Hae
Prime Life by Umppu

Lapsi tarvitsee unta, mutta niin myös äitikin

IMG_0049

Viikonlopuuna tuli pyyntö A-studioon keskustelemaan yrittäjyydestä ja äitiydestä. Täähän on mun sydämen asia, jotenka tottakai menin. Haluaisin että meillä kaikilla äideillä olisi joskus samanlaiset mahdollisuudet äitiyslomaan ja me itse saisimme tehdä valinnan, niin ettei joudu miettimään asiaa taloudellisuuden kannalta. Niinkuin ohjelmassa mainitsinkin niin yritys ei pyöri ilman rahaa ja sitä on tehtävä, jos haluaa yrityksen pyörivän. Yrittäjällä ei todellakaan ole samat mahdollisuudet kuin palkansaajalla ja tämä on omasta mielestäni suuri epäkohta.

Tässä on linkki ohjelmaan jos et sitä nähnyt A-studio

IMG_0038 IMG_0045

 

Matkasin junalla, koska äitinä ennakoin ja mietin, missä voin mahdollisesti nukkua univelkoja pois. Pasilaan saavuttuani menin  suoraan meikkiin ja siitä melkeinpä heti studioon. Suorat lähetykset on aina nopeita ja musta tuntui, että en ehtinyt sanoa yhtään mitään ja vasta kun olin pääsemässä vauhtiin niin meidän osuus oli jo ohi. Vaikka en ole ollut tv:ssä kun muutaman kerran niin se ei enään jännittänyt ollenkaan.

IMG_0053

 

Kun meillä oli viikonloppuna pikkujoulut ja mummo ja pappa oli hoitamassa lapsia niin tietenkin ne oli nukkunut oikein hyvin ja Viviankin yhden kokonaisen yön. No kun me päästiin kotiin niin siitä se  helvetillinen ralli taas alkoi. Yllä olevassa kuvassa eilen vielä näytin mielestäni suht siedettävältä,  kun piipahdin töissä, mutta tän aamuinen kuva onkin sitten jotain ihan muuta. Tältä näyttää todella väsynyt äiti.

IMG_0064Tiedän, että lapsi tarvitsee unta ja teen kaikkeni, että Vivian nukkuisi, mutta onhan sen äidinkin joskus nukuttava?  Muutama postaus taaksepäin Sinä laiska lihava äiti kerroin siitä, kuinka en jaksa eikä huvita käydä salilla, niin tämä kertokoon lisää miksi. Mää oon todella väsynyt ja kahden viimeyön unet yhteen laskettuna niitä on huimat 7h. Katkonaista torkahtelua, joka keskeytyy vauvan itkuun. Koitan nukkua välillä päivällä kun Vivian nukkuu, mutta mulla on myös ne kotiaskareet hoidettavana ja Vili on koulussa keskimäärin kahteentoista. Välillä oikein vituttaa katsoa vaikka pyykkikoria ja sun pitää miettiä, että pesenkö nyt noi pyykit vai nukunko. Ollaanko ilman puhtaita vaatteita? Nukkuminen voittaa aina, koska yliväsyneenä pyykinpesukin on jo suorittamista.

Ulkona on todella kaunis ilma ja tiedän, että se jos jokin piristäis, jos lähtisin vaunuilla haukkaamaan raitista ilmaa, mutta kun ei jaksa ja ei pysty. Jonkun mielestä se voi olla sen laiskan ja lihavan äidin merkki tai tekosyy, mutta voin vaan vastata, että tiiäkkö kun ei just nyt kiinnosta paskan vertaa. Meillä on paljon ohjelmaa iltaisin ja aina Keskiviikkoisin on Vilin sähly. Juuso oli onneks avulias ja otti molemmat lapset mukaan, että sain nukkua sen aikaa. Nyt kun kirjoitan tätä postausta niin Juuso on just nukuttamassa Viviania. Yritetään taas sinne omaan sänkyyn, missä viimeyönä hän nukkuikin jo muutaman tunnin. Huomasin myös, että aamulla oli alhaalta kulmahammas puhjennut ja se saattaa olla syy yöllisiin itkukohtauksiin. Nyt annoin yötä vasten panadolia ja pronaxenia, jos se vaikka helpottais.

IMG_0062

 

Mun ei tarvi mennä massan mukana ja tehdä asioita vaan siksi, että joku sanoo että sun pitää tehdä. Onneks meillä on loma tulossa pian ja ajattelen vain sitä perheen yhdessäoloa ja sitä, että mulla on kokoajan apukädet auttamassa. Meidän matkarattaat ja uus matkalaukku saapui eilen ja fiilis vaan sen kun nousee 🙂

Sisältää kaupallisia linkkejä *

641197

Piristin itseäni ja tilasin nämä jo hetken aikaa kuolaamani Addun Tubular kengät Junkyardilta 

Kenkiin TÄÄLTÄ

Odottelen koska ne saapuu <3 Näillä kelpaa painella Miamin kaduilla ja nauttia auringosta. Oon nähnyt näitä tämän mallisia kenkiä paljon instassa ja kuolannut niitä. Kuolaamisestahan ei pääse eroon kun ostamalla 🙂

Junkyardilla on muuten nyt vielä jäätäviä ale löytöjä saatavilla, jotka kannattaa käyttää ehdottomasti hyödyksi. Aleen TÄÄLTÄ

Nyt myös teidän on mahdollisuus ostaa huippu edullisesti hajuvesiä hajuvesi.fi sivuilta. Sieltä löytyy vaikka sun mitä tuoksuja ihan pilkkahintaan. Tuoksut on paljon edullisempia, kun esimerkiksi kentällä. Hyvänä esimerkkinä CK one TÄÄLTÄ 21,95e. Hinta on todella edullinen

ck-one-edt

Mun oli pakko verestää mustoja ja tilata pikku pullo Tommy Girliä 🙂 En tiedä oliko se muiden nuoruudessa kova juttu, mutta mun oli. 35ml maksoi huimat 17,95e Hajuvesi TÄÄLTÄ

Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumaan valikoimiin TÄÄLTÄ

tommy-girl-edt

-Umppu

 

10 kommenttia

 1. Pee kirjoitti:

  Kotityöt on niiiiiiin ehtymätön luonnonvara! Arg. Täällä kans rikkonaisia öitä ihan tarpeeks. Oon huono nukkuu päikkyjä, mut tänään nukuin ja voi juma teki gutaa. Kyl tää kuulemma tästä?! 🙂 Tsempit sinne. Oot mahtavan aito!

  • primebody kirjoitti:

   Joo päikyt teki eilen hyvää, mutta taas ihan helvetillinen yö takana… Josko tää tästä joskus helpottaa 🙂

 2. emilia kirjoitti:

  Hei , meillä oli sama ongelma, yöitkuinen vauva n.6-8 kk tienoilla ja väsyneet vanhemmat huonojen öiden takia.Sitte päätettiin että minä ja mieheni nukutaan molemmat patjoilla olohuoneessa ja vauva makuuhuoneessa,jotta saisimme edes vähän levättyä. Ajateltiin että nyt se unikoulu alkaaa.. Ja kas kummaa siitä yöstä asti on nukuttu koko perhe kaikki yöt putkeen.ollaan siis jatkettu muutama viikko nukkumalla eri huoneissa kuin vauva.syynä varmaan oli herkkäunisuus? Kannattaa kokeilla.

  • primebody kirjoitti:

   Joo Vivian on nyt omassa huoneessa, mutta toistaiseksi siitä ei oo ollut apua,,,, en lannistu vaan jatkan niin kaun kun se nukkuu yön läpi 🙂

 3. Ninnika kirjoitti:

  ps. oon sua vuoden vanhempi ja toi tommy girl on mun makuun edelleen 😉 se on raikas ja hyvä tuoksu yli 3-kymppisellekin! Väsymyksestä kahden lapsen äitinä on myös kokemusta ja nyt kun lapset ovat jo vähän ”isompia” niin väsymyskin muuttaa muotoaan.
  Vaikka yöllä nukutaan, on päivät pidentyneet muiden askareitten takia ja yöunet jäävät törkeän lyhyeksi joka viikko. Viikonloppuisin herään sitten 9 tunnin unien jälkeen aivan koomassa ja pääkivussa kun kerran on saanut vähän pidempään nukkua.

 4. Sanni kirjoitti:

  Meillä alkoi myös liikkumis ja hammaskitinä 6,5kk tytöllä just kun otin työ projektin!! 😀 Mahtava ajoitus. Onneksi imetän, niin maitobaari on auki koko yön, mutta silti ennen kuin tajusin antaa panadolia pari yötä kitisi tissi suussa. Lisäksi seilaa pitkin sänkyä, kun on juuri oppinut liikkumaan… Ihan erilaisia yöt nyt kuin aiemmin ja kyllä välillä väsyttää, kun oon tehnyt töitäkin illalla myöhään. Tsemppiä, eiköhän tää tästä… viimeistään kun nämä menee kouluun! 🙂

 5. Roosa kirjoitti:

  Hei! Hyvä juttu väsymyksestä. Itse kärsin siitä todella pahasti ja helpotusta tuli vasta viime syksynä ipanan ollessa 1,5 vuotias. Olen kirjoittanut siitä jutun myös omaan blogiini ja väsymys kyllä aika vahvasti värittää kirjoituksia tuon kevään 2015 aikana toisinaan enemmän ja toisinaan vähemmän. Äidit ja miksei isitkin joutuvat kyllä koville jos vauva on huono nukkuja. Koko arki pitäisi pystyä pyörittämään ja samassa hoitaa lasta yöt läpeensä. Onneksi tuo toisaalta useimmilla helpottaa ajan kanssa vaikka se ei tietenkään tässä kohdassa lohdutakaan. 🙂 Jaksamista teille ja unisempia öitä.

  http://kaninkolossa.weebly.com/blog/unihiekkaa-silmissa

 6. Samsu kirjoitti:

  Et ole yksin! Meillä 6 kk poika joka vetää putkeen monen yön valvontamaratonit eli heräilee kitisemään puolen tunnin välein 🙁 tätä on kestänyt syntymästä saakka. Olen niiin kuoleman väsynyt ettei mitään rajaa. Kuvailit niin hyvin tuon vaunulenkki fiiliksen, pitäisi mennä mutta kun ei JAKSA! Salilla kävin viime vuoden puolella muutaman kerran, mutta nyt ei vois vähempää kiinnostaa. Ennemmin olen sitten se lihava ja laiska äiti, laihdutan sitten kun saan taas nukuttua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.