Hae
Prime Life by Umppu

Kestävien kiharoiden tekeminen

 

Tästä aiheesta on tullut paljon kyselyitä, joten kirjoitan siitä ihan kokonaisen postauksen. Eli mitenkä teet kestävät kiharat ja mitä laitteita ja tuotteita ammattilaisena suosittelen. Tässä on kuvat ennen ja jälkeen tekemästäni asiakkaasta. Asiakkaalle on myös kuvassa laitettu B-longin teippipidennykset, jotka ovat valmiiksi ombre värjätyt.

 

IMG_9284 IMG_9285

Kuvassa 1. hius on pesty ja kuivattu. Laitoin hiuksiin pohalle muotovaahtoa. Muotovaahto on suosiikki tuotteeni kiharoiden ensimäiseksi pohjatuotteeksi. Mun ehdoton suosikki on Kevin.Murphyn bodybuilder vahto. Siksi, että Kevinin kaikki tuotteet ovat painottomia ja ne ei tee hiuksia tahmeeksi tai painavaksi. Vaahtoa voi laittaa reilusti ja se antaa hiuksiin hyvin rakennetta ja pitoa. Vaahtojakin on hyvin erilaisia ja ne missä on oikein kova pito eivät ole hyviä pitkään hiukseen, vaan ne on tarkoitettu ennemminkin lyhyen hiuksen napakkaan föönaukseen. Tämän vaahdon kanssa ei kuitenkaan tarvitse olla varovainen.

images-46Kun vaahto on hiuksessa kauttaaltaan, föönaan hiuksen kuivaksi. Ainakun hiusta lähtee työstämään pitää sen olla täysin kuiva. Tämän jälkeen kiinnitin pidennykset asiakkaalle ja leikkasin niitä hieman.

Lähes aina kun kiharran hiuksia käyn tyvialueen läpi kauttaaltaan tyviraudalla. Tyvirauta on saman näköinen kun vanha kreppirauta, mutta sahalaita on hieman pienempää. Sillä saa kunnolla voluumia hiuksiin ja kampaus kestää pidempään, sillä hius ei rasvoitu niin helposti. Kunnolla tehdyt kiharat kestävät ja varsinkin hiuksissa, missä on pidennykset kihara kestää siihen asti kun sen pesee.

$_35Tämä on mielestäni ehdottomasti paras tukea antava lämpösuoja, mitä käytän lähes aina kiharoiden alle, varsinkin silloin kun haluan niiden kestävän. Lämpösuoja kannaattaa suihkuttaa kauttaaltaan hiuksiin, jonka jälkeen hiukset on hyvä kammata harvapiikkisellä kammalla tai harjalla.

Kun aloitan kihartamaan hiuksia kiinnitän aina päälliosan ylös klipsillä, jolloin työskentely on helpompaa. Mun ehdoton suosikki on tällä hetkellä GHD:n curve rauta, millä olen tehnyt kuvassa olevat kiharat. Curve raudasta on nyt kamppis, jossa tuotteen ostaja saa ghd:n hiuslakan kaupanpäälle. Rautoja myynnissä Primessä.

IMG_881210012555_10152193341662740_377223387_n

Kiharat kannattaa tehdä osioissa. Ainka kun olet kihartanut yhden osion se pitää jättää jäähtymään. Jos esimerkiksi kiharrat/suoristat suoristusraudalla hiuksia, niin pahin on virhe on hinkata samaa osiota useaan kertaan. Kuuma hius ei ole valmis ottamaan uutta muotoa vastaan. Varsinkin tätä näkee kun ihmiset suoristaa hiuksiaan

images-103

Kun koko hius on kiharrettu, kampaan sen aina auki. Tähän voi käyttää luonnonharjasharjaa, tai todella leveäpiikkistä kampaa tai haroa ihan sormin. saatan käyttää tässä kohtaa todella pienen määrän hiusöljyä tai kiitoa antavaa voidetta, että saan hiuksen pinnan sileäksi. Käytän todella vähän lakkaa ja joskus jätän kiharat kokonaan ilman. Jos on tuulinen tai kostea sää laitan kevyesti hiuksen pintaan hyvin vähän lakkaa. Suosikkini tässäkin on Kevin Murphyn session spray

IMG_9627

Hair by Umppu, photo Mikko Karekivi, Model Heidi

IMG_2404 IMG_2732

Tämän hetken kiharamuoti on todella lainemaista, johon  curve on  täydellinen ja todella nopea. Hiukset ovat kiharrettuna oikeastaan vain latva alueelta. Lopputulos saa olla huoliteltu, mutta luonnollinen ja hiuksen pitää liikkua ja elää kävellessä.

Jos hiuksesi on hento kannattaa mutovaahdon lisäksi hiuksiin käyttää rakennetta antavaa suihketta. Yksi parhaista tuotteista siihen on Kevin Murphyn hair.resort.spay. Eli aina pitää muistaa, että tärkeintä on se mitä on kiharan alla, eikä se järkyttävä lakka kerros, mistä usein on vain haittaa ja se, että tuotteet ovat juuri sinun hiuksillesi sopivat.

images-102

Kun kihara on tehty huolellisesti, voi sen aamulla freesata suihkuttamalla tyveen hieman kuivashampoota ja laittaa latvaan  pienen tippan hoitoöljyä. Me teemme liikkeessäni pelkkiä hiusten kiharruksia, mikä on myös loistava opin paikka itselle. Saat seurata mieten ammattilainen toimii ja hän osaa suositella samalla juuri sinun hiuksillesi sopivat tuotteet.

Toivottavasti tästä oli apua

-Umppu

13 kommenttia

 1. Helena kirjoitti:

  En tiedä osaatko vastata, kun et ole nähnyt mun hiuksia. mut kuitenkin. Sopivatko nuo tuoteet hiuksiini? kun mulla on vaalennetut hyvin hyvin ohuet lasimaiset hiukset. Etsin tuotetta aktiiviseen käyttöön. Kun olis pitkästä aikaa kiva taas kihartaa hiuksia arkeen kun juhlaan. Ostin just uuden kihartimen, saas nähä miten käy?

  Leikkasin kaksi vuotta sitten pitkät puoleen selkään ylettyvät hiukset polkkatukaksi, koska latvat olivat niin pahoin vaurioituneet, en haluisi sen toistuvan taas. Koska tällä hetkellä hiukseni ovat parturinkin mukaan todella hyvässä kunnossa. Huollan latvojani parinviikon välein hiusnaamiolla. Olisiko sulla muita hyviä vinkkejä, ohuiden hiusteni kunnossa pitoon?

  • primebody kirjoitti:

   Noi tuotteet sopii mielstäni jokaiselle hiuslaadulle. Ohuissa hiuksissa ei kannata käyttää liian hoitavia tuotteita

 2. alien kirjoitti:

  Vähän tyhmä kommentti varmaan tää mut oon jo kauan miettinyt, kuinka paljon lämpösuihketta tarvii laittaa että se suojaa hiuksia? Kevyet suihkaukset mutta joka puolelle hiusta, eli kun mullakin on pitkät hiukset niin erikseen tyveen ja latvaan koska eihän se yks suihkaus osu joka paikkaan?

  • primebody kirjoitti:

   jos sanoisin, että n.10 suihkaisua tukkaan. Jos mutovaahto on jo pohjalla niin tyveen ei tarvitse erikseen lämpösuojaa

 3. Katri kirjoitti:

  Moi Umppu!

  Onko totta, että jos haluaa, että hiukset on juuresta ilmavat eikä valu päätä pitkin, niin hiusten kuivaus pitäs aloittaa juurista ennen pituuksia?
  Latistaako hiusöljy tukkaa, jos sitä laittaa kosteeseen pituuteen ennen kuivausta?
  Onko volume-shampoosta ja -hoitoaineesta oikeasti hyötyä, jos haluaa kuohkean tukan?

  Kiitos tosi paljon 🙂

  • primebody kirjoitti:

   En usko että hiusten kuivaamis järjestys vaikuttaa hiusten ilmavuuteen. Hiusöljyä voi käyttää liikaa ja on olemassa esim moroccanoililla light versio mikä on tarkoitettu hennommalle hiukselle.
   Volume shampoo on usein pesuteholta voimakas ja siksi sillä on volume vaikutus, eli on niissä eroja.

 4. Venla kirjoitti:

  http://eleven.fi/ghd-curve-creative-curl-wand-33730.html#description
  Pakko vielä kysyä että onko toi kiharainen jolla nuo on tehty ? Sen verran ihanat kiharat että pakko saada sama!

 5. Karoliina kirjoitti:

  Olisi kiva, jos voisit tehdä videon siitä, miten kiharrat omat hiuksesi raudalla, sillä mulla on kiharoiden teossa aina ongelmana se, että en osaa toimia oikealla ja vasemmalla puolella samaan suuntaan eli toiselle puolelle tulee sitten eri suuntaan kääntyvät ja yleensä vielä paljon tiukemmat kiharat, kuin toiselle. Ja takaraivolta on kanssa tosi hankala mielestäni peilin kautta erottaa, että mihin suuntaan sitä rautaa pitäisi kääntää ja miten, että tulee nättiä kiharaa.

  • primebody kirjoitti:

   Mää voin koittaa tehdä videoo 🙂 joku kerta. Noihin sun ongelmiin juurikin toi curve olisi ihan loistava apu

 6. ReeLee kirjoitti:

  Moi 🙂
  Mulla on luonnonkiharat hiukset joten tästä postauksesta ei ollut minulle iloa, kiharat kun on aina valmiina 🙂 mutta tästä tuli mieleen postausehdotus: luonnonkiharat, niiden hoito ja sinun suosittelemat aineet niille.
  Olen uusi lukija, joten jos olet tehnyt jo luonnonkihara postauksen niin linkki siihen olis kiva.
  Ihana ja aito blogi sinulla eikä todellakaan sellainen hei kerron vain kaikki ihanat ja kivat jutut ja kuvaan kotini aina vain siitä kulmast minkä olen kuvaa varten siivonnut…!!

 7. Jenna kirjoitti:

  Paljonko toi GHD curve maksaa teillä? 🙂

 8. lee kirjoitti:

  helou! löytyykö nuita tyvirautoja enää mistään?? vastaisitko sähköpostiin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.