Hae
Prime Life by Umppu

Ne unettomat yöt…..

Vaikka moni asia on ihanaa niin aina ei vaan oo…. sisältää kaupallisia linkkejä

Meillä on kotona nyt taas sellainen kausi meneillään, että ei nukuta. Olen viimeisen kolmen kuukauden aikana saanut yhdet kokonaiset yöunet nukuttua. En ole aiemmin ajatellut, kuinka pitkä unettomuus vaikuttaa ihmiseen. Tiedän, että ihmisillä on varmasti pahempiakin tilanteita, kun mulla, mutta nyt kerron vain omasta arjestani.

IMG_9386

 

Joulun aikaan, mulla oli tarkoitus järjestellä muutama juttu kotona, jotka on ollut TO DO listalla jo jonkin aikaa. Me oltiinkin koko perhe sen influenssan kourissa, jotenka kaikki hommat jäi tekemättä ja ne on edelleen tekemättä. Muhun liian vähät unet vaikuttaa siten, että oon kun perseeseen ammuttu karhu ja tiuskin kokoajan. En oo luonteeltani tiuskia ja mua itseeni ärsyttää mun tapa käyttäytyä. Vivian on siinä vaiheessa, että lähtee ihan just konttaan. Se nytkyttelee konttausasennossa ja odotan, koska tulee ensimäinen ”askel”. Vaikka on vaikeaa välillä niin on se silti niin ihanan aurinkoinen tapaus <3

IMG_9376

Hän on myös täysin erilainen vauva, kun Vili oli. Vivian vaatii kokoajan huomioo ja on kun takiainen kyljessä kiinni.  Edelleen laulan  vessanpöntöltä täysillä leipurihiivaa ja kuvittelen mielessäni, miltä se  tuntuikaan käydä rauhassa pissalla. Vili ei kestä mun laulua ollenkaan ja lataa Nerf aseensa ja tulee ampuun mua sinne pytylle 🙂 ja huutaa, että mun korvat vuotaa verta, kun sää laulat. En kyllä ihmettele yhtään, koska mua ei niillä lahjoilla oon palkittu elämässä. Kotona on kamala show päällä kokoajan.

Pyykkiä on kokoajan ja siivousta ja väsyneenä niiden hoitaminen tuntuu aivan ylitsepääsemättömältä. Omat vaatteet on täynnä ruokaa ja oksennusta ja lärvi on kun petolinnun pee….

Oon nyt kahtena iltana nukuttanut Vivianin taas omaan pinnikseen. Laitoin itkuhälyttimestä musiikkia, jos se auttais… Jälleen ollaan siinä pisteessä, että kaikki keinot kokeillaan. Eka yö meni päin persettä. Uni ei tullut millään ja nukuttaminen kesti 1,5h. Vilin pysty vain jättään sänkyyn ja se nukahti omia aikojaan, mutta ei meidän pikku prinsessa. Ehkä joku jättää lapsensa sänkyyn ja antaa sen nukahtaa itkuun, mutta itse en tee niin, enkä siihen pysty. ajattelen jotenkin, että lapsella on hätä jos se itkee… Tänään nukuttaminen onnistui tuttipullon avulla muutamassa minutissa ja nyt jännitän sohvalla (klo 23.35) ettäkuinka kauan sitä tänään nukutaan. *

*Kirjoitin tätä eilen illalla ja voin kertoa, että ienosti meni siihen 02.00 asti ja siitä sitten ollaankin melkein valvottu…. Ja nyt kolmas yö omassa sängyssä ja jännitetään taas kuinka menee…

IMG_9498

 

Eikä siinä, jos omat energiatasot olisivat normaalilla tasolla. Olen aina ollut aktiivinen ja ehkä siksi tämä elämänvaihe on hieman haastavaa omalle luonteelle. Lisäksi liikeeseeni tehty murto vie päivittäin kokoajan aikaa, kun kokoajan tulee jotain ongelmia, mitä pitää selvittää ja huomataan vahinkoja… Samalla koitan tehdä päivittäin kaikki tarvittavat tilaukset, kirjanpidon, hoitaa varaukset, tutustua uusiin alan  juttuihin, tehdä markkinointia ja mainostaa ja päivittää kaikkia työhön liittyviä some kanavia yms. Ihan tarpeeks on kyllä hommaa… Lisäks tohon koti ja sen tuomat askareet.

Mun fiilikseen vaikuttaa  myös tosi paljon Suomessa vallitseva tilanne. Kaikki on kaikkien mielestä paskaa ja mikään ei ole hyvin. Siksi odotan niin paljon meidän reissua ja oon onnellinen, että se just jenkkeihin, missä ihmiset hymyilee ja on ystävällisiä ja se palvelu <3 Vaikka tää koko postaus oli myöskin valitusta niin silti en jaksain lukea enään yhtään artikkelia maahanmuuttajista vaan haluaisin lukea artikkelin: miten tässä tilanteessa mennään eteenpäin niin, että kansa olisi tyytyväinen. Tällä ei saada mitään aikaiseksi ja se ehkä juurikin on se syy miksi kaikki on ihan perseellään. Ei keskitytä niihin itse  ongelmiin ja tehdä niille jotain. Tämän hetken suurin kohu kun spr:n työtekijä on ollut seksisuhteessa maahanmuuttajan kanssa… Mun on pakko kommentoida, että mitä sitten.. Ihan sama harrastakoot kuka seksiä kenenkäkin kanssa se ei ole se ongelma vaan se ongelma on jossain ihan muualla.

En tiedä oonko ainut kuka ajattelee, että Suomella ei ole koskaan mennyt näin huonosti ja tässä maassa on kohta enään jäljellä vain vihaa ja katkeruutta..?

290e6fae3554f0cfb11d730376341249

Mää koitan kaivaa jostain se positiivisuuden taas esille… House of brandonilla on nyt meneillään huippu ALET. Sivuille pääset TÄÄLTÄ

Mää oon jo hetken aikaa käyttänyt niiden valikoimista Dr. denimin farkkuja, mitkä oon todennut parhaiksi koskaan. tilasin juuri itselleni kuvassa näkyvät farkut. Niihin pääset TÄÄLTÄ

Nämä on sellaiset, että ne ei päällä tunnu edes farkuilta ja venyy ja paukkuu miten vaan. Ei myöskään purista tai hierrä mistään. Ihan mun lempparit. Käytin näitä myös heti synnytyksen jälkeen ja ei ollut vanhoista farkuista mitään toivoa saada niitä pohkeeta pidemmälle.

House of Brandonilla on myös se ihanaa, että tilaukset tulee päivässä ja saat vaatteet oikeastaan heti.

-Umppu

 

14 kommenttia

 1. Vilmiiiis kirjoitti:

  Hahahahhaha nauroin ehkä hieman tuolle leipuri hiiva tarinalle 😀 ja samaa mieltä, tää ilmapiiri ja uutisotsikot masentaa… hirveetä ulkomaalaisten dissausta, kyllä tää suomi on iha ite ajettu tähän tilanteeseen. Oon nii kyllästyny ko kuulen oikeesti tavallisten järkevien ihmisten laukovan niin rasistisia kommentteja ja kuinka meillä suomessaki on nii paljon köyhiä (ja vitut ole), ettei tarvis muille syytää rahaa.. ja ny viel pitäs ite pystyä suhtautuun rakkaudella noihinki kommentteihin. 😀

 2. Ellipsi kirjoitti:

  Oot upea nainen Umppu 🙂

  Nukkumaan käydessä ajattelen.
  Huomenna minä lämmitän saunan,
  pidän itseäni hyvänä, kävelytän, uitan, pesen,
  kutsun itseni iltateelle, puhuttelen ystävällisesti ja ihaillen,
  kehun: Sinä pieni urhea nainen, minä luotan sinuun
  – Eeva Kilpi-

  Sitä sanotaan kovaksi naiseksi,
  joka rikkouduttuaan eheytyi,
  oppi säätelemään aikansa, rakkauden.
  Joka pysyi ihmisenä, otti itseään kädestä
  ja kasvoi.
  Teki työnsä,
  ei murtunut asioiden painosta
  ei paennut seinien sisään,
  ei nyhjännyt nurkissa,
  hallitusti avoin.

  Suomen nainen on luonut kodin ja tavan.
  Hän on kasvattanut kansansa,
  hän on ollut sen ensimmäinen koulumestari.
  Hän on ollut, on vielä tänä päivänä ja
  kaikkina aikoina oleva se voimien hiljainen lähde,
  joka virtaa historiaan miehen tekona.
  Häntä ei saa unohtaa eikä laiminlyödä,
  jos kansa mielii mennä eteenpäin.
  – Z. Topelius –

 3. Heini kirjoitti:

  Hyvien yöunien merkitys jaksamiselle on kyllä konkretisoitunut vasta lapsen tultua elämään. Ja että miten sitä voikin väsyneenä muuttua ihan toiseksi ihmiseksi (hirviöksi) juurikin tiuskimalla ja saamalla ihme raivokohtauksia. 😀 Kyllä se aikanaan helpottaa, niin väittävät… Voimia!

 4. iina kirjoitti:

  Sitä osaa arvostaa kunnon yöunia vasta lapsen saatua. Oletkos vielä pysynyt tupakkalakossa? Vai tuliko paha tapa takaisin?

  • primebody kirjoitti:

   Välillä oon polttanut, mutta tässä vaiheessa se on pieni murhe… Kun on väsynyt niin syö päin peetä ja helposti ratkeaa… Kevättä odotellessa <3

 5. Suvi kirjoitti:

  Moikka! Kiitos blogistasi. Aloin seuraamaan keväällä instan kautta kun odotin esikoistani. Minun pikku tytön tyllerö on vajaan kuukauden nuorempi kuin Vivian ja nyt kiinnostaa tuo tuoli, jossa hän istuu. Olisi näppärä meillekin varmaan kohta. Mistä oot hankkinut sen?

  Mukavaa ja parempiunista vuoden jatkoa. Samaa toivon itselleni. 😉

  • primebody kirjoitti:

   Moikka. Oon saanut ton mun siskolta, mutta sen nimi on joku bumbo tai vastaava. Se on tosi kätevä ja sen voi ottaa esim uimahalliin yms mukaan. Siinä tulee lapselle oikea istuma-asento.

 6. jenna kirjoitti:

  I feel you. Tytär 5kk eikä vielä yhtään kokonaan nukuttua yötä takana, enkä uskokaa että vielä pitkään aikaan tuleekaan. Mut näillä mennään. Jaksamista!

  • primebody kirjoitti:

   Joo on tää välillä aika rumbaa.. Ja oon todennut moneen kertaan, että kaks ei oo sama kuin 1 🙂 Sitten joku vielä kehtaa sanoa, että säähän oot lomalla ja sulla on aikaa 🙂

 7. Emilia kirjoitti:

  Haluisin kysyä kampaajan mielipidettä! Jos on värjättu hiukset (moniväri) niin onko kampaajalla jotain sävytettä tai jotain ettei aina tarvis värjätä koko päätä halutessaan eloa taas väriin? Mitä suosittelisit? Kampaajalle siis menen, mutta että osaisin selittää mitä haluisin. 🙂

  Kiitos avusta!

 8. Misera kirjoitti:

  Täällä sama homma… meillä nyt 5kk tyttö ja 0-3kk unet oli loistavat, mutta 3kk jälkeen herätään varmaan tsiljoona kertaa yössä. Voi luoja että sitä voi olla väsynyt….. kun saadaan kiinteet ruuat kunnolla vauhtiin niin parin kolmen kuukauden päästä pakko koittaa jotain unikoulua….muutenkin alkaa jo yöimetys tympimään 🙂

 9. hanna kirjoitti:

  Moi!

  Ihana reissu teille tulossa! jenkit on kuitenkin mun mieleen vähän yliarvostettu ja ne ihmiset on kovin kaksnaamasia siellä. Ootko koskaan harkinnut jotakin aasian maata? näkis paljon paremmin sen miltä tuntuu oikeesti olla köyhä ja silti niin onnellinen 🙂

  • primebody kirjoitti:

   Kyllä oon nähnyt miltä tuntuu olla köyhä ja onnellinen, mutta itse en tällähetkellä kaipaa sitä… Itse tykkään jenkeistä, vaikka siitä ollaankin montaa mieltä 🙂

 10. Iiris kirjoitti:

  Terkut täältä kolmen lapsen mamma, meidän nuorin on 10kk ja pinnistä ei tällä kertaa edes kasattu (kakkonenkaan ei siinä nukkunut). Tytöt on nukkuneet meidän välissä aina ja vaikka heräilyjä onkin, niin tissi suuhun (juu, imetän edelleen yöllä;-) menetelmällä hiljennän samantien ja me molemmat jatketaan unia. Mene siitä, mistä aita on matalin. Pärjäät kyllä ja leipuri hiiva pöntöltä kuullostaa tutulta:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.