Hae
Prime Life by Umppu

Haluan lisää lapsia

IMG_9688

Täällä on irroteltu hampaita viimeiset kaks päivää. Meno on ollut hauskaa ja jännittävää. Uskokaa tai älkää niin mulla loppuu jo kohta äitiysloma. Huhtikuun puolestavälistä on sitten paluu tavalliseen arkeen. Tai no ei tässä mikään tule muuttumaan. Koitan jos pystyn jatkamaan töitä 3-4 päivää viikossa koko vuoden, mutta saa nähdä, kuinka se tulee onnistumaan. Jollain on kuitenkin elettävä. Vaikka käyn töissä joka viikko on tavallaan ollut ihana saada pientä etäisyyttä siihenkin.  Oon ollut yrittäjä jo vuodesta 2005, eli 11 vuotta ja töitä on paiskittu paljon. Joskus sitä vaan vetää niin tukka putkella eteenpäin, että unohtaa kokonaan ajankulun. Tällä hetkellä moni asia on hieman haastava hoitaa kotoa käsin, mutta hyvin me ollaan  toistaiseksi pärjätty.

IMG_9727

Mun osalta ei tule kuuloonkaan minkäänlainen hoitovapaa, koska se on taloudellisesti täysin mahdotonta, sekä muutenkin järjestää. Nyt olisi kohta vuorossa hakea Vivianille tarhapaikkaa syksyksi. Kesä menee varmasti vähän säätäen, koska en jaksa aloittaa sitä päivystysrumbaa, jotenka odotellaan sitten kun tarhat aukeaa. En ole tavallaan koskaan ymmärtänyt tätä kesäajan päivystys hommaa, koska mitenkä sitä kuvitellaan, että vanhemmat järjestävät lähes 2kk lapset hoitoon jonnekkin? Pahimmassa tapauksessa päivystys on jossain hevonkuusessa ja esimerkiksi mulla ei ole autoa, millä liikkua ja jos se ei ole matkanvarrella niin matkaan tarvii käyttää tuhottomasti aikaa….. satoi tai paistoi. On niillä mummoilla ja papoillakin oikeus omiin lomiinsa, eikä niitä voi aina pakottaa lapsia hoitaan.  Koskaan ei myöskään tiedä mikä päiväkoti päivystää missä ja hoitajat ja lapsetkin vaihtuvat lähes päivittäin. Se kokemus mikä itselläni oli päivystyksestä oli perseestä. Aneeminen nainen istu jakkaralla, eikä kyennyt edes siitä nousemaan sanoaakseen huomenta.Jätä sitten sinne lapsi, joka huutaa kurkkusuorana ja kukaan ei edes mennyt lohduttamaan.. Nämä ratkaisut ei ole kenellekkään kivoja. Ei lapsille, mutta ei myöskään henkilökunnalle. Sitten on tietenkin Vili joka ei voi todellakaan olla koko kesää yksin kotona. Muutaman tunnin kerralla, mutta ei kokonaista päivää.

 

IMG_9729

Mää oon aina halunnut kolme lasta ja miettinyt monenlaisia vaihtoehtoja ja ratkaisuja. Mun elämässä on niin monta liikkuvaa osaa, että en voi enkä halua mennä go with the flow meiningillä eteenpäin.  Jos mietin asiaa työni kannalta, mikä merkitsee mulle paljon ja määrää osittain meidän perheen asioita niin kaikella järjellä mun ei ole ”järkeä” palata vanhaan. Hankkia kamala kasa asiakkaita ja sitten taas jäädä pois, vaan homma olisi hyvä vetää nyt tähän samaan putkeen. Mun työni on tavallaan aika monimutkaista ja se ei ole sellainen, josta voin vaan pitää parin vuoden tauon ja palata sitten kun huvittaa. Liiketoimintaa on kehitettävä jatkuvasti ja yrityksen asioita on hoidettava päivittäin.

Mun on pakko myöntää, että mulla oli aivan liian vaaleanpunaiset ajatukset, kuinka vietän äitiyslomani. Mun ajatuksissa oli ihanat torilounaat auringonpaisteessa, mutta eihän se niin mennyt. Koko loppukesä satoi enemmän tai vähemmän. Moni kenellä on vain yksi lapsi ei ymmärrä, että kaksi on aivan eri asia, niinkuin en itsekkään ymmärtänyt. Mun oli monta kertaa mietittävä asia uudelta kantilta ja ymmärtää, että elämä on nyt tällä hetkellä tälläistä. Haudata ne mun haveet ja tajuta tosiasiat.

Vietän suurimman ajan kotona ja se on mulle ihan fine. En kaipaa päivittäin mitään ihmeellisyyksiä. Kotiäidin rooli on rehellisesti sitä pyykinpesua, kokkailua, siivoamista ja niiden vaippojen vaihtoa. Nautin siitä, vaikka joskus yliväsyneenä se onkin raskasta. Aluksi jopa itsekkin ehkä vähän sorruin siihen, kuinka mun täytyy tehdä jotain ja saada esim raskauskilot karistettua, mutta tajusin että teen just niinkuin haluan ja miten mun on hyvä olla.

IMG_4486

Tämä korsetti on ollut todella hyvä apu mulla raskaudesta palautumiseen. Mun selkäkivut katos heti ja saan tällä korjattua hyvin ryhtiäni, jos olen väsynyt. Lisäksi se auttaa hyvin myös pukeutumisessa, koska ainakin itselläni vatsanahka on edelleen hieman löysä niin ei joka paikka tursua. Suosittelen tätä ehdottomasti jokaiselle synnyttäneelle naiselle. Raskaudesta palautuminen saattaa kestää jopa kaksi vuotta ja tämä on loistava apu ja tuki siihen.

Corsetant voit tilata itsellesi TÄÄLTÄ ja voit lugea siitä lisää.

IMG_9689

Mitä sitten tapahtuisi, jos mulla olisi se kolme lasta? Elämä olisi varmaan vielä enemmän noita aiemmin mainitsemiani, mutta mitä sitten. Nämä on vaiheita, mitkä menevät aina ohi jossain vaiheessa ja muuttuvat sitä myöden kun lapset kasvaa. Sitten niitä toivoo saavansa takaisin 🙂 Haluan, että muakin joku hoitaa sitten kun olen taas itse vaipoissa. Vaikka lapsiperheen arki on raskasta niin se on myös niin antoisaa. Vaikka mun peiton alta löyhähtää aina kääntyessäni lämmin piisantuoksu on se tunne sanoinkuvailemmatoman ihanaa katsoa sitä omaa lasta, joka nukkuu.

Oon kasvanut ihan mielettömästi lapsien myötä ja ymmärrän taas monta asiaa paremmin. Voin myös sanoa, että on todella eri asia olla äiti 24-vuotiaana kuin 32-vuotiaana ja ny ainakin mun kohdallani niitä viimeisiä vuosia  viedään, jos ajattelen jaksamisen kannalta.

IMG_9662

Mun vaan pitää suhtautua asioihin nyt hieman eri kantilta, mitä aiemmin. Moni ei ymmärrä sitä, että vanhemmilla ja usein varsinkaan äidillä ei ole mitään omaa aikaa. Sitä on myös turha kuvitella. Yhden kanssa asiat onkin toisin kun kahden. Ajattelin vielä kesällä, että Vilillä alkaa koulu niin kiva, että mulla on aikaa vauvan kanssa olla kahden.. ja paskat.. Muutama tunti niin ekaluokkalaisen koulu loppuu ja sitten on läksyt ja ruokaa jne. Ehkä se oma aika saattaa myös joskus olla syy niihin eroihin, kun kuvitellaan, että äitiydestä voi pitää lomaa silloin kuin haluaa.. Ei se niin mee. Siihen pitää varautua, että sitä lomaa ei ole enään koskaan.

Miksi haluan vielä lapsia, vaikka koen arjen olevan välillä hyvinkin raskasta? Koska lapseni on antanut ja opettanut enemmän kun mikään tässä maailmassa. Rakastan lapsia ja niiden aitoutta ja rehellisyyttä yli kaiken.  Mun ei tarvi miettiä miltä mää näytän, kun niille kelpaan aina sellaisena kun olen ja se on mulle tärkeintä. Kun lapset kasvaa niin mulla on sitten aikaa karistella kiloja ja treenailla, mutta nyt vaan keskitys siihen äitinä olemiseen.

-Umppu

 

18 kommenttia

 1. Reetta kirjoitti:

  Ihanaa tekstiä ja samoja ajatuksia olen pyöritellyt päässä vaikka minulla on vasta yksi lapsi. Sain esikoisen syyskuussa ja onhan se niin suuri muutos elämään, kun ei enää omilla ehdoilla voi mennäkkään.

 2. minävain kirjoitti:

  Ihana! Kannustan ottamaan kyllä lapsen/lapsia vastaan! <3 Vaikka on niistä vaivaa, mutta on myös suurta iloa.

 3. pirre kirjoitti:

  Hei. Itse olen samanalan yrittäjä ja useampi lapsi. Olen tehnyt jo 11 v. 3 pvä viikossa ja se on ollut Super hyvä. Se on täysin mahdollista ja osa asiakkaiskin siihen oppii. Jokainenhan itse toki määrittää elintasonsa…..mutta lapsille annettu aika on pois työelämästä mutta varmasti sitä et koskaan tule katumaan. Huomaat kuinka äkkiä ne vuodet sitten kuitenkin on ohite. Itselle on jäänyt mieleen kuinka jotkut suree ettei tullut tehtyä, mikäi asia itsestä kiinni) enempi lapsia, mutta kenenkään en ole kuullut katuvan että on useampi lapsi, sitten vanhemmalla iällä kun sitä ajattelee ja ne raskaimmat vuodet on ohitse. Kaikkea hyvää teille <3

  • primebody kirjoitti:

   Ihana kuulla. Jotenkin itseä pelottaa tehdä niin vähän töitä, kun on tottunut paljoon, mutta tavallaan jos tekee kolme maratoonipäivää niin se on melkein verrattavissa lyhyeeseen työviikkoon 🙂

 4. Hannakaisar kirjoitti:

  Ihanaa, että tää teksti valaa uskoa muhunkin ja siihen, että mulla ei ole vielä kiire hankkia lapsia. Tuntuu, että jokapuolelta painostetaan. Kiitos, että loit muhun varmuutta tän asian suhteen. <3

 5. Sini kirjoitti:

  Ihana kirjoitus. Kiitos tästä❣

 6. Sonja kirjoitti:

  Otat koiran, se ajaa joissain tapauksesa jopa lapsen 😉

 7. aannu kirjoitti:

  itselläni loppui äitiysloma joulukuun puolivälissä ja jouduin palaamaan töihin rahatilanteen takia, poika meni tammikuun alussa yksityiseen päiväkotiin tässä pirkanmaalla ja homma on lähtenyt hienosti käyntiin vaikka pelkäsin itkuisia tarhapäiviä. Poika on kuulemma oikea aurinko päiväkodissakin ja huono omatunto noin pienen hoitoon jättämisestä katosi! 🙂
  Itsekin jo haaveilen toisesta lapsesta, mutta mies vielä vähän toppuuttelee ja odottaa niitä nukutaan koko yö heräämättä-aikoja kun nyt 10kk heräilty se 3-15krt/yössä. Raskasta on siis ollut, mutta mihinkään en tätä aikaa vaihtaisi ja ei haittaa vaikka toinenkin lapsi valvottaisi, kyllä niillä vauvan hymyillä sitten jaksaa painaa päivän päätyyn! 🙂 Itse olen tämän viikonlopun ekaa kertaa ainoana vanhempana pojan kanssa kotona kun mies on reissussa, mutta hyvin tuo eka yö ilman apua sujui. Olen juuri tällä viikolla miettinyt sitä äidin omaa aikaa, että mitä se on? En siis kaipaa/kaivannut äippälomalla mitään lomaa tai edes vapaapäivää arjesta, koska sellaista se elämä on vauvan kanssa ja minulla on aikaa itselleni sitten eläkkeellä. Toki käyn salilla aamulla/illalla kun vauva nukkuu ja se riittää minulle. 🙂 Vauva-/lapsiarki on varmasti elämäni parasta aikaa. <3
  Kiitos hyvästä blogista ja tärkeästä aiheesta! 🙂

 8. Sani kirjoitti:

  Niin samoilla linjoilla sun kanssa….. olen myös ihmetellyt tota päiväkotitouhua kesäisin, minkä ihmeen takia päiväkodit pitää olla suljettuna heinäkuussa… ei mitkään muutkaan ”yritykset” sulje oviaan kesäksi vaan jatkavat kesätyöntekijöiden, harjottelijoiden yms voimin. Minkä takia päiväkoteihin ei voida ottaa alan opiskelijoita kesätöihin ja vakituisen henkilökunnan lomia jaksottaa, niinkuin muissakin työpaikoissa?

  Mulla vasta 4kk vauva ja täytyy kyllä sanoa että oli ruusunpunaiset ajatukset äitiyslomasta….että päivät kuluvat rennosti shoppaillen, kahviloissa jne..No nyt sitä on tajunnut että eihän se ihan niin mene. 😀 Välillä lähdetään huutavan vauvan kanssa lujaa kauppareissuilta kotiin ja ravintolaan ei viitti mennä häiritsemään muita jos on kiukkupäivä… äitiys”loma” on aika pitkälti sitä että kotona puunataan paikkoja, tehdään ruokaa jne…

 9. taika kirjoitti:

  Itselläni ei ole lapsia mutta haluaisin nyt yhden lapsen tehdä kun alkaa iän puolesta olee aika vähissä. Nimittäin 34 v jo ikää. Olen palkkatyössä mutta silti haaveilen varmaan ihmisten mielestä hullusta ajatuksesta: etten pitäis äitiyslomaa! En välitittäis jäädä äitiyslomalle vaan jos olis mahdollista tehdä joustavasti etänä työtäni niin mielestäni se olisi hyvä juttu! Paikalleni ei tarttis perehdyttää ketään uutta ja firmakin pääsis helpommalla. Ja sitten kun lapsella ois riittävästi ikää niin sitten olis päiväkoti ja sitten siirtyisin toimistoon tekee työtäni. Oliskohan se mahdollista?

  • primebody kirjoitti:

   Kotona työskentely riippuu ihan lapsesta. Toki alkuun vauva nukkuu paljon, mutta ainakaan itse en voi kamalan hyvin keskittyä ja työnteko katkeilee kokoajan. Sitäkään ei oikein voi etukäteen ennustaa. Toiset saattaa nukkua 5h kerralla ja toise vartin pätkiä 🙂 Eikä myöskään kannata laittaa itseään liian koville.

 10. Vauvakuume kirjoitti:

  ”Mikä elämässäsi olisi toisin ystäväni, jos ottaisit todesta sen mitä tunnet. Uskaltaisit muistaa sen minkä kumminkin tiedät, katselisit sitä, minkä melkein jo näet, pukisit arkesi käytännöksi sen, mitä unelmana itsessäsi elätät” – Irja Askola.
  Mullakin kaksi, toinen 2,9v, toinen 1v, helvetin rankkaa välillä, mutta vauvakuume on iskenyt 😀

 11. Lia kirjoitti:

  Kiva aihe! Haluaisin tuoda esille yhden näkökulman, jotkut jotka eivät halua lapsia, ovat päättäneet kantansa sellaiseksi koska heillä on ollut huono lapsuus eivätkä he ehkä ole koskaan nähneet esimerkkiä miten olla hyvä äiti/isä. He eivät siis halua tähän maailmaan yhtään lasta, jolla olisi asiat huonosti, kuten heillä itsellään oli joskus. Siksi onkin mukavaa lukea ihmisistä jotka rakastavat lapsiaan, jatkakaa samaan malliin! 🙂

 12. Iiris kirjoitti:

  Ihana kirjoitus <3 Olet kyllä kypsynyt hienosti äidiksi lasten myötä:) Mulla on jo kolme ja tekisin varmasti lisää jos lasten isä haluais ja ikää olis vähemmän. Ehkä teenkin, ei siitä koskaan tiedä. Ylläolevalle joka haaveilee töiden tekemistä etänä, kakkosen jälkeen olin hetken tilanteessa (tyttö oli kyllä jo 2), jossa jouduin tekemään töitä ja samalla olemaan kotiäitinä. Työnantaja siihen suostui, mutta jos ei tyttöni olis ollut jo niin iso ja kunnon rytmi, niin ei siitä olis tullut mitään. Vastasyntynyt vauva kuuluu pidin syliin ja rinnalle 24/7 joten aika hassulta tuntuu, että missä välissä sitä ehtisi esimerkiksi virka-aikana tekemään normaalin 8 tunnin työpäivän. Tää äitinä oleminen on täyttä työtä ja mullakin on tosi tärkeää se, että saan ja pystyn olemaan mun lasten kanssa ja heille. Lasten välissä kävin töissä tekemässä just kolmepäiväistä viikkoa ja se oli mukava kun pääsi aikuisten keskelle hetkeksi. Nyt kotonaollessa opiskelen ja teen vähän vapaaehtoishommia jolloin saa vähän sitä muutakin mietittävää kuin pyykinpesu ja ruoanlaitto (…ja niiden lelujen kerääminen ja komentaminen keräämään). Musta vanhemmaksi kasvaminen on ollut antoisaa ja nyt kun on vähän kaiken ikäisiä niin on tosi antoisaa kun eri ikäisen kanssa tietenkin tulee tehtyä erilaisia juttuja:) ja se kun näkee kuinka he kasvaa:) Bloggarille paljon peukutuksia ja tsemppiä, jospa se kolmonen sieltä päättääkin tulla:)

 13. Tintti kirjoitti:

  Mistä noi ihanat Vilin takana näkyvät taulut on ostettu? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.