Hae
Prime Life by Umppu

Murto

Se uusi vuosi ei alkanutkaan niin mallikkaasti, kuin kuvittelin. Teen Sunnuntaisin usein töitä ja nyt saan kiittää luojaa, että tänä Sunnuntaina olin töissä. Juuso lähti viemään mua töihin aamulla seiskan jälkeen. Kun päästiin primen pihaan niin ajattelin…. OIKEESTI AJATTELIN, että Juuso vitsailee kun se sanoi, että tonne on muuten murtauduttu.

Mun sydän hyppäs kurkkuun ja aloin täriseen. Otin puhelimen ja koitin soittaa poliisille ja puhelimesta kuului: numero ei ole käytössä. En edes tiedä minne soitin.. PANIIKI ja tuskan hiki yhdistettynä helvetinmoiseen tärinään ja soitto 112, jonne toivon, että mua ei koskaan tarvi soittaa.

Poliisit tuli nopeasti paikalle ja meni ensin sisään tutkimaan vahinkoja…. Mää vaan tärisin… Ikkuna oltiin lyöty rikki ja ovi runnottu väkisin auki ja sotku oli aivan kamala. Koko liike täynnä lasinsirpaleita.. Juuso oli onneks tajuissaan ja alkoi soitella lasinkorjausta ja lukkoseppää paikalle. Multa kysyttiin, että näänkö heti onko jotain viety ja sanoin, että en mutta tiedän, että meidän hyväntekeväisyyskassa on varmasti varastettu… ja niinhän se oli..

IMG_9236

Se tunne…. viha ja samalla pelko ja kiukku oli kamalaa. Mulla oli adrenaliinia niin paljon veressä, että jos se varas olis tullut mun eteen en tiedä millä olisin sitä kumauttanut. Ulkona oli helvetin kylmä ja paljon pakkasta, mutta liike oli vielä lämmin, eli murrosta ei ollut kauaa aikaa. Mitä jos oltaisiinkin menty sinne vasta Maanantaina.. Putket olis jäätynyt ja meidän kaikki käyttöaineet pilalla ja vahinko olis ollut todella suuri. Mulla ei oo mitään sympatiaa  näitä varkaita kohtaan. Miten joku julkee varastaa toisen ihmisen omaisuutta ja vielä rahaa, mikä on tarkoitettu hyväntekeväisyyteen? En voi sanoa varmaksi, mutta epäilen jotain narsua koska rahat oli viety ja keikka oli ollut nopea. Tiskistä oli kiskottu kaikki tavara alas ja kaapit pengottu ja puhelin siirretty. Sitä ei oltu varastettu, varmaan siksi koska sen voi jäljittää.

Homma saatiin nopeasti eteenpäin ja uusi lasi ja lukko tilalle. En siltikään vielä ymmärrä.. Onneks tässä maassa on vielä hyviäkin ihmisiä ja hyviä tekoja. Meidän tukkufirma ID-hair Finland lupasi lahjoittaa Lasten tuki RY:lle meidän puolesta 500e <3 saadan yli puolet varastetuista rahoista takaisin. Ette tiedä kuinka kiitollinen olen asiasta ja kuinka hyvälle mielelle tulin. Tirautin siinä pari onnenkyyneltäkin. Musta on ihana auttaa ihmisiä ja ihanaa, että täällä on vielä hyviä ihmisiä.  Selvennnä hieman tätä hyväntekeväisyyttä: Olemme yhteistyössä Tampereen Lihajalosteen kanssa myyty sikalippiksiä, mistä koko tuotto on mennyt lyhentymättömänä Lasten tuki ry:lle.  Ja BTW jos haluat laittaa oman panoksesi mukaan niin näitä saa edelleen. Hinta on 15e (käteisellä) ja vannon, että rahat on jossain ihan mualla säilössä.

IMG_4520 IMG_5730

Olemme jo tehnyt kesällä yhden lahjoituksen 1100e ja nyt oli tarkoitus tehdä toinen. Toivottavasti se perkeleen nisti tuntee edes pienen piston sydämessään, kuka julkesi varastaa nämä rahat ja tiedoksi: mulla ei ole teille enään mitään.

Mun on pakko sanoa silti, että mua pelottaa välillä liikkua jopa Tampereen keskustassa. tuntuu, että sielä ei hirveän montaa selväpäistä ihmistä enään näe. Jos nyt oikein kärjistän niin miksi meidän pitää niitä elättää jos he vielä sen lisäksi varastavat meiltä?Jos olet jo itsesi huumeilla saanut siihen pisteeseen, että olet täysin vihannes niin niistä ei valitettavasti enään ihmisiä tule.  Ehkä kirjoitan tätä pienen raivon vallassa ja olisi hyvä nukkua yön yli, mutta en vain voinut pitää tätä sisällä. En siedä epäoikeiudenmukaisuutta sitten lainkaan..

Toivon silti että tästä vuodesta tulee hyvä vuosi. Töiden jälkeen oli ihana päästä nauttimaan Juuson kanssa kaksin baletista. Joutsenlampi on mun yksi suosikeista ja se ei pettänyt tälläkään kertaa.

IMG_9245

-Umppu

17 kommenttia

 1. fityoutoo kirjoitti:

  Rupes niin ottaan päähän sun puolesta!!! Ihan kamalaa, voin kuvitella mikä fiilis sull on. Hyi olkoon. Musta myös tuntuu, että nykyään kaikki tuhotaan ja särjetään. Täällä Helsingissä ainakin on tullu fiilis, että pyörä viedään ihan silmien alta välittömästi, bussipyäkeissä on koko ajan lasit säpäleinä ja jopa lasten puistoissa tuhotaan leikkipaikat. Ja mekin asutaan ns. hyvällä alueella ja silti. Monesti esimerkiksi liikennevalojen painonapit potkittu paskaksi. Tuskin sellaisenkaan korjaaminen on ilmaista.

 2. Jannita kirjoitti:

  Iso virtuaalihali! <3

 3. Nelly kirjoitti:

  Tiedätkö kun luin sun edellisen postauksen mul tuli mieleen et aika rohkeasti kerrot koska oot kotona ja koska et. Koska tää maa on nykyään mikä on, joutuu valitettavasti elämään silmät selässään. Meil on kolme kertaa murtauduttu asuntoautoon ja saivat monen tonnin työkalut, tv, videot ym. Olen viettänyt lukemattomia öitä miettien millä turvaan pienen omaisuutensa. Itse olen oppinut elämään hieman jäljessä somessa juurikin tälläisen pelon takia.

  • primebody kirjoitti:

   Musta se on kuitenkin ajatuksena inhottava, että sun pitää elää pelossa. Meillä on kotona kunnon hälytysjärjestelmä mihin luotan jos jotain tulee ja kunnon vakuutukset

   • ilona111 kirjoitti:

    Pakko kyllä sanoa myös, että todella rohkeasti kerrot missä olette ja mihin menette. Aika usein poliisit ainakin varoittaneet juuri matkojen julkistamisesta jne kaikesta reissuista pois kotoa, syystäkin. Itse koen, että ’parhaimman’ turvan ja turvallisuuden tunteen olen saanut hyvistä naapureista ja heihin tutustumisella. En sillä, etteikö joku securitas tai verisure osaisi hommiaan, mutta useimmiten rikollisuus on kehittynyt niin paljon ettei mitkään valvontakamerat ja hälytykset asiaan vaikuta. Ikävän usein kuullut, että samat rikolliset murtautuneet kameroista huolimatta mökkeihin (sillä tietävät sieltä löytyvän hyvää tavaraa). Tampereella oli ikävä kyllä itsellänikin olo, ettei luottanut ympäristöönsä ja niihin ihmisiin ympärillä. Nyt ympärystökuntaan muuttaneena ’usko’ ja luotto ihmisiin on palannut.Pointtina kumminkin, että turvallisuuden tunne ja turva tuodaan paljon muullakin kuin kuukausimaksulla turvayhtiölle. Nykyään ainakin olen opetellut olemaan hiljaa siitä, mitä omistan ja sillä koen saaneen turvan.

    • primebody kirjoitti:

     Sun kommentti on täyttä totta, mutta musta on kamalaa antaa tavallaan pelolle valta ja se, että et uskalla kertoa minne meet, kun toivoisi nimenomaan, että rikoksista saisi suuremman rangaistuksen, että niiden teko vähenisi

 4. Virpi kirjoitti:

  Todella ikävä asia. Olen tosi pahoillani sun puolestasi. Tuosta jää varmaan pitkäksi aikaa hyväksi käytetty, raiskattu olo :/
  tsemppiä.

 5. Jepe kirjoitti:

  Voi että tuli paha mieli sun puolesta! Sä teet töitä niin suurella sydämellä ja paljon… Toivottavasti kaikki järjestyy ja saatte paikat kuntoon. Todella kurjaa 🙁

 6. Piia kirjoitti:

  Hö, tosi kurja homma tuo liikkeeseen murtautuminen ? ärsyttää kyllä, kun toiset tekee kovasti töitä oman elantonsa eteen ja jotkut valopäät ei välitä tai elä yhteisten normien mukaan, vaan tuhoavat ja hajottavat.

  En halua viisastella, mutta tuli mieleen, että kannattaa laittaa oveen tarra, jossa kerrotaan liikkeessä olevan kameravalvonta ja elektroniset liiketunnistimet, sitten vaikka feikki liiketunnistin ja kameran kuoret katonrajaan näkyvälle paikalle. Vorot ei erota onko ne aitoja, vai ei mutta jättävät yleensä paikat rauhaan. En tosin tiedä onko teillä aitoja valvontakameroita, mutta tuli mieleen, että jos ei ole varaa satsata oikeisiin hälytys/kamerajärjestelmiin, niin noistakin on monesti apua. Vorot yleensä kiertää paikkoja päiväsaikaan ja ottavat selvää paikoista, joissa hälytysjärjestelmiä ei ole. Sitten just pyhinä aamuyön aikoina kun juuri ketään ei ole liikkeellä tekevät murtoja. Tietysti on se ryhmä, jolle edes kiinnijäämisellä ei ole mitään väliä, kun elävät vaan siitä huumeannoksesta seuraavaan ja tekevät mitä vaan pöllyyn päästäkseen ?

  • primebody kirjoitti:

   Kyllä me asennetaan ihan oikeat kamerat sinne. Mulle riitti toi kerta ja sais jäädä ne persreijät kiinni

 7. Jenna kirjoitti:

  Umppu. Rahalliset menetykset ovat toisarvoisia. Mieti, jos olisit ollut liikkeessä ja sinulle olisi vaikka tehty jotain.
  Tai jos olisit ollut vaikka lapsesi kanssa..
  Parempi menettää materiaa kuin ihmishenkiä…

  • primebody kirjoitti:

   Se on kyllä ihan totta, että vähällä päästiin.. Silti mua kalvaa tää asia

 8. Tuuli kirjoitti:

  Niin raivostuttavaa! Saisko vakuutuksesta ne käteiset takaisin?

 9. Kampaajakollega kirjoitti:

  Kannattaa ottaa verisure.
  Alkuinvestoinnit ehkä kalliimpi mut vartijakäynnit ilmaisia, palokunnasta ei laskuteta,
  Kuvat menee saman tien hälykeskukseen, eikä omistajalle. Tosi kiva jos ketään ei ookaan puhelimen ääressä, aikaa menee hukkaan ennenku se maksullinen vartija menee paikalle 🙂
  Tai ainaki kannattaa tutkii kaikkia vaihtoehtoja 🙂
  Tosi paska homma tää murto oikeesti, ne vaan lisääntyy. Ennen kaikki kampaamot on saanu olla ihan rauhassa, kun varkaat on ollu isompien käteiskassojen perässä.
  Tsemppiä!

 10. janna kirjoitti:

  Onneksi valvontakamerakuvien perusteella saa nuo nilkit kiinni alta aikayksikön!

  • primebody kirjoitti:

   Vaikka ne saataisiin kiinni, niin ei ne tuskin siitä mitään saa… Suomessa tarvii olla todella paljon ja isoja rikoksia, että ylipäänsä joutuu linnaan, mikä on ihan perseestä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.