Hae
Prime Life by Umppu

Kun ne miehet haluaa aina jotain uutta

 

Meillä oli liikkeessä Maanantaina miesten hiustenleikkauskoulutus. Kouluttajana toimi Moilasen Antti, kuka on itsekkin myös Parturi-Kampaaja Tampereella. Olen ihaillut Antin töitä instagrammissa jo pidemmän aikaa ja laitoinkin viestiä, jos meillä olisi ollut mahdollisuus saada häneltä oppia. Miesten hiusmuoti muuttuu Suomessa todella hitaasti ja miehille on aina aika haastavaa löydä läpi uusia malleja.

12540633_1100169450028536_5166082647824700293_n

Ennen ja jälkeen hair by Umppu

On ihanaa kehittyä omalla alalla ja itse suosin henkilökohtaista koulutusta. Voin rehellisesti sanoa, että en ole ennen osannut leikata feidaamalla aivan lyhyestä, niin että hiuksissa kuitenkin säilyy pituutta. Musta on ihanaa, että mihille palaa muotiin maskuliinisemmat mallit ja miehetkin oppivat pikkuhiljaa, jopa laittamaan hiuksiaan. Niitä wash and go malleja kun ei juurikaan ole.

12509317_1100169530028528_3471808426384136634_n

Hair by Hanna Tyrmi

Varsinkin kun parrat yleistyy miehillä kokoajan (meidänkin kaikki mallit oli parrakaita) niin silloin hiukset on hyvä olla maskuliinisen skarpit. Sitä aina luulee osaavansa vaikka mitä, mutta on myös hieno havaita omia puutteita ja päästä kehittämään niitä.

Suomalaisen miesten hiuksenleikkauksessa haasteelliseksi tekee myös se, että koko lookki pitäisi olla yhtenevä. Jos olet tottunut pitämään Koffin lippistä takaraivolla, löysiä verkkareita niin silloin hiuksiin on  erittäin vaikea luoda mitään tyyliä, kun ihminen on tavallaan tyylitön. Maukka perustukkia on jo tullut leikattua kyllästymiseen asti

Moni hiusmalli vaatii föönauksen, mitä miehet harvoin tekevät. Itse olen opettanut/pakottanut Juuson kädestä pitäen miten hius kuuluu föönata ja mitä tuotteita sinne alle laitetaan, millä välineellä ja pakko myöntää, että se on jo aika taitava siinä.

Föönauksen pohjalle tulisi aina laittaa sopiva tuote mikä antaa hiuksiin pitoa ja edesauttaa niiden helppoa viimeistelyä. Kun hiuksissa on jo rakennetta on muotoilu paljon helpompaa. Suurin virhe on se, että annetaan hiuksen vain kuivua ja sitten suihkutetaan helvetisti lakkaa..

12508683_1100169640028517_2679850915560529497_n

Hair by Hanna-Lovisa Isique

78-7906

 

 

Luurankoharja on loistava apuväline aloittelevalle ja sen kaveriksi joko föönausgeeli tai vaahto. Kampaajat mielellään auttavat miehiä ja neuvovat tuotteiden valinnassa, mutta usein he ovat aika arkoja niistä kyselemään. Moni ajattelee, että se on jotenkin noloa, mutta päinvastoin. Oon ite ainakin ihan hohteessa, jos kerrankin saan auttaa. hyviin tuotteisiin kannattaa panostaa, koska viimeistelty siisti look viimeistelee kokonaisuuden.

HARJA TÄÄLTÄ

Nyt siis jokainen nainen hankkii miehelleen lahjaksi föönin. Tässä on ihan hyvä fööni kotikäyttöön, millä pääsee hyvin alkuun.

FÖÖNI TÄÄLTÄ

74-7552

 

IMG_9587

 

Tein myös viimeviikolla asiakkaalleni Mago pidennykset. Moni niistä kyselee ja tässä kuvassa on asiakkaan lähtötilanne. Magot ovat hyvin hellävaraiset hiuksille ja ne kiinnitetään puuvillalangalla hiuksiin. Lisäksi ne eivät ole millään tapaa allergisoivia. Laitoin asiakkaalleni 3 punttia 50cm pitkää magohiusta väriltään silver. Värjäsin myös samalla asiakkaan hiukset.
IMG_9590

 

Tässä on kuva läheltä miltä solmut näyttää. Pidennykset ei tunnu hiksissa miltään ja ne on erittäin kevyet. Halusin tehdä hyvin luonnollisen lopputuloksen.  Tykkään myös vaaleissa hiuksissa, että tyvellä on vähän syvyyttä. Vanhan ajan polly Blondit on menneet jo aikaa sitten pois muodista. Pidennyksien ei kuulu näkyä kilometrien päähän ja aina kannattaa suosia ammattilaisia. Mago pidennykset on siitä uniikkeja, sillä niitä ei voi tehdä kuin koulutetut Mago pidentäjät. Näitä ei saa tilattua netistä, joten voit luottaa tekijääsi.
IMG_9591

Tässä on kuva valmiista lopputuloksesta ja hiuksissa olevasta väristä. Silver on luonnolinen kylmä vaaleansävy, mikä on todella kaunis. Mago hiukset on kylmävärjättyjä ja sen vuoksi niistä ei ole saatavilla kovin laajaa värivalikoimaa, mikä kannattaa muistaa jos pidennyksiä halajaa. Näissä ei myöskään ole liukuvärjättyjä tai raidoitettuja hiuksia. Mago pidennytkset sopivat oikein hyvin pohjoismaalaiselle hiukselle, mutta ei liian hennolle. Joskus asiakkaalle on myös vaikea sanoa, että sun hiukset ei kestä mitään pidennystä.

 

IMG_9594

 

Meillä oli tänään viimeinen kontrolli Vivianin lonkista ja ne on onneksi parantunut <3 Ei tarvitse enään ravata sairaalassa ja onneksi se valjashoitokin jäi silloin lyhyeen.  <3

IMG_9644

 

-Umppu

16 kommenttia

 1. 1 kirjoitti:

  Ei ole oikein onnistuneita nämä leikkaukset.

 2. Hs kirjoitti:

  Asia on mietityttäny pitkään… Miksi ensin värjätään ja sit leikataan? Luulis et jos tulee ihan täydellinen mallinmuutos niin värjäys olis helpompaa uuden mallin mukaan. Ja väriainettakin menee hukkaan kun värjäyksen jälkeen vasta leikataan.

  • primebody kirjoitti:

   Jos tulee iso mallinmuuto niin leikkaan latvasta kuivana sen osan pois mitä ei värjätä. Likaista hiusta ei tulisi koskaan leikata, joten siitä syystä usein tehdään väri ensin ja kun väri pestään on hius samalla puhdas. Säästetään aikaa ja turha sitä hiusta on kahteen kertaan pestä 🙂

 3. Aada kirjoitti:

  Kuinka monta punttia pidennykseen tarvitaan, jos omat hiukset ovat melko paksut ja puolipitkät? Entä minkä hintaisia nuo Mago pidennykset ovat?:)

  • primebody kirjoitti:

   Pidennyksiä varten varataan aina konsultaatio, koska ilman näkemättä ei voi tehdä oikein minkäänlaista arvioo. Magojen hinnat vaihtelevat pituuden ja halutun paksuuden mukaan.

 4. Surullinen kirjoitti:

  ”Maukka perustukkia on jo tullut leikattua kyllästymiseen asti”. Sääli lukea ammatilaiselta tällaista tekstia kun olen joutunut vakuuttelemaan poikaystävääni siitä ettei parturit näin ajattele kun hän menee kampaajalle. Miesten on vaikea muuttaa hiustyyliään, vaikka suurin osa ei pidä omasta tyylistään (ainakin mitä lähipiiristäni kuullut) ja ei tiedetä pitä sanoa parturille. Etenkin jos oma tyyli on kaikkea muuta kuin näitä massa-cool-super-trendy tyyppisiä kuten tässä postauksessa.

  Jos ei ole tällainen trendy-hipster-massa-poju niin ilmeisesti kampaajalle olet valitettava asiakas. Kaikille ei ole helppo mennä parturiin ”hei. haluan tällaisen uniikin massakampauksen” etenkään jos ne ei halua eikä tiedä mitä muita vaihtoehtoja on. Poikaystävä valitellut että parturi-kampaajilla on vähän sellainen evvk-asenne kun mies menee lyhyillä hiuksilla leikkauttamaan vanhan tutun ja ilmeisesti kampaajan näkökulmasta tylsän perinteisen lookin. Mennyt arvostus parturi-kampaajia kohtaan omissa silmissä kun on lukenut ja kuullut juttuja joissa mies on tylsä ja valitettava asiakas.

  • primebody kirjoitti:

   Kiitos kommentista. Ilmeisesti jotenkin otit nämä leikkausmallit hieman henkilökohtaisesti… Mulle jokainen asiakas on yhtä arvokas halus se sitten mitä tahansa. Hyvä kampaaja osaa ehdottaa uusia lookkeja, mutta on myös valmis pitäytymään asiakkaan samassa mallissa vuodesta toiseen. Postauksessa ajoin takaa sitä, että oon ite ihan fiiliksissä kun sain ja opin uusia tekniikoita, joita voi hyödyntää ja muokkailla asiakkaille…

 5. Maiju kirjoitti:

  Moi Umppu! Onko sulla tällä hetkellä pidennykset omassa tukassa? Oletko huomannut että pidennykset olisivat pysyvästi vaurioittaneet sun omaa hiusta vai toipuuko hius aina rasituksesta? 🙂

  • primebody kirjoitti:

   Just laitettiin takaisin. Mulla on todella hento hius ja nyt teipit hiuksissa. Huollan niitä säännöllisesti niin oma hius ei vaurioidu.

 6. Karoliina kirjoitti:

  Itselläni ei oo koskaan pidennyksiä ollut, vaan aina oon sitkeästi kasvatellut oman pituuden takaisin, kun välillä on tullut idiksiä lyhentää tukkaa ihan reippaasti. Mua vaan mietityttää sellainen seikka, että pitääkö hiuksia harjatessa jotenkin varoa noita pidennysten kiinnityksiä, kun musta ainakin näyttää siltä, että harja vois helposti napata kiinni noihin?

 7. Anna T kirjoitti:

  Moikka Umppu! Osaisitko suositella jotain tuotteita föönauksen alle ja viimeistelyyn perussuomalaiselle suht hennolle/normaalille miesten tukalle, joka ei ole luonnostaan mitenkään erityisen taipuisa (kosteuttakin pitäisi kestää)? Mallina just tuollainen undercut eli päällä jonkin verran pituutta. Kaikki testatut viimeistelyvahat on miehen mukaan kuulemma sellaisia, jotka muuttuu nopeasti rasvaiseksi ja sitten tukka näyttää ihan liimaletiltä ?

  • primebody kirjoitti:

   Pohjalle kannattaa valita voimakas tuote: esim Kevin.Murphyn hair resort spay ja koittaa viimeistellä vaikka ihan hiuslakalla niin ei tuu liian tahmea. Myös Moroccanoilin vaha on hyvä hentoon hiukseen. Todella pieni määrä riittää ja se pitää hieroa hiuksen tyveen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.