niin se oli kun höyrysauna. Ilma oli varmaan 60 asteista ja eteen ei nähnyt. Mää romahdin. Mää itkin ja huusin ja tärisin. Toisen pesupaikan kuumavesiputki oli posahtanut. Meillä on Vivian mukana ja huudan vaan Juusolle, että jätä se ulos ja laita ne SAATANAN SULUT KIINNI.

Mää koitan keksiä sadasosasekunnissa ratkaisua mitä teen. Puhelin toisessa kourassa soitin isälle. Juuso soittaa huoltoyhtiöön. Mää soitan isännöitsijälle ja itken ja lapan vettä samalla vessan lattiakaivoon. Lähetän vietiä työkavereille, että asiakkaat on peruttava ja tilanne on katastrofaalinen ja tulkaa auttaan kuka vaan pääsee.

IMG_0634 IMG_0636

Liikkeessä oli nilkoihin asti pahimmillan vettä. Onneksi saatiin nopeasti porukkaa paikalle (kiitos kaikille avusta <3) lattia saatiin nopeasti kuivattua, jonka jälkeen irroitettiin laminaatti ja saatiin vielä naapurista vesi-imuri lainaksi. Kaikki seinätpinnat kupruili  ja osa sähkölaitteista kellui vedessä. Jokainen lattialla ollut kaluste oli pilalla. Kuuma vesihöyry oli tehnyt tuohoja enemmän kuin ajattelin. Jokainen seinällä ollut kaappi ja kaluste oli pilalla paitsi meidän henkilökunnan tilassa.  Imuri, tietokone, leikkauskoneet kaikki lillui vedessä. Tuotteet kellui lattialla ja sitä rataa.

IMG_0640 IMG_0663 IMG_0664

Tässä se mun unelmani nyt on. Tuhannen päreinä. Mua ahdistaa mua pelottaa ja eniten tässä ottaa päähän se, että joudun odottamaan. Nyt ei ole mikään riippuvainen musta, vaan tarkastajista ja vakuutusytiöstä ja kosteudesta.  En tiedä onko liike kiini kuuauden vai neljä kuukauta. Epätietoisuus on ahdistavaa

Oon onnellinen, että toimittiin nopeasti ja saatiin homma hanskaan. Juuso toi töistä vielä kosteudenpoistaja laitteen, mikä auttaa siaa kans huomattavasti.

Välillä on pakko sanoa, että yrittäjyys on todella perseestä. Kun tilanne oli jotenkin saatu hallintaan niin seurava ongelma on tietenkin mitenkä meidän työt ja meidän asiakkaat. Mietin päässäni iso liike Tampereella ja lähellä meitä ja sanoin, että soittakaa Sannille Studio Loistoon. Meillä kävi nyt hyvä tuuri ja tähdet oli kohdalla. Sanni pelasti meidän ja ette usko kuinka kiitollinen olen, että saamme lähes koko porukka tehdä sielä liikkeesä töitä, kunnes saadaan prime taas käyttöön <3

Eli minä, Hanna Tyrmi, Hanna-Loviisa Isique ja Miia Ring työskentelemme nyt toistaiseksi Loistossa ja Estheri on HiusStudio Joyssa. Nettiajanvaraus toimii ja  ja kaikki on nyt siltä osin kunnossa.

Mää en oo nukkknunut enkä syönyt moneen päivään ja käyn aivan ylikierroksilla. Mun tekis vaan purskahtaa itkuun. Meidän koko koti on täynnä kampaamon tavaroita ja lisäksi vuokrattiin keskustasta varasto, minne saatiin vietyä jotain tavaroita. Mun naamasta näkee, että kaikki ei ole hyvin.

IMG_0722

Mulla on varmaan kolmatta päivää yöpaita päällä, koska ei ole voimia edes vaihtaa vaatteita. Oon samalla koittanut hoitaa lapsia ja esittää, että kaikki on hyvin. Mun oli pakko tänään pyytää Vililtä anteeksi, koska oon ollut niin kiukkuinen. Varmaan kaikki ymmärtää miksi. En halua, että tätä joutuu kokemaan edes kukaan vihamieheni. Kun matto lakaistaan liian monta kertaa jalkojen alta niin sitä ei edes osaa odottaa mitään hyvää. Ensin murto ja nyt tää.. Josko nää olis nyt tässä..

En tiedä peruuntuuko meidän reissu. en tiedä mistään mitään ja  en vaan osaa olla ja odottaa. Tää on ihan kamalaa.

Kiitos kaikkille mua auttaneille <3 kiitos mun työkavereille <3 Kiitos mun perheelle ja etenkin Juusolle <3

IMG_0720

Sen voin sanoa, että oon ainakin osannut kasvattaa lapseni <3 Kun tulin tänään kotiin liikkeen tyhjennyksen jälkeen niin purskahdin itkuun kun näin tän <3 Rakkaus on nyt se ainoa voimavara mikä mua kannattelee tässä tilanteessa

-Umppu

34 kommenttia

 1. Eve kirjoitti:

  Kyllä kaikki järjestyy <3

  • primebody kirjoitti:

   Kyllä järjestyy. Sain pahanilman ulos kun kirjotin nyt on vaan suunta ylöspäin <3

 2. Eija Rasku kirjoitti:

  On kyllä varmasti ihan hirveä tunnelma tällä hetkellä. Itselläni oli vuosi sitten kotona vesivahinko. Luulin että vahinko oli vain keittiössä, mutta vesi olikin levinnyt laminaattien alla olevan muovimaton alla koko kämppään. 2 makkaria, olohuone ja keittiö oli vaurioitunut ja meidän piti tyhjentää kämppä viikossa. Vakuutusyhtiöllä ei ollut mitään asuntoa joten jouduttiin muuttamaan 28m2 liikehuoneistoo. Remontin piti kestää 4 viikkoa, mutta siinä kesti noin 5kk. Voin kertoa että oli todella ahdistavaa asua liikehuoneistossa 5kk ilman keittiötä tai omaa suihkua. Tietenkin tämän kaiken lisäksi sain tietää olevani raskaana ja pahoinvointia oli myös sen takia. Nyt on ihana 4kk poika tuhisemassa vieressä ja kämppään tehty 20 000€ remontti vakuutusyhtiön piikkiin. Kyllä kaikesta selviää vaikka ei heti siltä tunnu. Voimia!

  • primebody kirjoitti:

   Heti tuli parempi mieli <3 Kiitos tästä kommentista. Kyllä tästä selvitään <3

 3. Katri kirjoitti:

  Voi Umppu ihan super paljon tsemppiä! Hirveetä luettavaa. Kyllä kaikki järjestyy, sä oot toiminnan nainen. Onnks saat lähipiiriltä apua äläkä pelkää,kysyä sitä!

 4. Rose kirjoitti:

  Voimia Umppu! Tuli niin paha mieli puolestasi. Onneksi apua järjestyi! Ja kaikki asiat tekee niin vielä. Minäki liikutuin tuosta Vilin viestistä <3 Onni on rakkaat ihmiset ympärillä..

 5. Imppa kirjoitti:

  Meillä kävi kotona juurikin noin.. Iso vesivahinko meistä riippumattomista syistä. Lähes tulkoon kaikki pilalla. Muutto pois remontin ajaksi. Otti koville, etenkin miehelle. Minä ajattelin vain ja ainoastaan, että tämä on vain materiaa, jota saa rahalla eli sen voi korvata. Tärkeintä on vain ja ainoastaan se, että olemme terveitä eli kukaan ei ole sairastunut vakavasti. Hoidan työkseni vakavasti sairaita lapsipotilaita ja se on antanut moneenkin asiaan perspektiiviä. Toisin sanoen, sinä ja yrityksesi tulette selviämään! Varmasti! Sait jo kertomasi mukaan hyvin asiat eteenpäin. Enempää ei kukaan olisi pystynyt. Tsemppiä.

 6. nina kirjoitti:

  Voi Umppu 🙁 <3 kamala tilanne. Vakuutusyhtiö korvaa, eikö niin? :/

 7. inkku kirjoitti:

  Tsemppiä! <3 Onneksi juuri sä varmasti saat asiat kuntoon, sinnikyytesi sekä mahtavan tukiverkkosi ansiosta! Kyllä onni vielä kääntyy, sitten sitä vasta osaakin arvostaa. Kurjia juttuja toki, joita ei kenellelkään toivoisi.. varsinkaan kun niin paljon olet itsestäsi ja ajastasi antanut ja vaivaa nähnyt liikkeen eteen 🙁

 8. anel kirjoitti:

  Hei Umppu! Tulin todella surulliseksi kun luin tekstin. Tuollaista ei todellakaan toivoisi kenellekään tapahtuvan. Olen itse myös kampaamoyrittäjä ja tiedän että tuollainen tilanne on todella paha paikka. Toivon että sinulla on sisua taistella vielä tämäkin vastoinkäyminen loppuun! Jospa vain pääsisitte lähtemään matkalle. Tekisi varmasti hyvää päästä hetkeksi rauhoittumaan! Todella paljon tsemppiä! terv. toinen yrittäjä

 9. Katja kirjoitti:

  Voimia

 10. Miia kirjoitti:

  Itsellekin tuli itku kun luin tekstiä. Voimia sinulle ja perheellesi! Olet todella vahva ihminen ja selviät varmasti tästäkin. Miten ihana ja huomaavainen poika sinulla on! <3

 11. Päivi Kangas-Lahti kirjoitti:

  Hei!
  Olen käynyt asiakkaana liikkessäsi vasta lyhyen aikaa, mutta jo ihan ensimmäisenä kertana minuun teki vaikutuksen liikkeen siisteys, viihtyisyys, rauha, tuoksut ja tyylikkyys. Näihin yhdistettynä myös tietysti äärimmäisen ihanat ammattilaiset.

  Toivon sinulle ja perheellesi voimia tähän koitokseen. Asiat selviävät kyllä ja me asiakkaat emme teitä hylkää.
  Tsemppiä <3

 12. Lotta kirjoitti:

  Voimia tuhannesti! En tunne sinua mutta ymmärrän epätoivon tuossa tilanteessa. Onneksi asioilla on tapana järjestyä ja kuten joku jo kommentoikin, teitte varmasti kaiken mitä tuossa tilanteessa olisi voinutkin. Tsemppiä!

 13. Anniliiini kirjoitti:

  Älkää peruko reissua jos vain pieninkään voimanripe löytyy, nyt jos koskaan se tulee tarpeeseen! 🙂

 14. kmk kirjoitti:

  Voi hitto!! Kuinka huono tuuri voikaan olla 🙁 Oon lukenut sun blogia ties kuinka monta vuotta ja vaikka en sua henkilökohtaisesti tunnekaan, niin oon aivan varma, että vaikka nyt just tuntuu ihan uskomattoman paskalta, niin sä jos joku selviät tästä! Tsemppiä hirmuisesti! 🙂 Kaikki järjestyy aivan varmasti. <3

 15. Tii Hanna kirjoitti:

  Pakko kommentoida, että tuli ihan kyyneleet silmiin tästä. Miten jotain noin odottamatonta ja kamalaa voi vaan yhtäkkiä tapahtua ja pistää elämän uusiks 🙁 Mut kun katot tilannetta taaksepäin vaikka vuoden päästä, ni huomaat että tästäkin on selvitty ja kaikki meni lopulta parhain päin! 🙂 Vaikka tällä hetkellä stressi onkin varmasti melkonen! Tsemppiä!!

 16. Sussu kirjoitti:

  Voimia Umppu sinulle!<3 Vaikka en tunne sinua, vaikutat vahvalta ja menet läpi vaikka harmaan kiven. Universumi antaa vaikeimmat taistelut sen vahvimmille sotureille <3

 17. Tiina kirjoitti:

  Ihan hirveetä. Tuli ihan paha mieli sun puolesta, kun luin tuota. Ajattelin ihan sanoin, niinkuin edellinen kommentoija. Oot varmasti vahva nainen, kun sulle on annettu niin paljon näitä vastoinkäymisiä! Ja varmasti selviät tästäkin!
  Voimia Umppu ?

 18. Elina kirjoitti:

  Voimia ja tsemppiä!!

 19. henza kirjoitti:

  Ihan kamalaa!! En voi muuta kuin toivoa voimia sinne <3

 20. JJ kirjoitti:

  Olen niin pahoillani. Etene hetki kerrallaan ja ota kaikki apu vastaan ja osta lisää apua. Älä uuvuta itseäsi sen enempää kuin millään voit.

  Voimia sinne paljon. Sinä nouset tästä.

 21. Kajsa kirjoitti:

  Vad hemskt… Haluan vain toivottaa jaksamista ja tsemppiä sinulle ihana ihminen♡
  Kaiken kokemasi keskellä Olet silti onnekas että sinulla on rakkaita ympärilläsi joista saat tukea♡
  Aivan ihana Vili♡

 22. Heini kirjoitti:

  Hengitä syvään, kaikki järjestyy vaikka just nyt ei siltä ehkä tunnu! Yksityisyrittäjän tyttärenä ymmärrän sinun paniikkisi ja kiukkusi. Onneksi kukaan ei kuollut ja se on vaan materiaa.
  Ja sulla on kyllä aivan huippuempaattinen poika joka rakastaa äitiään yli kaiken <3.

 23. Merkka kirjoitti:

  Voi apua. Ihan silmät kostui ku luin tätä. Voimia! <3

 24. Christina kirjoitti:

  Voimia <3

 25. K kirjoitti:

  Kyllä nyt koetellaan:( Mutta kuten mainitsit, loppujenlopuksi onneksi kaikki ”vain” materiaa, mitenkään siis vähättelemättä!! Kaikki järjestyy ajallaan kyllä. Tällaiset vastoinkäymiset, pienten lasten äitinä, yrittäjänä.. Virtuaalisesti nostan sulle hattua. Oot MIELETÖN!! <3

 26. Salla Mäkinen kirjoitti:

  Ai kauhee ihan itku tuli kun luin tätä :'( kaikki kääntyy parhain päin ja niinhän sitä yleensä sanotaan et vastoinkäymisten jälkeen tulee paljon hyvää! 🙂 <3

 27. Jenni kirjoitti:

  Voi miten kamala! Tuli tosi paha mieli, kun oon monta vuotta lukenut miten paljon olet raatanut tämän kampaamon eteen. Mahtavaa, että saatte kuitenkin jatkaa töitä hetken aikaa jossain muualla. Kun shokista selviätte, niin luotte entistä hienomman Primen!

 28. Marissa kirjoitti:

  Huh, aivan kamalaa! En voi edes kuvitella, mikä tunne on kun näin käy. Paljon tsemppiä, onneksi uudessa tekstissä jo vaikutitkin positiiviselta. Yritetään ajatella, että kaikella on tarkoitus ja saat pian uuden entistäkin paremman paikan jossa tehdä töitä. Tsemppiä!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.