Hae
Prime Life by Umppu

Kuoleeko parisuhde lapsien myötä?

 

Kun mun pää aiheena on ollut mun unettomuus niin voin kaivaa siitä nyt edes jotain positiivista 🙂 Vivian nukkui omassa sängyssä ilta ysistä aamu puol viiteen 🙂 Jiihuuu <3 Voi sitä ihminen olla pienestä onnellinen. Josko tämä yö olisi vieläkin parempi? Meillä opittiin myös tänään konttaan, jotenka helpommaksi tää homma ei ainakaan oo menossa 🙂

Lähes kaikille lapsiperheen arki tulee yllätyksenä. Usein esikoisen saaneet vanhemmat saattavat ajatella, että kyllä se lapsi siinä sivussa kasvaa vanhempien elämän mukana. Osalla se saattaa mennä niin, mutta myös yhtä usein se lävähtää vasten kasvoja. Se todellakin vaatii totuttelemista ja se on vielä sellaisille ihmisille  vaikeampaa, ketkä eivät ole tottunut lapsiin, tai lähipiirissä ei ole lapsia.

IMG_9936

Tää meidän tättähäärä oppi tänään konttaan <3

Mun mielestä ainakin omalla kohdallani kaikista tärkeimpänä pidän sitä, että asioista puhutaan avoimesti. Mää en haluaisi kokea vaikka sellaista suhdetta, että nukkuisimme eri kerroksissa viikko, jopa vuosi tolkulla. Ei mitään kommunikointia ja yhdessä ollan vaan sen vuoksi, että kun ne lapset on tehty. On tärkeää kysyä toiselta mitä sulle ihan oikeesti kuuluu.  Mulla lähes kokoajan joku on vailla jotain ja kokoajan joku on sussa kiinni. Ainakin itse huomaa, että mun on tällä hetkellä vaikeaa vaikka ihan vain  halata toista, koska kun saan kotiin apukädet niin musta on ihanaa saada hetkeksi omaa tilaa.

En myöskään kaipaa ehkä juuri siksi samanlailla läheisyyttä. Mun pitää taas myös koittaa ymmärtää toista, että se ei ajattele niin vaan se nimenomaan kaipaa. Oon myös sanonut tän asian ääneen, että kun mussa koko päivän joku roikkuu niin mua ei sitten tippakaan kiinnosta, että kun se loppuu niin joku alkaa hinkuttaan kyljessä 🙂 Varsinkin alkuvaiheessa kun vauva on vielä tississä kiinni niin haluan olla vaan yksin oman kehoni kanssa. Tämä on myös asia mistä varmasti muodostuu ongelma jos siitä ei pysty puhumaan. Nainen ei myöskään koe oloonsa usein erityisen seksikkääksi synnytyksen jälkeen kun joka paikka vuotaa jotain ja iho on löllyvää pullataikinaa 🙂 Vetäse nyt siinä joku kiva pitsiunelma päälle :)…………NOT

Miehen on myös usein todella vaikea ymmärtää tätä tilannetta ja ne eivät sitä välttämättä koskaan tule ymmärtämäänkään. Sitä on todella vaikea myös selittää toiselle ja pukea oikein sanoiksi. ”kyllä mää sua rakastan, mutta en haluu olla sun lähellä” Silti tämäkin on vaihe, mikä ainakin itsellä alkaa pikkuhiljaa olla takanapäin, kun vauva kasvaa ja viihtyy itsekseen enemmän. Myös toi oma sänky on ihan loistava juttu ja toivon, että Vivian pysyy sielä.

IMG_9892

 

Niinhän sitä sanotaan, että lapset tekevät parisuhteesta paljon haastavampaa, mutta ainkin itse koen, että kaikki on sen arvoista. Ei mun arjen tarvi sen ihmeellisempää olla, kunhan saan jakaa sen rakkaimpieni kanssa <3

-Umppu

3 kommenttia

  1. k kirjoitti:

    Kyllä kuolee , valitettavasti. Lapsi nyt 5kk.

  2. JJ kirjoitti:

    Äidin osa on haastava. Kannustaisin silti muitakin äitejä pitämään huolta siitä parisuhteesta omalla panostuksellaan. Ei saa jättää pelkästään miehen varaan. Puhutaan ääneen asioista, kuten Umppu, jotta miehet ymmärtäisivät että tilanne on väliaikainen.

    Parisuhde on lapsen koti. Jos se mättää, pahiten kärsii aina lapsi. Vaikea rasti mutta parhaansa kannattaa yrittää näinä vaikeina vuosina!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.