Hae
Prime Life by Umppu

Muutama oikaisu hiuksiin liittyen, jotka kannatta lukea

Nykyään on mahdollista löytää upeita videoita ja kuvia netistä ja moni asiakas niistä inspiroituneena tulee kuvan kanssa liikkeeseen. Itse pidän siitä, että on kuva mukana, koska moni ei osaa selittää mitä haluaa. Kirjaan tähän muutaman jutun, mitä kaikki asiakkaat eivät tiedä ja mistä ei voi aina syyttää kampaajaa, jos haluttua lopputulosta ei tule ja muutaman hyvän neuvon.

 1. Jos mielessäsi on suuri muutos soita aina kampaamoon tai tule konsultaatioon. Moni kuka haluaa hiuksistaan vaaleat, saattaa kuvitella, että se onnistuu kerrasta. Joillain se saattaakin onnistua, mutta jos asiakkaalla on esimerkiksi itse värjätty mustahius, jota on värjätty neljän viikon välein niin, että tyviväri on mennyt pitkälle muihin hiuksiin, saatta hiuksissa olla kymmeniä värikerroksia, jonka purkaminen ei todellakaan onnistu kerrasta. Hiuksiin tulee jokaisen värjäyskerran yhteydessä hapetevaurio ja kaupan värit on todella voimakkaita. Suosittelen aina käymään kampaajalla, koska ammattilainen osaa valita juuri sinun hiuksillesi sopivan värin.
 2. Mustien hiusten vaaleaksi saaminen ei ole aina kampaajasti kiinni, vaan aina se riippuu siitä mitä käsiteelyjä sielä on pohjalla. Jos haluaa vaaleathiukset, niin usein siihen tarvitsee vähintään kolme vaalennusta. Mustahius vaalenee aluksi viinipunaisen kautta punakupariin. Siitä oransiin, keltaoransiin, keltaiseen ja lopuksi siitä tulee puhtaan vaalea, jotenka ei kannata olettaa saavansa ihanan kylmänvaaleaa lopputulosta. Osa hiuksista voi olla niin käsiteltyjä, että ne murtuvat ennemmin, kuin niistä tulee vaaleat. Onneksi meillä on nykyään olaplexhoito, joka kannattaa aina ottaa vaalennuksen yhteydessä suojamaan ja hoitamaan omia hiuksia. Olaplex hoidon avulla voidaan hiuksiin tehdä voimakkaampia käsittelyjä
  IMG_9321

  hair by Prime, model Suvi, photo Mikko karekivi

  Hiuksia kannattaa leikata säännöllisin väliajoin, sillä ne haaroittuvat latvasta. Jos niitä ei leikkaa niin haaroittuminen nousee ja hiuksessa ylöspäin. Haaroittuneisiin hiuksiin ainut apukeino on sakset.

 3. Moni sanoo, että mun hiuksissa ei pysy kiharat… Itse en sitä usko. Kiharoissa on kaikista tärkeintä mitä tuotteita laittaa kiharan alle, eikä suinkaan se painava lakkakerros, mikä saattaa jopa latistaa kiharat. Moni koittaa tehdä kiharoita niin, että hiuksessa ei ole mitään tuotetta, jolloin se ei tule kestämään.Pyydä kampaajaltasi oppia, mitä tuotteita kiharoiden alle kannattaa laittaa ja mitkä sopii juuri sinun hiuksillesi. Myös hiusöljy kannattaa silloin unohtaa, jos haluaa kiharaa.
 4. Kaikki laitteet mitä hiuksiin käytetään on lämpölaitteita, mikä tarkoittaa sitä, että hiukset pitää suojata lämpösuojalla. On se sitten fööni tai kiharrin. Jos hiuksissa on voimakasta hiuslakkaa, mikä on tarkoitettu viimeistelyyn ja vedät siihen päälle suoristusraudalla, saattaa hiuslakka palaa kiinni hiuksiisi, jolloin poltat ne pilalle. Älä siis koskaan käytä lämpölaitteita likaisiin hiuksiin. Hiuslakka on myös hyvä harjata hiuksista aina ennen hiustenpesua.
 5. Kun tuot mukanasi kuvan, ota samalla huomioon omat hiuksesi. Jos omaat pohjoismaalaisen hennon ohuen hiuksen, niin kampaaja ei pysty luomaan sinulle ihanan muhkeaa Viktoria`s secret hiusta, koska materiaali ei riitä. Kannatta myös huomioida, että kuvissa käytetään järjetön määrä lisäkkeitä
  IMG_9314

  Hair by prime, photo Mikko Karekivi, model Emma

   

 6. Ne ketkä vielä uskovat, että permanentillä voi saada kauniit kiharat, joudun tuottamaan teille pettymyksen. Kiharatrendi tällä hetkellä on lainemaista ja sellaista ei saa permanentin avulla. Kiharat on aina tehty erilaisilla kihartimilla.
 7. Hiukset rasvoittuvat nopeammin, jollei nitä föönaa kuivaksi. Föönaus kohotta hiusta hieman päänahasta ja niistä tulee ilmavammat. Myös hiusväri antaa hiuksen tyveen ryhtiä. Pesun jälkeen kannattaa aina laittaa hiuksiin sellaiset tuotteet, mitkä edesauttavat haluttua kampausta. Oikeastaan mikään leikkaus ei asetu samanlailla kun kampaajalta lähtiessään, jos sitä ei laita, eikä käytä tuotteita.
 8. Halpoja pidennyksiä ei ole olemassa ja  niissä kannattaa aina luottaa ammattilaiseen. Kannattaa myös huomioida, että olemassa on kampaajia, jotka eivä osaa tehdä pidennyksiä ja se kannattaa selvittä etukäteen. Halvoissa klipsipidennyksissä sattaa olla mukana muovisekoitetta, jolloin se sulaa, jos siihen käyttää esim suoristusrautaa. Myös osa halvoista aidoista hiuksista on saatettu kerätä pidennykseen väärinpäin, eli osa latvoista on kiinni tyvessä, jolloin aina kun harjaat niitä niin samalla tupeeraat osaa hiusta ja ne menevät kamalaan takkuun.
 9. Usein sellaiset asiakkaat, jotka aloittavat keskustelun lauseella: Mää oon käynyt jo kymmenellä eri kampaajalla ja en oo koskaan ollut tyytyväinen, niin heistä tietää jo etukäteen, että vaikka tekisit mitä ihmeitä heidän hiuksilleen niin he eivät ole koskaan tyytyväisiä. Se saattaa myös luoda osalle kampaajista paineita, jotenka se lause kannattaa jättää sanomatta.
 10. Monille asiakkaille sopii erilaiset hiustyylit ja koskaan ei ole yhtä ja ainoaa oikeaa tyyliä. Lähes päivittäin käy asiakkaita, jotka kysyy, että mitä sää tekisit mulle? Kun ehdotat niin he kauhistuvat. Moni haluaa muutosta, mutta ei saa värjätä eikä juurikaan leikata, joten silloin asiakas ei voi odottaa muutosta.
IMG_9318

Hair prime, Model Piia, photo Mikko Karekivi

Toivottavasti näistä on apua asiakkaille seuravan käynnin yhteydessä

-Umppu

20 kommenttia

 1. k kirjoitti:

  Pakko kysyä sulta kun mulla on blondi tukka ja oma väri on semmonen tumma maantien harmaa, niin entäpä jos kampaaja ei saa siitä JUURIKASVUSTA tarpeeks vaaleaa? Siis ihan käsittelemätöntä tukkaa jos ei saa tarpeeksi vaaleaksi, niin onko sillon vika kampaajassa? Kävin n. puolvuotta sitten värjäyttämässä juurikasvuni eräällä kampaajalla ja jouduin sen jälkeen laittamaan vielä kaupan värin siihen päälle (n.viikon jälkeen) kun siitä ei tullu tarpeeks vaalea.. Värjään tukkani noin puolen vuoden välein, joten juurikasvukin on sen mukainen eli ehkä 6-7cm. Joten ei pitäs ainakaan olla hankala värjätä..

  • primebody kirjoitti:

   Pitkä juurikasvu on juurikin hankala värjätä. Lyhyessä tyvikasvussa päänahan lämpö auttaa väriä vaalenemaan paremmin. Jos on todella pitkä tyvikasvu niin itse laitan usein silloin tyveen myös raitoja, millä saan vaaleamman efektin tyveen. Toki vaikea näin sanoa kun en tiedä millainen sun hius on ollut

 2. Venla kirjoitti:

  Ois kiva saada postausta tuotteista jotka on sun mielestä must suomalaiselle liukkaalle hiuslaadulle:) etenkin noi tuotteet kiharoitten alle!

 3. Venla kirjoitti:

  Ois kiva saada postausta tuotteista jotka on sun mielestä must suomalaiselle liukkaalle hiuslaadulle:) etenkin noi tuotteet kiharoitten alle! !

 4. Milla kirjoitti:

  Minulla on värjätty kerrasta tumma tukka vaaleaksi, olin värjännyt VUOSIA tummaksi eri markettiväreillä joten värikerroksia oli todella monta ja tyveä aina n. 3 viikoin välein. Meni 14 tuntia ja pehva puutui mutta täydellistä tuli, palasin lähes omaan väriini 🙂 Ja kyseessä juurikin tummanruskea tukka, kampaajan kanssa olin sähköpostitellut ennen tapaamista, en edes käynyt konsultaatiossa. Ja ilman olaplexia vedettiin, huh 🙂 Tukka on vieläkin päässä, kärsi kyllä mutta kaunis on ja värjäyksestä nyt aikaa monia kuukausia. Uskallan sanoa, että jotkut kampaajat osaa työnsä todella hyvin, minullakin suomalainen ohut tukka.

  https://www.instagram.com/p/4cO1YRo2hQ/?taken-by=blonde.blond

  Kuva tässä, katso tämän kampaaja muitakin töitä niin kyllä huomaa että blondaaminen hallussa 😀

  • primebody kirjoitti:

   Itse en missään tapauksessa värjäisi kenenkään hiuksia 14h, juurikin sen takia ettei ne kärsi ja ole ihan purkkaa sen jälkeen, mutta toisten hiukset kestää erilailla, kuin toisten 🙂 Aineet meillä kuitenkin kaikilla on samat, mutta asiakkaat eri ja toisilla hiukset eivät vaalene välttämättä kun muutaman asteen kerralla.

 5. A kirjoitti:

  Moikka! Osaatko antaa neuvoa ammattilaisen näkökuömasta mikä auttaisi mun ongelmaan 😀 : Hyväkuntoiset olkapäähän ulottuvat paksut hiukseni vaalennettiin kesällä olaplexiä käyttäen (4 vaalennuskertaa) syksyllä hiukset ohenivat ja katkeilivat=tuloksena polkkapituinen kuiva ohut lirtti. Pyysin kampaajaani lopettamaan vaalennusprojektin ja näin ns mennyt työ meni hukkaan ja hän värjäsi hiukseni ruskeiksi. Nyt kuitenkin olen hoitanut hiuksiani ja ’ylläpitänyt’ syksyllä
  viimeksi värjättyä tummaa tukkaani color maskeilla, tuntuu kuitenkin että vanha vaalennettu hamppuhius ei suostu ottamaan tummaa colormaskia vaan lopputulos on aina vihertävä… olen myös laittanut joskus punaista color maskia ,joka vie vihreyden hetkeksi pois. Mikä avuksi jäljellä oleviin hiuksiini jotta saisin edes puhtaan tummanruskeat hiukset/keino tumman värin ylläpitoon? 🙂 sorry pitkä ja sekava kommentti mutta toivottavasti sait jotain selkoa!! Mukavaa Miamin matkaa perheellesi!

  • primebody kirjoitti:

   colormaskeilla ei voi oikein ”värjätä” vaaleaa hiusta tummaksi, koska tulos aina vihertävä. Suosittelen esimerkiksi goldwellin (sininen purkki) vaahto sävytettä millä saa runsaasti pigmenttiä. Muistaakseni 6k(en muista varmaksi) on sävy ruskea kupari, millä saat täytettyä hiusta. Toki lopputulos on hieman punertava, mutta väri täyteläs ja kaunis. Colormaskilla voi ylläpitää sävyä, mutta ei juuri tummentaa vaalennettua hiusta

 6. heli kirjoitti:

  Voisiko joskus saada video tai kuva postausta miten teet kiharat suoristusrautaa käyttäen. ?

 7. Milla kirjoitti:

  Ymmärsit väärin, työ vei siksi 14 tuntia että tuloksesta saadaan mahdollisimman luonnollinen toiveitteni mukaisesti 🙂 eli paljon, siis todella paljon pientä raitaa päähän kunnes kaikki ovat vaaleita, hieman tummia raitoja seassa. Raidoittamalla vaalennettiin, ei värinpoistoja tms. Mutta joo, en suosittele 😀 Varsinkin jos ei ota tuntipalkkaa 😉

  • primebody kirjoitti:

   Okei 🙂 Silti aika raju käsittely tehdä päivässä 🙂

 8. Christina kirjoitti:

  Moikka!

  Pakko kommentoida ekaa kertaa ja kiitos mahtavasta blogista 🙂 ! On kiva lukea sun kirjoituksia ja on hyvä että uskallat ottaa asioihin kantaa ! Mulla on harmaan vaaleat hiukset häihin – projekti menossa ja olen kohta menossa neljänteen vaalennukseen( raidat ja olaplex) . Olin värjännyt hiukset melkein mustiksi ennen projektia ja ei kyllä helpolla ole tulossa nuo vaalet hiukset….Minulla on tosi mukava ja hyvä kampaaja joka sen 3,30 tuntia joka kerta on yrittänyt vaalentaa hiuksia ja kaikki hopeashampoot ja hoitoaineetkin ovat käytössä. Olaplexin ansiosta en ole vielä kaljuuntunut ja hiukset ovat suht ok kunnossa ?! Mutta on kyllä vaikeat saada nuo harmaannvaaleet hiukset … Odotan jo kovasti lopputulosta ja toivon parasta ?!

 9. Mellu kirjoitti:

  Hei, osaatko sanoa mikä avuksi lievästi luonnonkiharaan tukkaan, jonka latvat tuntuu leikkauksesta huolimatta taas hetken kuluttua hamppuisille? Silleen kun hiuksia harjaa, niin huomaa selkeästi ”rajan” latvojen ja muiden hiusten välillä, missä muuttuu huonommaksi. Hiusöljyjä olen käyttänyt, mutta ei niistäkään lopullista apua ole tullut.

  • primebody kirjoitti:

   Joskus luonnonkihaara hiuslaatu on vain sellainen, että se kuivuu ja vaikka käyttäisi mitä niin mikään ei auta. Kannattaa kokeilla olaplexhoitoa, jos siitä on jotain apua

 10. Sannak kirjoitti:

  Onko sinun asiakkaana käynyt tai oletko kuullut pakko-oireesta, jossa ihminen nyppii hiuksiaan. Toiset enemmän että ihan kaljuuntuneita kohtia tulee ja toiset vähemmän.. Minä nypin n. 16-20vuotiaana paljon hiuksiani ja ne ohenivat. Se alkoi yks kaks kun aloin lihoa, murrosikä, riitely isän kanssa, huono itsetunto.. joskus tein sitä huomaamatta ja joskus tiedostetusti.
  En uskaltanut hakea oireelleni hoitoa kuin vasta nyt 22vuotiaana kun en enää nypi yhtä paljoa mutta vähän kuitenkin. Puolen vuoden lääkehoito ei lopettanut nyppimistä joten yritän elää sen kanssa. Nukun myssyputken kanssa ja mies sanoo jos huomaamattani tv:tä katsellessa nypin. Pidän hiuksiani myös kiinni jotten nyppisi.
  Peitän nyppimiseni sillä, että nypin hiuksia niskan luota hiusten alta.. hiukseni ovat pahimmasta vaiheesta kasvaneet hyvin jo ja no aina minulla on ollut ohut tukka mutta paksuuntunut vähän.. nyppiminen on onneksi vähentynyt varmaan 80% :lla aikaisempaan.

  Ongelmani on etten kehtaa mennä parturiin. Äitini leikkaa hiuksia 1-2cm muutaman kuukauden välein. Pelkään parturin reaktiota. Mitä jos en kerro että nypin? Mutta mitä jos lähtökohta on että kerron..
  miten itse suhtautuisit hiusten osaajana tällaiseen?? 🙂

  • primebody kirjoitti:

   Olen kyllä kuullut tälläisestä, mutta vastaan ei ole tuullut. Itse en koskaan esimerkiksi naura tälläisille asiakkaille vaan koitan parhaani mukaan saada apua heidän ongelmaan. Ehdottomasti kehtaat mennä parturiin <3

 11. P kirjoitti:

  Mitä oot umppu mieltä hiusten pesemistä? Säkin oot paljon reenannut ja hiukset hionnut yms. Kuinka usein hiuksia saa pestä? Osaatko ehdottaa hyvää shampoota siis merkkiä? Kiitti paljon! Ite pesen reenien takia joka päivä ja nyt on ongelmana tosi kuiva kutiava päänahka 🙁 enkä keksi hyvää shampoota. Kiitti!!!!:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.