Hae
Prime Life by Umppu

Maailma on joskus pelottava paikka

 

Katselin tv:stä mun yhtä suosikki ohjelmaa Maria Hintikkaa ja jotenkin sen avulla oivalsin yhden asian, minkä varmaan moni on jo mua ennen oivaltanut. Meitä pelotellaan jatkuvasti. Mua ahdistaa kaikki uutiset, koska ne on kaikki täynnä vihaa, pelkoa ja negatiivisuutta. Kun luet lehtien otsikoita on ne täynnä surullisen pelottavia asioita. Mua ehkä tässä asiassa eniten ärsyttää se, että ihmiset jakavat  niitä uutisia  eteenpäin selvittämättä onko ne edes totta. Osaa ei edes kiinnosta vaan halutaan vaan jakaa ja lietsoa vihaa ja pelkoa. Haluaisin tietää mikä tarkoitus tällä on?  Jos mennään ajassa taaksepäin sihen aikaan kun olin itse lapsi. Tuntui että kaikki on turvallista. Ei tarvinnut pelätä jatkuvasti. Ulkona sai leikkiä rauhassa ja vanhempien oli helppo luottaa lapsiin. Nykyään tekniikka on niin kehittynyt, että ne kamalimmat uutiset jopa tupsahtaa suoraan sun puhelimen näytölle ja niiltä ei voi välttyä.

Kyllä mua rehellisesti sanottuna pelottaa tuleva maailma omille lapsilleni. Joskus nuorempana halusin muuttaa kaupunkiin, mutta nyt kun lapset on pieniä, niin vältän sitä viimeiseen asti. Ehkä juuri tämän pelon takia moni vanhempi on ylisuojelevainen ja toisaalta ymmärrän sen täysin. Ylisuojelemisessa on hyvät ja huonot puolensa.

Jotenkin salaa toivon, että meillä Suomessa tuomiot koventusivat roimasti ja ne rikolliset pysyisivät sielä telkien takana kauemmin kärsimässä rangaistuksia. Nimenomaan KÄRSIMÄSSÄ niistä pahoista teoista. Tämä on yksi asia mikä luo ainakin itseeni lisää pelkoa, että esimerkiksi lapsen hyväksikäyttäjä on syyllistynyt rikokseen 7:n vuoden ajan ja saa vain 2-3 vuotta rangaistusta…. Millä järjellä? Musta on joskus huvittavaa kun lukee otsikoita, missä vanki ei palannut lomilta…. Anteeks, muta miltä vitun lomilta? Kuuluuko vankilasta lomailla? Mun mielestä täällä paapotaan ihan turhaa rikollisia ja en ole koskaan edelleenkään ymmärtänyt sitä ensikertalaisen ”istut vain puolet”. Määkin voin vaikka maksaa asuntolainastani ensikertalaisena vain puolet…

Meillä pitäisi tehdä suuria ratkaisuja ja valitettavasti me emme voi kukaan  niitä henkilökohtaisesti tehdä. Suomi on aina ollut todella turvallinen maa, mutta onko se sitä enään? Mää en tiedä tuntuuko muista, että tässä maassa ei tapahdu mitään? Kukaan ei uskalla tehdä mitään. Onko se niin, että päättäjissä ei uskalleta avata suuta, kun pelätään niin paljon seurauksia tai oman maineen menemistä. Itse kokisin asian niin, että se olisi tässä tilanteessa nimenomaan rohkeutta. Aikaansaamattomuus on yksi asia mitä oikeastaan vihaan, mutta se vallitsee täällä Suomessa ja musta tuntuu, että me vain odotamme ja odotamme.

IMG_9795

Takki TÄÄLTÄ

Housut TÄÄLTÄ

Moni on kysellyt takista ja mihin asti se ulottuu lyhyellä ihmisellä 🙂

En tiedä onko muilla kokoajan omista lapsista ja kuinka ne tulee pärjäämään tässä maailmassa? Mutta itsellä ainakin on. Se mitenkä itse voin vaikuttaa asiaan on tarjota lapsilleni turvallinen koti ja opettaa mikä on oikein ja mikä on väärin. Koitan olla mahdollisimman paljon läsnä lasteni elämässä ja antaa heille aikaa. Onnellinen ja tasapainoinen lapsuus on omasta mielestäni hyvin tärkeä asia tulevan elämään.

Onneksi asumme rauhallisella asuinalueella ja tässä lähellä on lapsille paljon ystäviä, mitä itse ainakin pidän hyvin tärkeänä asiana. Koskaan et voi kuitenkaan varma millaiseen porukkaan kukakin ajautuu ja mitä siitä johtaa. Itsekkin olen joskus valinnut kaveriporukan väärin ja joukossa tyhmyys on tiivistynyt. Onneksi olen osannut lähteä sieltä pois.

Koska vaan voi sattua mitä vaan ja siihen ei voi etukäteen oikein millään tapaa varautua. Pidän myös erittäin tärkeänä lapsilla harrastuksia, jolloin he saavat purettua sinne energiaa, saavat uusia ystäviä ja pysyvät pois ainakin osittain notkumasta lähikaupan kulmilta.

Toisaalta voin olla todella onnellinen, että mulla on aivan ihana perhe ja meillä on kaikki hyvin. Mulla on kaksi onnellista ja tervettä lasta ja meillä on kiva koti, missä asua. Vaikka arki on kiireistä lapsiperheen arkea niin en vaihtaisi tätä mihinkään.

78-6763

Meillä loma alkaa läheneen ja tilasin eilen meille uuden matkalaukun  En tiedä yhtään paljonko meillä tulee tavaraa mukaan ja omistamme tasan yhden matkalaukun. En vielä tiedä kuinka paljon otamme mukaan Vivianille tavaraa. Onhan sieläkin kauppoja, mistä saa maitoa ja ruokaa.   Joskus porukka raijaa kaikki ruoat mukaansa, mutta mää en jaksa. Taidan tyytyä sauvasekoittimeen 🙂 Me ei olla syöty purkkiruokia muutakun hedelmä soseita niin jotenkin edelleenkin ajatus purkissa säilötystä lihasta etoo. Onneks Amerikasta saa ihan kaikkee ja paljon sellaistakin mitä kuvittelet etten edes tarvi.

Tilasin meille myös matkarattaan, kun bogasin sika hyvät alennukset. Mietin pitkään otetaanko omat rattaat mukaan, muuta kun nyt on reissu missä matkustetaan paljon niin ne vie autosta ihan hulluna tilaa ja me ei päästäis omalla autolla varmaan edes kentälle 🙂 Jos matkarattaat on -70% niin eikä ne silloin oo lähes ilmaiset? Istuinosan saa makuuasentoon, jotenka varmasti toimii ja riittää meidän tarpeisiin.

On ihanaa kun on jotain mitä odottaa ja tietää, että kun tullaan takaisin ollaan jo lähempänä kesää <3 Mä oon niin kesän lapsi ja tuntuu, että elän vain silloin.

-Umppu

12 kommenttia

 1. Prinssi kirjoitti:

  Kyllähän sitä tulee mietittyä millainen on Suomi jälkipolville. Itsellä kaksi alle 6-vuotiasta ja etenkin nämä elintasosurffarit saavat huolenaiheen luotua. Kevään tulevia joukkoraiskauksia odotellessa…

 2. silmä silmästä kirjoitti:

  Toivottavasti pahoilta ihmisiltä amputoitaisiin raajoja pois esim. kädet tai vehkeet. Turha niitä on pitää vankilassa lomailemassa.

  • primebody kirjoitti:

   hahhaha 🙂 Mitäs sitten kun on paljon rikoksia 🙂 lähtiskö pää irti 🙂

 3. ranni kirjoitti:

  Tuntuu monesti että ne rikolliset on niitä joita suojellaan ja joiden oikeuksista erityisesti huolehditaan! Tää maailma on aivan nurinkurinen!

 4. kip kirjoitti:

  Hei mistå matkarattaat?? Ja mitkä?

 5. . kirjoitti:

  Oon hyvin pitkälti samaa mieltä sun kanssa, että täällä rikolliset saa aivan vääränlaisia tuomioita, jos rikos kohdistuu ihmiseen tai eläimeen niin maksellaan muutamasta satasesta muutamaan tonniin vähän sakkoja ja istutaan se 0,5-3 vuotta ja päästään hitto soikoon vielä johonkin lomaileen ja avovankilaan ym mikä on aivan järjen vastaista. Esimerkkinä vaikka liikenneonnettomuus, jossa isäni kuoli ajaessaan moottoripyörällä 40km/h risteysalueella ja toinen henkilö ajoi kolmion takaa autolla päälle, toki se ilmeisesti oli vahinko, mutta se henkilö joutui vaan maksamaan 6000€ sakkoja liikenteen vaarantamisesta ja kuolemantuottamuksesta, mutta ei saanut edes väliaikaista ajokieltoa tai mitään muuta rangaistusta. Vuosien jälkeen ollaankin äitini kanssa välillä ”vitsailtu”, että jos joku ärsyttää ja haluaa sen helposti hengiltä muutaman tonnin sakoilla vaan niin senkus ajaa autolla yli. Mutta auta armias, jos jäät jostain veronkierrosta kiinni niin siitä saa sitten elinkautisen tyyliin, kun valtion rahoja on anastettu. Ja nimenomaan ensikertalaisenahan sen tuomion pitäis olla pahempi niin olisi sitten mahdollisella seuraavalla kerralla mielessä se edellinen rangaistus, mikä ehkä joitakin saattaisi estää tekemästä lisää rikoksia. Myös vankilaolothan Suomessa on melkein kun hotellissa olisi verrattuna joihinkin ulkomaalaisiin vankiloihin, joissa ei oo kyllä mitään mukavuuksia tai yhteyksiä ulkomaailmaan.

  Ja eipä siellä eduskunnassakaan näytä mitään tapahtuvan ja hissutellaan vaan eikä päästä ikinä minkään muunlaisiin ratkaisuihin, kuin sellaisiin, jotka vahingoittaa meitä ihan tavan tallaajia. Just eilen katsoin hyvän videoklipin, jossa Putin piti kokousta joidenkin tehtaan omistajien kanssa, kun ne olivat päätäneet sulkea niitä tehtaita, mutta Putin ei siihen suostunut, kun se olis vienyt tuhansilta työpaikkoja niin hän laittoi kaikki omistajat allekirjottamaan sopimuksen, että ne tehtaat laitetaan takasin käyntiin. Vähän diktatuuriahan tuo oli, mutta hän sentään teki maansa tavallisten kansalaisten eteen jotain eikä vaan suostunut siihen tehtaan sulkemiseen ja työpaikkojen menetykseen.

 6. . kirjoitti:

  Tulipas vielä mieleen vähän kyllä aiheen ohi, mutta kuka hitto haluaa työkseen puolustaa rikollisia siis olla puolustusasianajajana? Rahaahan siitä varmaan saa, mutta mä en ainakaan kestäisi keksiä jotain puolusteluja ja lieventäviä asianhaaroja vaikka jollekin raiskarille tai sarjamurhaajalle tai eläinrääkkääjälle.

 7. oletko reppana? kirjoitti:

  ”Just eilen katsoin hyvän videoklipin, jossa Putin piti kokousta joidenkin tehtaan omistajien kanssa, kun ne olivat päätäneet sulkea niitä tehtaita, mutta Putin ei siihen suostunut, kun se olis vienyt tuhansilta työpaikkoja niin hän laittoi kaikki omistajat allekirjottamaan sopimuksen, että ne tehtaat laitetaan takasin käyntiin. Vähän diktatuuriahan tuo oli, mutta hän sentään teki maansa tavallisten kansalaisten eteen jotain eikä vaan suostunut siihen tehtaan sulkemiseen ja työpaikkojen menetykseen.”

  Ovatko tehtaat kannattavia nyt vai tekevät tappiota ja siirtävät ongelman tulevaisuuteen entistä pahempana? Kuka kantaa silloin vastuun? Tehdastuotteita valmistetaan vain kysynnän mukaan.
  Oliko videoklippi aito vai propagandaa?
  Haluaisitko että poliitikot tulisivat sinun kotiisi tai työpaikalle määräämään?

 8. rikos ja rangaistus kirjoitti:

  Heippa! Siitä olen kyllä yhtä mieltä, että Suomessa tuomiot monista, erityisesti ihmisiin kohdistuvista rikoksista ovat aivan liian alhaisia ja suuressa ristiriidassa mm. talousrikoksista annettavien tuomioiden kanssa. Mutta kannattaa nyt pitää mielessä sekin tosiasia, että ne rikollisetkin on ihmisiä siinä missä muutkin, ja usein sen rikoksen takana on jokin syy, harvoin pelkkä ihmisen puhdas pahuus. Elämä voi ajautua väärille urille niin helposti, kuten Umppu itsekin totesit kun kerroit valinneesi väärän kaveriporukan. Toiset eivät vain pääse siitä väärästä porukasta tai vääristä valinnoista yhtä helposti eroon, eikä välttämättä ole voimiakaan. Ei kannata tuomita tietämättä asioiden taustoja. Enkä halua tällä mitenkään väheksyä uhrien tai heidän omaistensa asemaa, rikolliset teot ovat rikollisia tekoja ja erityisen tuomittavia ja surullisia kohdistuessaan toisiin ihmisiin tai eläviin olentoihin. Mutta usein se tekijäkin kärsii tekemästään teosta, joka on saattanut olla harkitsematon tai epätoivon hetkellä tehty paha asia. Se ei kuitenkaan tarkoita, että se ihminen itsessän olisi läpimätä, ja useimmat ovat valmiita käsittelemään asioita ja pyrkimään eroon rikollisesta käyttäytymisestä. Ja mitä Suomen vankilaoloihin tulee, suosittelen jokaista ihmistä, joka vankilaa hotelliksi nimittää viettämään aikaa yksin pienessä huoneessa n. 23 tuntia vuorokaudessa tapaamatta tai olematta yhteydessä omiin läheisiinsä ja sitten arvioimaan uudelleen sitä, miten hotellimaiset olot vankilassa on. Ja ei, en ole itse ollut vankilassa ja tuskin koskaan tulen sinne joutumaankaan, mutta halusin vain oikaista tätä kummallista käsitystä siitä, että vankilassa on helppoa olla ja elää. Ja suosittelen perehtymään myös erinäisiin tutkimuksiin siitä, miten tehotonta ihmisten vangitseminen ylipäätään on, ja miten hyviä tuloksia mm. avovankilatoiminnalla on yhteiskuntaan integroitumisen kannalta. Vankilassa viruvat ihmiset tulevat yhteiskunnalle kalliiksi, kun taas avovankilassa heille annetaan mahdollisuus työhön tai opiskeluun, joka todennäköisemmin johtaa siihen että heistä voi tulla veroja maksavia kunnon kansalaisia joskus.

 9. Riikka kirjoitti:

  Matkan odottaminen on parasta! Tarkastakaa sähkövermeiden yhteensopivuus ennen kun pakkaat sauvasekoitinta matkaan. Lasten kanssa reissaaminen on oma lajinsa, mutta niitä lapsia tuppaa olemaan kaikkialla ja siten niiden kanssa pärjää missä vaan.

  On muuten jonkin verran tärkeätä, että on teitä jotka jaksaa valmentaa ja antaa aikaansa jos lapsi haluaa harrastaa liikuntaa! olen samaa mieltä, että harrastukset kyllä edesauttaa sitä, että lapsi ohjautuu oikeille urille elämässä.

 10. Bebelyn kirjoitti:

  Mä tilasin ton takin toissapäivänä ja se on ihan täydellinen! Kiitos vinkistä ja avusta, on juuri hyvän mittainen 🙂 Ihan huikeen nopea postituskin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.